Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://se.asus.com/
Produktet distribueres i DK af: www.rosenmeier.dk
Link til producentens website: www.asus.com.tw

Software og BIOS


Der medfølger en enkelt CD-ROM til kortet her. På den ligger alle de nødvendige drivere og enkelte små programmer. Af de medfølgende programmer vil jeg kigge nærmere på det for Asus kendere, velkendte AI Booster, som nu optræder i ny forklædning i forhold til den version fra 925 kortene og faktisk virker ganske godt.

Ai Booster



Et ganske udmærket program, som både giver et fint overblik over bundkortets indstillinger og muliggør overclocking inde fra Windows.

På næste billede ses den menu man udfolder hvor alle indstillingerne kan foretages.







BIOS


I den efterfølgende billedserie viser jeg de vigtigste menuer fra kortets BIOS. Jeg vil ikke gå alle menuerne igennem slavisk, da der ikke er væsentlige forskelle på dette bundkort og så mange andre, i hvert fald ikke i BIOS.

Som det ses på billedet anvender Asus bundkortet stadig en AMI BIOS. Det er ikke ret mange jeg ser af den slags og det har da også været en smule besværligt at skulle vænne sig til den meget anderledes opbygning i forhold til Award BIOS'en som bl.a. Abit, MSI og gigabyte anvender.



Den første interessante menu vi kigger nærmere på er Advanced Menuen.
Det er herinde vi finder alle de spændende ting og vi starter med et kig på den menu, der hedder JumperFree Configuration. En menu, der kan sammenlignes med f.eks. Abits Softmenu.

Altså en decideret overclocker menu, som almindelige brugere egentlig ikke behøver anvende. Det er altså her man finder alle sine muligheder for at trimme bundkortet op til optimal hastighed og overclocking. Og som billedet viser, er første trin at vælge om man vil køre med Auto eller Manuelle indstillinger. Vi vælger selvfølgelig manuel.

Den næste interessante undermenu er CPU host Frekvensen eller rettere Front Side Bus Hastigheden.



Den kan indstilles fra 100MHz og op til 450MHz. Og som testen senere vil vise er der meget god grund til at den går helt derop.

Næste punkt er memory divideren.



Meget positivt finder vi flere forskellige dividere. Her er altså virkelig gode muligheder for, at ramme den optimale hastighed på RAM og det ses også, som tidligere omtalt at dette Asus kort, som et af de få, understøtter "ægte" DDR2-800.

Næste menupunkt er PCI Express hastigheden. Den kan stå til auto eller låses til fastlagte hastigheder. Og i stil med Abit Fatal1ty kortet, så virker den på dette kort.



Og det samme gør sig gældende for PCI hastigheden.



Så tager vi fat på de, for den uprøvede, lidt mere risikable del af JumperFree menuen, nemlig tilførslen af ekstra spænding til CPU og RAM.



For RAM vedkommende er det altså muligt at tilføre op til 0,5 volt ekstra. Det er det højeste, som undertegnede har set længe på et Intel baseret bundkort. Derudover er det muligt at tilføre op til 1,70 volt til processoren. Sidstnævnte må vist siges at tilstrækkelig for de som kører med en CPU baseret på Prescott kernen eller de nyere Smithfields. Er man så velsignet at køre med en EE edition baseret på Gallatin kernen, er det måske lige i underkanten. Som en sidste lille ting, så i lighed med enkelte andre entusiast bundkort, får vi også mulighed for at give lidt ekstra til bl.a. chipsettet og til Vtt.



Så hopper vi et trin tilbage ud i Advanced menuen igen og kigger nærmere på CPU Configuration menuen.



Her vælges bl.a. multiplier på processoreren hvis man har mulighed for det og det er også her, der er mulighed for bl.a. at slå Thermal Throttling fra.

Den sidste menu er som altid Advanced Chipset menuen hvor vi finder mulighederne til at tune lidt på sine RAM.



Så er vi nået til vejs ende med alle de kedelige tal og specifikationer og nu skal vi se om det bundkort her virkelig kan præstere noget.

MeLViS
 
Superbruger
Tilføjet:
29-10-2005 16:36:34
Svar/Indlæg:
113/13
Jep det er nemlig et hammer lækkert bundkort ;o)

Kører 3.6GHz med min 3.0'r Dual Core



hestenhenning
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-10-2005 18:38:50
Svar/Indlæg:
1137/24
Jeg bryder mig ikke om, at i tager en brugers resultater ind i en uafhaengelig test...
Resultatet fra Lars kan paa ingen maade sammenlignes med jeres hidtil opnaaet resultater, og resultatet er kun kommet frem fra paa baggrund af et samle... Det vil det self ogsaa i en test, at man faar et godt eller skidt sample, men det er mere pricippet i at man "cherry picked" et resultat fra en 3. part...

Saa kan man lige saa godt lade vaere med at lave den del, hvis man ikk gider eller vil spare tid og bare finde det bedste resultat paa nettet og konkludere at det kan man ca. forvente af alle P5WD2 modeller...
Det holder sgu ikk...
/Thomas





DEVIL_DK
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-10-2005 13:37:31
Svar/Indlæg:
6531/410
min 830D kan rende 285 fsb på dette mb dog med h2o køling :)

og det enda i win xp 64



cornerrage
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-10-2005 14:40:13
Svar/Indlæg:
3532/303
ville også gerne ha' set et fuldstændig identisk setup som de foregående tests, men ellers fint.
Hvor kan man købe den der 7gb WD Raptor henne ? :00
Mvh. Rage



Lockheed
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-10-2005 16:49:07
Svar/Indlæg:
503/516
#2 Du er bestemt i din fulde ret til at være uenig med min test. Du mener ikke at Lars's resultat kan bruges som sammenligning med mine hidtil opnåede resultater? Jeg mener nu bestemt heller ikke, at jeg på noget tidspunkt i artiklen direkte sammenligner. Det er korrekt, at jeg i min FSB graf, sætter både det resultat jeg selv opnår på 840 D CPUen og Lars's opnåede på grafen, og det kan da til en vis grad diskuteres, men jeg er temmelig overbevist om, at Lars vil give mig ret i, at alle P5WD2 bundkort, med det rette HW vel og mærke, vil komme op på de FSB hastigheder og det nu engang bundkortet og dets evne til at rende høj FSB jeg tester og ikke CPU.

Du skriver også at dette resultat er fremkommet på baggrund af "kun" et sample kort? Det har de jo altid gjort. Vi får sjældent mere end et enkelt kort til test af samme type, så den ved jeg ikke helt hvad du mener med?

Og slutteligt så var det ikke udelukkende for at spare tid, som jeg godt nok havde skrevet i testen, men lige så meget fordi jeg ikke længere råder over 3.46GHz EE CPU, som kunne have hentet de høje FSB hastigheder ☹

Håber denne længere smøre kunne forklare lidt om hvorfor jeg har lavet artiklen, som jeg har.