Test: HP Photosmart R817 Digitalkamera

Foto d.  30. november. 2005, skrevet af jmose 1 Kommentarer.  Vist: 14381 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: http://www.hp.com/
Produktet distribueres i DK af: http://www.smg.dk/
Link til producentens website: http://www.hp.com/

Test / Fotoeksempler



Testen er foregået over en god uges tid, hvor det er brugt som primært kamera i hjemmet. Det har hovedsagligt været almindelige familie billeder. I billeder lægger jeg mest vægt på skarphed, da det oftest er den afgørende faktor for en familie - hvilket så betyder at begreber som komposition og farve ikke er medtaget i denne test.


Test-maskine:

  • Windows XP Pro Sp2
  • AMD Athlon 3200 Barton
  • Abit AN7
  • G.Skill Extreme 2 x 512Mb PC-3200
  • Seagate 80GB IDE HD
  • HP Photosmart R817 Digitalkamera.
  • Kingston SD Ultimate 512Mb


    Software:

  • HP Image Zone Version 5.0






    Som sædvanlig starter testen med at installere kameraet og den medfølgende software. Installering foregår smertefrit.




    Jeg er bevidst ikke gået i dybden med softwaren, fordi jeg mere lægger vægt på billederne. Softwaren der medfølger er ganske udmærket og meget brugervenlig. Blandt andet kan nævnes funktioner som: back-up af billeder til valgfrit drev, redigering og fotoalbums. Programmet er en videreudvikling af Image Zone 4.0, der har medfulgt HP´s kameraer førhen.


    Herefter er det blevet tid til at se om det kan tage billeder. Alle billeder er taget på automatiske indstillinger, på nær billeder taget i mørke. Ved natbilleder er der ikke foretaget justeringer på blænde - men udelukkende på eksponeringen. Skal man selv lege med blænde, skal man huske at tjekke hvilken ISO man stiller kameraet på. Jeg vil dog anbefale at man selv lader kameraet styre det, da det i 95% af tilfældene vil være tilfredsstillende resultat.



    Zoomfunktion



    Almindeligt billede:



    Her først et billede taget med alle indstillinger på automatisk. Lukkerhastigheden er 1/127 sek og blænden er
    F/2,8. Her er ikke noget at komme efter. Godt solidt billede.


    5x Optisk:



    Samme motiv. Denne gang med zoomen på 5X optisk. Lukkerhastigheden nu øget til 1/180 Sek og blænden oppe på F/4,8. Stadig fin kvalitet.

    8xDigitalt


    Igen samme motiv. Zoomen kørt helt ud, så den nu er på 40X (5x optisk gange 8x digital) Lukkerhastigheden siger her samme som før, nemlig 1/180 sek og F/4,8. Logisk nok da det jo er digitalt behandling af billedet. Billedet er for grumset efter min mening. Hvis du kigger nøje til venstre i billedet vil du se at nettet på fodboldmålet næsten ikke kan ses.



    Natfotos




    Nat 10 sec:



    Det første af de 2 nat/aften billeder er taget ned ad villavejen med 10 sekunders eksponering. Blænden er på F/2.8. Jeg beklager rystelserne - men det er svært at holde et kamera 100% stille under så lang eksponering.
    Man kan dog tydeligt se hvad der er på billedet. Vejen ligger godt oplyst stort set hele vejen ned.

    Nat 12 sec:



    Samme motiv. Denne gang med 12 Sekunders eksponering og blænde F/2.8. Lamperne er meget klare her og man kan faktisk bedre se gaden. Motivet er skarpt lang ned. Det "gullige" skær på billedet skyldes en gadelampe umiddelbart til venstre for mig.



    Andre funktioner



    Dokument:



    Her er et motiv af et tætskrevet dokument. Eksponeringen er på 1/64 Sek og blænden F/2.8. Perfekt resultat. Billedet er taget i fri hånd på ca 10-12 Cm afstand.

    Panorama:



    Her har jeg været et tur på ungernes fodboldbane. Panorama billedet er taget fra venstre mod højre. Og takket være den indbyggede hjælpefunktion i kameraet, kan man stort set ikke se overgangen. Skulle der være små skønhedsfejl kan man altid rette op på pc´en bagefter. Hjælpefunktionen foregår på den måde at når et billede er taget, ses "overlapningen" som en svag kontur i højre side. Og på den måde kan man få søgeren til at stå næsten præcis hvor overgangen til næste billede er. Meget imponerende. Når du har taget panoramaet af 3-5 billeder, hjælper R817 dig med at "svejtse" det sammen via den indbyggede menu og gemmer bagefter billedet som et.
  • micma18
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    30-11-2005 15:24:58
    Svar/Indlæg:
    4120/115
    Vil næsten sige at der er mere billedstøj, end på mit gamle R707 :l specielt på natbillederne, der er meget støj på... Selvom jeg ikke vil påstå R707 er specielt godt udover det sædvanlige, så vil jeg da mene at natbillederne, jeg tager med mit, er mindst lige så gode som dags billeder! selv med den lange åbningstid... Det ligner ihvertfald ikke webcam billeder, som på eksemplerne...