Test: Cooler Master Silencio 652S

Kabinetter d.  20. maj. 2014, skrevet af Monberg75 3 Kommentarer.  Vist: 10591 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Monberg75
Oversættelse: Monberg75

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: Cooler Master
DK distributør: MMD

Layout / Design:

Så er vi kommet til det spændende kapitel, hvor jeg viser jer rundt i selve kabinettet, og fortæller lidt om hvad det byder på af forskellige muligheder.

Vi starter med de udvendige billeder. Her ser vi fronten med lågen, som holdes på plads af nogle ret kraftige magneter. Power og reset knappen er monteret foran, og der er lys i power knappen samt HDD dioden lige under reset knappen.

Her har vi siden, hvor man kan tage et dæksel af. Der er under dækslet plads til en 180 / 200 mm blæser, men det ser vi på lidt senere.

Her har vi bagsiden, hvor man kan se de 7 pladser til indstikskort. Der er huller til ekstern vandkøling samt plads til en 120 mm blæser. Her sidder den ene af de i alt 3 blæser der følger med kabinettet.

Her har vi så bagsiden. Den er ganske almindelig, ikke det vilde ved den.

Så har vi bunden med de 2 filtre. De venstre er til strømforsyningen, det højre filter er til blæser i bunden, hvis man vælger at installere en der.

Filtrene trækkes ud således. Og dette kan gøres mens kabinettet står på bord / gulv, grundet de høje ben.

Tager man filtrene helt af, kan man se monteringsmulighederne i bunden. Der er mulighed for blæsere af forskellig størrelse, og man kan se hullerne til SSD monteringen. SSD monteringen kommer der en forklaring på senere, da denne er lidt speciel. Det er ikke noget jeg har set før.

Her er et lille billede af de fine gummi fødder som er under PSU, så den ligger blødt og dæmpet for vibrationer.

Tager vi et kig bag den kraftige lydisolerede låge i fronten, kan man, hvis man afmonterer støvfilteret, se 2 af de ialt 3 blæsere. De er nemme at komme til, og filteret er nemt at rense.

Side dækslet hvor man kan montere en blæser. Blæser dækslet sidder fast med 2 skruer på bagsiden, og der er gummi holdere til blæseren for støjdæmpning. Begge side paneler på kabinettet er foret med blygummi på bagsiden for støj og vibrations dæmpning.

Jeg viser herunder en række billeder af de forskellige lag i topdækslet. Først har vi toppen som den ser ud leveret fra fabrikken.

Det øverste dæksel kan man tage af, og herunder finder man støvfilter med samme mønster som front filteret.

Under støvfilteret finder man monteringshuller til blæserne i toppen. Der er plads til 2 x 120 mm / 2 x 140 mm blæsere.

Således ser det ud når man fjerner det hele.

Nu vi er ved toppen, så kan vi lige tage de forskellige muligheder for tilslutning vi har her. Fra venstre SD Kortlæser, Audio ud / ind, 2 x USB 2, 2 x USB 3.

Et lille nærbillede af power og reset knap som sidder på selve fronten. Jeg kan godt lide man har valgt at placere disse på en anden flade end tilslutningerne. Kraften af dioderne kommer vi til i test sektionen.

Så er det vist på tide vi tager et kig ind i selve kabinettet, og ser hvad det kan tilbyde. Først har vi lige et helt billede af forsiden. Der er kun monteret 2 stag på bundpladen.

Og her et billede af bagsiden, bemærk den fine store udskæring til bagsiden af CPU køleren.

En gennemgang af hvordan man kan lave om på HDD burene i dette kabinet. Der er mange muligheder, alle skuffer kan justeres til alle HDD / SSD typer.

 

 

Det øverste bur er bygget op af 2 sider som skrues fast til OD og HDD burene, så man kan ikke montere det øverste HDD bur alene.

Således monteres en 3.5" HDD i en skuffe. Den kan skrues fast efter montage hvis man skulle have behov for det. Men disken sidder helt fast efter montering i HDD burene. Skuffens glidesystem gør at man kan trække den fra hinanden, ligge disken i, og skubbe den sammen igen, ret smart.

Det samme gør sig gældende med 2.5" diske. Bemærk at det er den samme skuffe som med 3.5" disken. Her ligger man bare en lille hylde ned, så højden på disken passer. 2.5" diske skal dog skrues fast til skuffen, her er der ingen pinde der holder på disken.

Som nævnt tidligere er der 'nøglehuller' forskellige steder på kabinettet, i bunden, på bagpladen og inde i den nederste 5.25" plads. Dette er til 2.5" HDD / SSD og man bruger de små gummi tyller, som man monterer på selve disken, hvorefter man kan glide diskene ind på plads, vibrationsdæmpet og sikkert. Også en ret smart løsning de har fundet på her syntes jeg.

Det var hvad jeg kunne finde på at vise for denne gang.

 

Nu er det tid til at teste produktet, på næste side.

collectordk
 
Nørd
Tilføjet:
26-05-2014 22:32:13
Svar/Indlæg:
34/2
hvad er forskellen fra den gamle 652? (Ikke S model)

Og som du nok fandt prisen på ebay til 99EUR, så koster den gamle også ca. 99EUR og 713KR hos proshop, så mon ikke den danske pris nok mere er omkring de 750KR (ikke hele 1000kr)


Monberg75
 
Moderator
Tilføjet:
26-05-2014 23:02:14
Svar/Indlæg:
1194/156
Efter hvad jeg lige kan se og forstå, så er det en ny type blæsere og vistnok anderledes opsætning af dem?


collectordk
 
Nørd
Tilføjet:
28-05-2014 22:21:23
Svar/Indlæg:
34/2
ok, jeg er ellers fuldt ud tilfreds med no-S modellen. Så denne kan jo dårligt nok blive ringere ;)