Test: AOpen Aeolus PCX6600-DV128LP

Grafikkort, NVIDIA  d.  10. november. 2005, skrevet af Illuminati 1 Kommentarer.  Vist: 6210 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.techdata.dk
Produktet distribueres i DK af: http://www.techdata.dk
Link til producentens website: http://www.aopen.com

Grafikkortet



Kortet et ikke baseret på nVidia's reference design. AOpen gjort kortet mere kompakt hvilket har medført at VGA D-sub stikket har et kabel fra bjølen til printkortet. Da kablet ikke er skærmet kan det diskuteres hvorvidt at signalkvaliten falder, men jeg vil mene det er tvivlsomt da vi snakker om en meget kort afstand.

Størrelsen på grafikkortet ligger i den mindre ende. Godt nok er det blevet til et 1½ slots da den har en passiv heatpipe køle-løsning, men i bredden er størrelsen skåret markant ned.

Køleelementet er i aluminium og har to heatpipes som går fra undersiden til oversiden for at sprede varmen mere effektivt. Monteringen af element ser ikke imponerende ud. Kigger man på kortet fra siden, ses at gpu-shim'et ikke ligger parallelt med køleelementets flade. Om dette også gør sig gældende for selve kernen kan jeg ikke sige.
Skal vi snakke om støjniveau så bliver det en kort fortælling, kortet siger nemlig ikke en lyd.

Aopen skriver på deres hjemmeside at kortet har OpenGL1.5 support og er DirectX 9.0 kompatibel hvilket vi også havde regnet med. Endvidere skriver de at kortet har HDTV Support for 1080i og 720P standarderne. Dette kan vise sige at være en god feature i fremtiden når HDTV'ene har haft sit indtog. Vi tester selvfølgelig hvordan kortet klarer HD video afspilning.
Coctail
 
Elitebruger
Tilføjet:
10-11-2005 18:16:23
Svar/Indlæg:
2353/24
Ok test.

Hvis man nu f.eks. har en htpc hvor det er nødvendigt at bruge en af de små I/O brackets, så kan man ikke bruge dvi eller..?