Test: NZXT H230 kabinet

Kabinetter d.  28. april. 2014, skrevet af Gerner 0 Kommentarer.  Vist: 8230 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: Gerner
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 499,00
Produkt udlånt af: NZXT
DK distributør: PCB.SE

Layout / Design

Vi vil nu lave en gennemgang af NZXT H230 kabinettet, hvor vi vil gå i dybden af kabinettets mange forskellige funktioner. Da det er mig, som sidder med kabinettet skal det lige siges, at det kan virke lidt subjektivt, alt efter om jeg selv bryder mig om de mange funktioner samt design af kabinettet, men ellers vil jeg holde mig så objektiv som muligt. 

Her på første billede, kan vi se vores kabinet fra fronten, samt det meste af venstre side. Man kan godt fornemme, at det NZXT har prioriteret er det lækre minimalistiske design, da vi har at gøre med rigtig elegante rette linjer. NZXT har også valgt at lave hele fronten til en låge, hvilket skulle være med til at både gøre den mere elegant, men også holde støjen på det minimale.

Vi kan her fra bagsiden af kabinettet se, at dette kabinet kan rumme en hel del. Hvis vi starter oppefra og begiver os ned mod bunden, vil det første vi ser være der hvor en 140 mm blæser er monteret. Til venstre for det har vi det sted, hvor vores I/O shield skal monteres. Nedenunder dette får vi øje på hele 7 exspansion slots. Det betyder altså, at der kan fyldes en masse slots ud, hvor SLI/CrossFire er muligt, hvis bundkortet tillader det. Nederst har vi udskæringen til strømforsygningen, som er af standard størrelse.

Vi er nu kommet til siden på kabinettet, hvor vi her har sidepanelet taget af. Kigger vi lidt på de features vi får stillet til rådighed i kabinettet, har vi følgende:

• 3 x 5.25” bays
• 6 x 3.5” HDD bays
• Plads til ATX PSU
• Huller til kabelføring


Det er nu blevet meget normalt, at man ikke skal bruge skruer til de store 5.25” bays, hvilket også er gældende ved dette kabinet. NZXT har valgt en nem løsning, så du glider drevet ind, og så går det i hak. Det løsnes igen ved at holde den store ”knap” inde.  De 6 HDD-bays er også skrueløse, hvor man fra den modsatte side af kabinettet ved hjælp af et kliksystem kan montere og afmontere harddiske.
Ser man i bunden af kabinettet vil man kunne se, at der er plads til meget lange strømforsygninger, hvilket giver rig mulighed for at have et build, hvor tilstrækkelig strøm er påkrævet. Kabinettet kan også tage op til et ATX-formats bundkort, hvilket er en god størrelse til det flestes behov.
 

Vi er nu kommet til bagsiden af kabinettet, som nogen mener er en relativ vigtig prioritet ved et kabinet. Det er her, hvor samtlige kabler skal gemmes væk, så det er helst påkrævet at pladsen er tilstrækkelig. Hvad angår dette kabinet, så er det ikke det største mellemrum der er imellem motherboard-tray og sidepanelet. Ikke ensbetydende med, at man ikke kan gemme kablerne, det kræver lidt mere perfektion, da kablerne skal ligge tæt op af motherboard-trayed i ét lag.
Kigger vi på hullet i motherboard-trayed, så er det også af fornuftig størrelse, hvor selv større CPU-kølere kan monteres.
Til venstre kan vi her se klik-systemet som nævnt tidligere.

Tager vi et kig på knapperne i fronten, vil vi kunne se (fra venstre) sluk knap, mikrofon, høretelefoner, 2 x USB 3.0 og til sidst vores genstart knap.

På næste side installerer vi en god mundfuld hardware...