Test: Asus VivoPC VC60V

Komplet System d.  30. september. 2014, skrevet af Pizzadude 2 Kommentarer.  Vist: 15710 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 4900,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Test

Personligt har jeg lidt blandede erfaringer med disse små bokse, da jeg har oplevet et par andre modeller (fra andre producenter) have lidt problemer med køling og hermed også stabiliteten. VivoPC'en har dog opført sig klippestabilt under hele testperioden, også under hård belastning. Til nyere spil kommer boksen til kort i forhold til grafikken, men er ellers fuldt ud i stand til at løse diverse hverdagsopgaver.
 


 

Ved lav belastning er den indbyggede blæser ganske stille, men tydeligt hørbar når processoren sættes på arbejde. Det kan desuden bemærkes, at der faktisk er indbyggede højtalere i boksen. De er selvsagt ikke specielt gode, men fint nok til Windows lyde og des lige.

Den medfølgende VivoMouse er ret anderledes en nogen anden mus jeg har haft med at gøre før. Både på grund af den noget specielle form, men mest på grund af at den faktisk også har indbygget en touch-plade. Når man får vænnet sig lidt til at bruge touchpladen, fungerer det faktisk okay. I Windows 8 synes jeg f.eks. det er ret brugbart, at man ved at slide fingere ind fra højre, kan kalde en sidebar frem, der indeholder søgefunktion osv. Dog savner jeg lidt en fysisk scroll-knap, og så fik jeg heller ikke rigtig vænnet mig til, at man ikke må have begge fingre på pladen for at højreklikke.
 


Musen er den faktisk noget bedre at holde på end jeg havde forestillet mig, selv om det lige kræver at man vænner sig til den første. Jeg synes dog ikke, at den er nær så godt udformet rent ergonomisk som f.eks. min egen Logitech G500, og personligt synes jeg ikke det er de ekstra funktioner værd at skifte.


Så er det tid til at sætte nogle tal på ydelsen med nogle benchmarks.

Programmer:
SuperPI 1M
wPrime
3Dmark03
3Dmark05
3Dmark06
3Dmark Vantage
Cinebench 11.5
PCmark Vantage
CrystalDiskmark

Til sammenligning af test-resultaterne har vi følgende:

Intel DC3217IYE
CPU: Core i3 3217 CPU
Grafikkort: Integreret Intel HD4000
Ram: 4 GB DDR3 1333 MHz SDRAM
Lager: Intel 310 80GB mSATA SSD

Shuttle XH61
CPU: Celeron G530
Grafikkort: Integreret Intel HD2000
Ram: 4 GB DDR3 2133 MHz SDRAM
Lager: OCZ Agility II 120GB SSD

MSI AG220 AIO
CPU: Core i5 4200 CPU
Grafikkort: Nvidia GTX 860M 2GB
Ram: 8 GB DDR3 1600 MHz SDRAM
Lager: 1TB HDD 2.5” SATAIII 7200RPM

 

Cinebench 11.5 64bit (højere er bedre)

Vi lægger ud med en test af processoren, og af OpenGl-ydelsen.
 


Hurtigst af de fire, når det gælder processoren, er selvfølgelig AIO'en og VivoPC'en der begge har i5-processorer, men da modellen i AIO'en kører med en lidt højere frekvens må VivoPC'en tage til takke med andenpladsen. I OpenGL-testen lægger VivoPC'en sig som ventet op af Intel-boksen, der også drives af den indbyggede grafik i processoren, mens AIO'en med sin dedikerede grafik vinder klart.

 

SuperPI 1M (lavest bedst)

Så er processorydelsen med en enkelt kerne der skal testes, når PI udregnes med 1 million decimaler.
 


Igen kommer VivoPC'en ind på en andenplads, men her bliver Intel-boksen slået med en noget større margen end Shuttle-maskinen.
 

wPrime (lavest bedst)

Se er det wPrime, der til forskel fra SuperPI, kan udnytte flere kerner på en gang.
 


Igen ser vi samme billede som før, men objektivt set leverer VivoPC'en glimrende ydelse.
 

3Dmark:

VivoPC'en er selvsagt ikke beregnet til spil, men vi ser lige hvad den kan i 3DMark:
 


VivoPC'en og Intel-maskinen ligger igen side om side på grund af de identiske indbyggede grafikkort. Den indbyggede grafik har sine klare begrænsninger i forhold til nyere krævende spil, men kan dog klare ældre eller mindre krævende spil som f.eks. the Sims.

 

PCmark Vantage: 


 

Da PCMark Vantage har lidt problemer med Windows 8, er det ikke alle resultaterne der er kommet med. Umiddelbart lægger VivoPC'en sig dog en del op af Intel-maskinen.
 

Harddisk

Ja faktisk er det slet ikke en harddisk der sidder i denne maskine, det er en Solid State Disk, hvilket tydeligt ses på test resultaterne:
 


 

Disken lever pænt op til specifikationerne, der lover en maksimal læsehastighed på 470 MB/s og skrivehastighed på op til 195 MB/s. Den hurtige disk giver en stor fordel i hverdagen hvor alt føles lidt hurtigere, og opstarten som kun tager få sekunder.
 

Temperatur:
 


På trods af sin ringe fysiske størrelse, holder VivoPC'en faktisk nogle rimelige temperaturer på processoren. Under belastning er processoren faktisk hele 11 grader koldere end Intel-maskinen, der har lignende fysiske dimensioner. 
 

Strømforbrug:
 


I ubelastet tilstand bruger VivoPC'en lige et par watt mere end Intel-maskinen, og omvendt en lille smule mindre end Intel maskinen i belastet tilstand. Det er ikke meget strøm VivoPC'en bruger 13.5 W i idle-tilstand er ikke meget mere end en almindelig sparepære - og de ca. 40 W under belastning er mindre en de gamle glødepærer.

 

svedel77
 
Grafiker
Tilføjet:
30-09-2014 11:55:04
Svar/Indlæg:
2263/307


Monberg75
 
Moderator
Tilføjet:
30-09-2014 16:26:56
Svar/Indlæg:
1194/156
Godt at se de nye 360 graders :)