Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: noXpert

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1295,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Layout / Design

Farverne er sort og guld, som vi så det fra Z87 serien, men kølerne er lidt mere diskrete end den tidligere serie, hvilket efter min egen mening ser noget bedre ud.

 

En stor køler med sin egen bagplade kan være svær at få på, fordi der sidder kondensatorer meget tæt på hullet til køleren i det ene hjørne, men vores Antec 920V4 var ikke svær at få monteret, da den giver ganske fin plads.

 

Oppe i højre hjørne finder vi MemOK! knappen der sætter hastigheden på RAM ned og forsøger at BOOTe uanset om RAM er kompatible eller ej. Vi ser også en kontakt med navnet EZ_XMP. Når denne kontakt står som den gør på billedet, bliver XMP profilen automatisk aktiveret, så RAM installeret i bundkortet vil køre med deres optimale hastighed.

 

Her ser vi en SATA Express port, som også kan bruges som 2 SATA 6 Gb/s porte. Udover disse ser vi yderligere 4 SATA 6 Gb/s porte der kører igennem chipsettet. De sidste 2 sorte SATA 6 Gb/s porte kører igennem en ASMedia controller.

 

Ved siden af PCIe portene og lige under køleren til PCH chippen ser vi en M.2 port. Denne port deler båndbredde med SATA Express portene, så sættes en SSD i denne port vil man ikke kunne bruge SATA Express portene, heller ikke som SATA 6 Gb/s porte, og bruges SATA Express kan denne M.2 port ikke bruges. Lige under ser vi 2 kontakter, her kan TPU og EPU aktiveres og deaktiveres efter behov.

 

Det layout ASUS har valgt har jeg set på flere Z97 bundkort, og jeg er også enig i at det faktisk ikke kan gøres bedre med de PCIe baner Z97 platformen tilbyder. Der er mulighed for op til 3 grafikkort, men kun 2 er anbefalet, da man kommer helt ned på x4 hastighed med 3 kort, men man får x8 hastighed med 2 grafikkort. Samtidig med grafikkort er der plads til mindst et PCIe x1 udvidelseskort.

 

Her ser vi ASUS Crystal Sound 2 der består af en Realtek ALC 1150 audio codec som ASUS mener er den bedste i industrien. Chippen har fået et EMI skjold og hele lyddelen har fået sin egen del af bundkortets printplade.

 

Uden køler ser bundkortet mindre spændende ud for de fleste, men det får afsløret at det har fået hele 12 strømfaser hvor 8 synes at være normen for Z97 bundkort.

 

Kølerne har ASUS brugt lang tid på at give et flot design, og personligt synes jeg bestemt det har givet pote, for de ser rigtig flotte ud. De ser heller ikke kæmpe store og unødvendige ud, hvilket jeg også synes rigtig godt om.

 

Liste over ind- og udgange:
1 x PS/2 keyboard/mouse combo port(s)
1 x DVI-D
1 x D-Sub
1 x DisplayPort
1 x HDMI
1 x LAN (RJ45) port(s)
4 x USB 3.0 (blue)
2 x USB 2.0
1 x Optical S/PDIF out
6 x Audio jack(s)
1 x ASUS Wi-Fi GO! module (Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac and Bluetooth v4.0