Test: Seagate Backup PLUS Portable 1TB

Harddiske d.  21. marts. 2014, skrevet af Polarfar 2 Kommentarer.  Vist: 13683 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 549,00
Produkt udlånt af: Seagate
DK distributør: n/a

Test


 

Test setuppet består af :

Min workstation PC med  Windows 7 Professional x64.
Der er kablet Gigabit ethernet i huset til sammenligning.

Router - ASUS RT-N56U

Smartphone - HTC One S@Android 4.1.1

 

Programmer:
ATTO
Seagate Dashboard 3.0.34.0

 

ATTO og CrystalDiskmark

Bare for at få en ide om hvad ydeevnen på drevet er, har jeg kørt en hurtig test med ATTO og CrystalDiskmark for at måle læse og skrivehastigheder.



Det går pænt stærkt set i lyset af at det er en 2,5" mekanisk harddisk. Læse- og skrivehastigheder over 110 MB/s er bestemt i den pæne ende, og ca. 4 gange hurtigere end på den gamle USB 2.0 standard.

Resten af testen skal handle om Seagate Dashboard softwaren, og brugen af den.


Jeg installerede den version af Dashboard der ligger på harddisken fra fabrikken. Ingen problemer i det. Da programmet kan få adgang til eventuelle Facebook, Flickr eller Youtube konti, skal du blot godkende at den har adgang igennem din Windows firewall, hvis du ønsker at bruge disse funktioner. I første omgang var der ikke støtte for backup af mobiltelefoner, men vi blev lovet at det ville komme inden for kort tid, så ingen grund til at vente med at teste.

 


Første funktion, Protect, er god gammeldags backup af min PC.



Hvis jeg vælger Protect Now, så går programmet i gang med at kopiere alle filer fra min bruger mappe. Vælger jeg New Backup Plan får jeg mulighed for at vælge præcis hvad der skal kopieres, og hvornår den skal gøre det.



Her har jeg valgt at lave en sikkerhedskopi dagligt kl 11:11. Klik på fluebenet i nedre højre hjørne, så går den i gang.

Hastigheden var faktisk ret imponerende. Jeg har 26,8 GB filer i alle mulige størrelser liggende i min brugermappe. Det tog 6 min. og 25 sek. at lave en komplet sikkerhedskopi af det hele. Det svarer til 70 MB/s. Efterfølgende prøvede jeg at gøre det samme ved at markere alle mapperne, lave copy/paste til min Synology Diskstation, og sammenlignede tiden. Det tog 8 min. og 5 sek. svarende til 55 MB/s over Gigabit ethernet. Der er altså ingen grund til at brokke sig over tempoet.


Facebook, Flickr og Youtube

Share funktionen dækker over muligheden for at tilgå Facebook, Flickr og Youtube konti, og tage backup af de filer du måtte have liggende, eller sågar uploade nye filer. Jeg har ikke hverken Flickr eller Youtube konti, så det gik ud over min Facebook side.



Du fortæller Dashboard programmet hvilken konto du ønsker at sikkerhedskopiere filer fra, og så er det i gang. Du får ikke mulighed for at vælge enkelte albums eller filer. Den tager rub og stub hvad du har liggende. Her vil hastigheden naturligvis også afhænge af din internetforbindelse.

Som med så meget andet af denne type software, så er her jo en glimrende mulighed for at køre mere eller mindre skjult rekvalme over for ens kontakter på Facebook.



Dashboard vil gerne slå ting op på Facebook på vegne af mig !!!   - Nej det tror jeg ikke du skal ! Ud til højre med den slags uvedkommende og meget irriterende funktioner. Nu gik det ellers lige så godt. Jeg har ingen ide om hvad det er den vil slå op for mig med venlig hilsen Seagate, og jeg har ingen som helst intentioner om at finde ud af det.

Dashboard kan bruges til at uploade filer til Facebook (og Flickr og Youtube). Det er så simpelt som at finde vej i Windows stifinder, vælge filen og det album på din profil der skal bruges.


 


Her er der lagt to billeder op i albummet HWT_test. Samme funktionalitet er som sagt til stede for Flickr og Youtube også.

Midtvejs i testforløbet kom der en mail fra Seagate, at deres Dashbord software nu understøttede mobiltelefoner. Så derfor opdaterede jeg programmet over nettet. Det gik nemt og smertefrit.



På næste side kigger jeg på funktionerne til backup af din telefon.

 

donnii
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-03-2014 08:14:19
Svar/Indlæg:
435/39
1GB? ;)


Polarfar
 
Senior Skribent
Tilføjet:
21-03-2014 12:34:14
Svar/Indlæg:
2309/846
😲 Stavehat + korrekturlæser der skylder kage.

Der skal naturligvis stå 1 TB