Produktet er venligst udlånt af: www.plantronics.com
Produktet distribueres i DK af: www.ergotel.dk
Link til producentens website: www.plantronics.com
Plantronics er et firma med en lang historie, faktisk helt tilbage til 1962. Faktisk var det Plantronics som lavede det headset som Niel Amstrong brugte på månen. Det er nu adskillige år siden, og nu er Plantronics på banen med deres Pulsar 590A, et spændende bluetooth headset med stereo.
Pakken
Plantronics Pulsar 590A headset
Genopladelig Bluetoothadapter (Minijack)
Minijack kabel
Bæreetuei
USB lader
Netlader
Manual
Ekstra mikrofonrør
Velkro
Specifikationer
vægt: 97,7 Gram
Taletid: 12 timer
Spilletid: 10timer
Standbytid: 130timer
Bluetooth 2.0
Bluetooth profiler: A2DP/AVRCP/GAVDP
Rækkevidde ca. 10m
Frekvens telefoni: 300-3600hz
Frekvens musik: 20-20Khz
Højttalere: 28mm neodymium
Batteritype: Lithium Ion Polymer
Forvrængning: <5% til 19Khz
Mulighed for trackskift (kræver AVRCP)
Mulighed for kabel (lyd) eller bluetooth (lyd/mic)
Bluetooth-profiler
Når man snakker bluetooth, så er det værd at bemærke at bluetooth ikke bare er bluetooth. Først er der flere bluetooth-standarder som bluetooth 1.0(a og b), 1.1, 1.2 og 2.0. Der er så flere klasser indenfor bluetooth, hvor sendestyrken er forskellig. Længst er klasse 1 (100mW) der kan række til ca. 100m. Klasse 2 kan med sine 3,5mW række ca. 10m hvilket er ideelt for headset og lign. For at vende tilbage til standarderne, så er de første 1.0 standarder fyldt med kompabilitetsproblemer. 1.1 indeholdte også muligheden for at køre ukrypteret og man kunne nu måle signalstyrken, men nok vigtigst var at mange af de fejl man fandt i 1.0 blev rettet. 1.2 er bagudkompatibel med 1.1 og giver nogle fordele ved at frekvensen er adaptiv, og derfor selv vælger et frekvensområde som ikke er overbrugt. Højere transmissionshastighed i praksis, og muligheden for at gensende korrupte (data med fejl) datapakker, hvilket har givet en noget bedre lydkvalitet. USB 2.0 som Plantronics Pulsar 590 bruger er bagudkompatibel. Af fordele er en forbedret strømforbrug, og derfor en længere batterilevetid. Båndbredden blev også til 2,1Mbit hvilket er 3 gange hurtigere end 1.2 og hastigheden kan endda komme op over 10 gange så hurtig. En forbedret fejlkorrektion var også nogle af de ting som bluetooth 2.0 har medført.
Da bluetooth kan bruges til at forbinde stort set alt, så er det klart at der må være nogle standardmetoder for at forbinde enhederne. Disse kan groft sagt kaldes profiler. Der findes en del profiler, men vi har valgt kun at skrive om dem som bruges i forbindelse med Pulsar 590.
A2DP (advanced Audio distribution profile) er lavet for at overføre Stereo lyd. Egentlig bygger den på GAVP (General audio video profile). A2DP understøtter flere codecs for at overføre lyden som MPEG 1,2,4, AAC og Sonys Atrac. Den anden profil som er vigtig er AVRCP ( Audio/Video Remote Control Profile) som dybest set gør det muligt at bruge bluetooth som fjernbetjening. Pulsar 590 bruger denne til næste/forrige nummer knapperne på headsettet. Selvfølgelig er der også en headset profile og headset handsfree, der gør det muligt at bruge det som headset til f.eks. mobiltelefon (men I mono lyd), herunder lægge på/kalde op (hvis telefonen understøtter dette). Det er netop de to headset profiler som man lige skal holde tunget lige i munden for. Da mange mobiltelefoner ikke understøtter A2DP så kan man ikke nødvendigvis bruge Pulsar 590A som øretelefoner med stereolyd, men kun som et almindeligt bluetooth headset. Der er heldigvis flere og flere producenter som putter A2DP profilen I deres mobiltelefoner, men man skal lige undeersøge om ens mobil gør før man investerer I Pulsar 590 til mobilt brug.