Produktet er venligst udlånt af: http://se.asus.com/
Produktet distribueres i DK af: www.rosenmeier.dk
Link til producentens website: www.asus.com.tw
Layout
Det næste vi skal kigge på, er layoutet på bundkortet. Som jeg altid siger så kan man sagtens få et bundkort hvor ydelsen er i top - Men det hjælper jo det fedt, hvis layoutet er for dårligt.
Førstehåndsindtrykket af dette bundkort er, at det er den samme farve PCB, som vi normalt ser fra Asus på bundkort med Premium betegnelsen, nemlig sort. De enkelte komponenter ser umiddelbart ud til at være fornuftigt placeret. Hermed mener jeg, at der ikke er fare for karambolage mellem eks. et stort grafikkort og f.eks. RAM soklerne. Dog er jeg stadig lidt irriteret over den lille bøjle, som skal påvirkes for at kunne tage grafikkortene ud. De bliver ikke nemmere at påvirke, jo mere skrammel vi får hældt i maskinerne.
Lidt tættere på, kan vi se kortets Northbridge køler.
Nordbroen er passivt kølet, som tilfældet har været med de sidste mange bundkort fra Asus. Det skal i den forbindelse nævnes at 955X chipsettet ikke bliver tilnærmelsesvis så varmt, som tilfældet var med P5ND2-SLI kortet fra Asus, som blev urimeligt varmt.
Som det også ses på foregående billede er der på dette kort hele to porte til grafikkort og der medfølger da også en SLI bro til kortet her. Desværre kan kortet IKKE køre med to grafikkort i SLI. Det kan dog køre med to grafikkort, så man har mulighed for at anvende helt op til fire skærme.
Umiddelbart imellem disse to porte til grafikkort, ser vi to standard PCI porte til indstikskort og som billederne også viser, er der ikke nogen skrigende flotte farver på det her bundkort, alt er holdt i sort og hvidt, på nær den øverste port, som er blå.
På næste billede ser vi også bundkortets Southbridge.
Som vi har set på de fleste af de nyere bundkort, er der nu monteret køleprofil på sydbroen, en klar indikation af at der er kommet lidt mere "fart" på denne chip i modsætning til tidligere, hvor denne ikke blev særlig varm.
Vi ser her også S-ATA stikkene og IDE RAID tilslutningerne.
Det næste vi skal kigge nærmere er bundkortets RAM sokler.
Bundkortet er som billedet viser udstyret med fire RAM sokler. Asus har i modsætning til MSI forstået logikken i at anvende farver til at indikere hvor man skal placere sine RAM, for at opnå Dual Channel på disse.
Som sædvanligt fristes jeg til at sige, skal vi da også kigge på CPU soklen og pladsen her omkring. Soklen i sig selv har jo ændret sig en del i takt med indførelsen af de nye chipsets.
Ikke så meget hokus pokus her, der er nogenlunde god plads rundt om soklen, så man kan installere forskellige mere eller mindre eksotiske køleløsninger. Som tilfældet var med både 925X og 925X kortene kan man godt bekymres en smule over de små kondensatorer, som står meget tæt på soklen, og jeg kunne godt forestille mig at dem med f.eks. PolarFlo vandkølehoveder, vil få problemer. Det fik jeg
Vi ser også at Asus har valgt at køre videre med en passiv køleprofil monteret på bundkortets "strømforsyningsdel. På dette kort er den dog blevet "nedgraderet" fra at være i kobber til kun at være i aluminium.
Den sidste ting, inden vi haster videre i testen, er bundkortets eksterne I/O Porte (I/O Back Panel).
Der er selvfølgelig 2x PS2 porte, en til mus og en til tastatur, 1x parallel port, diverse audio stik, 4x USB 2.0 porte, samt to RJ45 porte til 10/100/1000 netværk og slutteligt IEEE1394. Det lidt specielle ved dette kort, ses umiddelbart under parallelporten, hvor det eksterne S-ATA stik sidder placeret. Der er også SPDIF lyd ud og indgang på kortet, så man komme ikke til at mangle noget på det kort her.
Så er det vist nok med snak om selve kortet. Lad os få noget strøm på dyret og se hvad det indeholder!