Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: noXpert

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1108,00
Produkt udlånt af: ASUSTek
DK distributør: DCS

Overclocking

  

http://valid.canardpc.com/qqp5am

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.

Som man kan se på graferne, så er systemet desværre ret begrænset af grafikkortet. Derfor får man ikke en bedre scorer i de tunge test. Der er dog stadig noget at hente i de lette test.

 

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges Open CL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score.

Basemark testen er noget gladere for overclocket, og der er her et ganske pænt boost at hente

Cinebench R15:

Tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test der til sidst viser gennemsnits FPS.

I Cinebench kan vi hente lidt flere point ved at clocke. Dette giver også mening, da i hvert fald CPU testen er kun CPU afhængig. 

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks".

Over næsten hele linjen får vi et lidt bedre resultat. Dog ikke på storagetesten, hvilket giver fin mening da fx. bushastigheden ikke ændres ved clocket. 

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde.

igen et helt forventet resultat, lavere tid ved højere frekvens.