Software
Der følger de sædvanlige prøveversioner af Norton antivirus, og office 2013, samt nogle standard gratis programmer som Adobe reader og Windows Live. De mere interessante programmer beskrives her nedenfor.
Asus webstorage
Da Asus har deres egen cloud-løsning, er den selvfølgelig pre-installeret på maskinen.
Asus webstorage kommer med 5GB plads, og ligesom lignende løsninger synkroniseres filerne på en valgt placering på ens computer, smartphone eller tablet. Mod betaling kan man tilkøbe mere avancerede funktioner og mere plads. Gratis versionen virker umiddelbart ganske fint, men det er umiddelbart ikke en løsning, der kan lokke mig væk fra min foretrukne cloud-løsning.
VivoMouse Gesture
Med den noget specielle VivoMouse, hører både en guide og et tutorial-program hvor man kan øve de forskellige måder man kan bruge touchpladen på oversiden af musen på.
Guiden giver et rigtig godt overblik over, hvordan man kan bruge touchpladen med forskellige kommandoer, og de kan let slås til og fra, hvis man skulle ønske det. Tutorial-programmet er et glimrende supplement til guiden, og meget brugbart idet det kan være lidt svært at få taget på de forskellige funktioner - det havde jeg i hvert fald.
AI suite 3
AI suite er hvad Asus kalder en central hub, der samler de forskellige ASUS-programmer et samlet sted.
Gennen AI-suite har man adgang til system information, NZ update og WiFi GO!. Som navnet antyder giver system information adgang til data om systemet i form af data omkring bundkort, processor og ram, de to andre programmer beskrives nedenfor. Nederst i alle skærmbilleder samles diverse real-time informationer om processoren, frekvens, voltage/vcore, temperatur og blæserhastighed.
Wi-Fi GO!
Wi-Fi GO! har syv funktioner, gennem den første funktion Cloud Go!, kan man tilgå Asus Webstorage, Google Drive og Dropbox et centralt sted fra. Dog synes jeg interfacet er lidt for langsomt og foretrækker egentlig bare at bruge de forskellige løsninger hver for sig - eller nok nærmere bare holde mig til en enkelt af dem.
Til de seks andre funktioner hører en app, som muliggør forskellige former for interaktion imellem computer og smartphone/tablet. Appen findes selvfølgelig til både iOS og Android men endnu ikke til Windows Phone.
Med WiFi Go! kan man en hel del forskelligt. Man kan bruge sin tablet/smartphone som input device ved enten at agere klassisk mus og tastatur, kontrollere diverse funktioner ved at bevæge telefonen eller tilgå skrivebordet på PC'en direkte som fjernskrivebord. Man kan også sende filer og screenshots mellem enhederne eller streame medieindhold via DNLA fra PC'en og bruge sit mobile device som fjernbetjening. En sidste lille sjov funktion er, at man via PC'en kan tage et billede eller starte en videooptagelse på telefonen. Alt i alt en meget fin samling af små funktioner, der binder PC og mobile enheder sammen.
EZ update
Et lille program, der gør det nemt at søge efter og installere BIOS-opdateringer.
Umiddelbart et ganske brugbart lille værktøj, der gør den ellers lidt besværlige manøvre at opdatere BIOS - noget nemmere.
AudioWizard
Til at styre lydindstillingerne har ASUS inkluderet det lille program AudioWizard, som indeholder en række pre-definerede lydindstillinger. På den måde bliver det lidt lettere at tilpasse indstillingerne, så de passer til den type lyd man vil afvikle.
Ideen er ikke ny, men egentlig fin nok, da det jo trods alt er de færreste, som fin-tuner lydkortet, hver gang man skifter f.eks. fra spil til en film. Omvendt er min egen erfaring med den her slags programmer, at man alligevel aldrig får skiftet rundt, selv om det kan gøres let via et program som AudioWizard.