Test: MSI NX7800GT

Grafikkort, NVIDIA  d.  26. november. 2005, skrevet af B@NG 2 Kommentarer.  Vist: 9238 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.msi-denmark.com
Produktet distribueres i DK af: www.interdata.dk
Link til producentens website: www.msi.com.tw

Software


Som nævnt tidligere bør man ikke forvente ret meget tilbehør til et 7800GT kort. Det skyldtes at GT er rettet mod de mere prisbevidste og GTX er rettet mod gruppen, som mener at prisen ikke er afgørende. GT kortet er en del billigere end GTX kortet, til trods for at der ikke er skåret ret meget ned på ydelsen og et eller andet sted skal der jo spares, så et oplagt sted er tilbehør, heriblandt software. Det ændrer dog ikke på, at man alligevel kan finde lidt godter i kassen til MSI's 7800GT.



CD-ROM 1
På den første CD finder vi for det første driverne til kortet. Driverne finder man hurtigt ud af er nødvendige, ikke mindst hvis man vil af med den støj som GT køleren afgiver. Vi vælger ikke at bruge de medfølgende drivere, da vi forsøger så vidt muligt at køre med de nyeste drivere og ikke mindst nogle som er magen til de tidligere brugte på reference kortene.






Utlilty



Under fanen Utility finder vi straks det lidt mere spændende software som MSI har valgt at smide med. Først kan nævnes:

MSI Live Update



Det giver næsten sig selv, men som navnet siger, er det et program som giver muligheden for at opdatere drivere og BIOS online, altså "live". Det virker efter hensigten og de gamle fordomme og skrøner om hvor farligt det er, må efterhånden for længst være aflivet.

MSI Secure Doc er et lidt anderledes program at få med til sit grafikkort, og det er sikkert et program som er med for at "få det til at fylde". Det er et program som kan hjælpe dig med at kryptere dine filer og mapper. Altså, hvis du har noget som du ikke ønsker andre skal se eller bruge, så kan du klikke på det og kryptere det, og for at åbne emnet skal man benytte en kode. Smart nok, men ganske enkelt useriøst til en grafikkorts-bundle.



MSI GoodMEM er et lille program som kan befri hukommelse. Der findes flere programmer af slagsen, nogle gode, andre knap så gode.



Umiddelbart virker programmet fint, den befrier da i hvert fald mere RAM end der ellers ville være tilgængeligt.

MSI Lockbox er igen sikkerhedsprogram, og denne gang handler det om hele computeren. Lockbox giver dig muligheden for at forlade din computer, og være sikker på at det er dig selv som benytter den næste gang. Den sørger altså for at ingen andre end dig kan benytte den. Windows har den selv samme log af/på funktion, password osv. men i langt de fleste tilfælde er det en simpel sag at komme forbi den. Jeg har nu ikke selv prøvet at knække MSI's lockbox, jeg går ud fra at den virker 

Det var enden af CD 1 i bundlen her. Der mangler skam ikke rigtig noget, men når man kigger på listen vil den vågne læser nok opdage at der er intet af ovenstående som har bare lidt med grafik at gøre. Det skyldtes at det er en standard bundle der følger med her. I hvert fald på denne skive.
Men der er nu lidt mere i kassen.




CD-ROM 2

På den anden CD finder vi endelig lidt mere relevant software. CD'en er en pakke som består af produkter fra kendte Cyberlink som blandt andet er udgiveren af PowerDVD, som man finder i rigtig mange bundles i dag.



En hurtig liste over hvad der er at finde på denne CD:
  • PowerCinema 3
  • MakeDVD
  • PowerProducer 2 Gold
  • Power2Go 4

    PowerCinema
    Da jeg installerede programmet forventede jeg faktisk at finde et program lignende PowerDVD, men jeg blev slemt klogere og ikke mindst positivt overrasket. PowerCinema er et program som ligner Windows Media Center (MCE), MyHTPC, MediaPortal, Meedio osv.



    Uden at have gået det 100% i sømmene vil jeg godt sige, at det virker ganske godt. Man kan bruge det til film, musik og billeder og så en smule mere. Det er ikke så avanceret som mange af de andre, men stadig ganske brugbart. Helt sikkert et stort plus herfra for at inkludere det i pakken.

    MakeDVD
    MakeDVD er ovre i en helt anden boldgade. Med MakeDVD kan du som navnet siger lave en DVD. Ikke bare brænde en, men simpelthen tilføje optagede film med kamera, webcam eller lign, og lave dem til en rigtig DVD.



    Efterfølgende vælger man så, om man vil brænde den ud, eller hvad man ellers kunne have lyst til at gøre ved den.



    Power2Go
    Er et brænderprogram som kan brænde CD'ere eller DVD'ere.



    Chronicles Of Riddick - Escape from Butcher bay
    Nok det mest eftertragtede i bundlen her er det ene spil som følger med.



    Chronicles of riddick behøver næppe nogen nærmere introduktion.


  • DTU_XaVier
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    26-11-2005 13:10:21
    Svar/Indlæg:
    2786/120
    Var det kun mig der læste graferne som om, at MSI'et nogen gange SLOG et 7800GTX?? :o
    Rigtig god test... ;)

    MVH.
    Toke :)



    DTU_XaVier
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    26-11-2005 13:11:10
    Svar/Indlæg:
    2786/120
    Ah... kom til at vende graferne om (forbandede farvekoder :00) :r
    :e

    MVH.
    Toke :)