Test: Gigabyte Geforce 6800 GT

Grafikkort, NVIDIA  d.  01. december. 2005, skrevet af Stensgaard 2 Kommentarer.  Vist: 8709 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.Gigabyte.com.tw
Produktet distribueres i DK af: http://www.Conta.dk
Link til producentens website: http://www.Gigabyte.com.tw

Gigabyte 6800 GT



Introduktion


Det taiwanesiske firma Gigabyte må siges at være en af de "gamle drenge" indenfor produktionen af computerdele til entusiasterne (selvom der indenfor IT-verdenen selvfølgelig ikke er noget, der er virkelig gammelt). For nogle år siden var et Gigabyte bundkort noget af det eneste rigtige, man kunne smide i en computer, og det var samtidig nogle af de mest brugervenlige, når man som nybegynder skulle samle en computer. Det var de fx de første bundkort, jeg så, som havde forskellige farver på bundkortet, så man tydeligt kunne se, hvad der skulle hvorhen. Gigabyte var normalt ensbetydende med intelligent design og kvalitet.

Disse ting gælder stadig for Gigabyte, men efterhånden gælder de også mange andre producenter. Gigabyte er normalt kvalitet, men det er også en mærkevare, det gælder både bundkort og andre produkter, som fx grafikkortet i denne artikel. Spørgsmålet er så, om det altid kan betale at købe en mærkevare.



I dette tilfælde er den testede mærkevare et Gigabyte Geforce 6800 GT til AGP. Selve specifikationerne er der ikke noget særligt ved, nu hvor Nvidia er kommet med 7800 GTX, men det skal alligevel testes, om kortet har noget spændende at byde på. Først og fremmest er køleren på dette kort lidt speciel, og noget af det interessante er, om denne køler er smart, eller om den kun er smart af udseende.
DTU_XaVier
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-12-2005 13:04:16
Svar/Indlæg:
2786/120
Nej, den køler er bestemt ikke imponernede... Jeg kan nå samme clocks med nVidia stock-køler, i et lukket kabinet... :l
Og det program.. tsk tsk... :00

Rigtig god test, dog ville jeg egentlig gerne have set nogle real-life tests, da jeg tror der er mange, der sidder med en processor som din, der måske gerne vil have et 6800GT/GS, og så kunne de se, hvordan kortet yder på sådan et system?? ;)

MVH.
Toke :)



Stensgaard
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-12-2005 06:18:39
Svar/Indlæg:
2620/327
Ja, jeg beklager også de lidt mangelfulde tests - det var min første artikel, og jeg havde ikke tiden til at sætte mig ind i, hvordan jeg fik udført de spil-tests. Og så havde jeg heller ikke noget ordentligt kort at sammenligne med - jeg kører selv med et 6200A.

Undskyldninger, undskyldninger, undskyldninger...:r Anyway, jeg lover, at jeg gør det grundigere næste gang :)