Test: Arctic Accelero Xtreme IV

Køling d.  24. oktober. 2014, skrevet af Lyngze 1 Kommentarer.  Vist: 9819 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 402,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design


Arctics Accelero Xtreme IV er en high-end køler med en kølekapacitet på hele 300W. Køleren er lavet til den krævende bruger og kan monteres på en lang række grafikkort, køleren har to udgaver, nemlig denne som er kombatibel med bl.a. AMD's R9 290(X) kort, hvor 280(X) versionen af køleren er kombatibel med en række andre kort. Forskellen på de to kølere er altså også kun monteringsmulighederne og hvilke kort de er kombatible med. Arctic har med version IV af deres accelero xtreme køler gjort brug af en stor bagpladekøler som skal medvirke til at holde diverse komponenter på grafikkortet kølige, samtidigt med at man undgår at skulle lime heatsinks direkte på komponenterne som det ofte er tilfældet ellers. Udover bagpladekøleren er køleren dog stort set identisk med den tidligere Accelero Xtreme III model.


   


Køleren er bygget op omkring 5 Ø6mm heatpipes som går på langs af køleren og med hele 84 aluminiums finner der skal sørge for at føre varmen væk fra disse. Der er desuden en større aluminiumsblok lige over GPU blokken som hjælper med at fordele varmen koncentreret omkring GPU'en udover de 5 heatpipes som fører varmen væk fra området. Køleren er udstyret med 3 stk 92 mm blæsere som forsyner køleren med kold luft nedefra i kabinettet. Køleren er på oversiden af PCB boardet i den større ende og fylder lige godt 3 porte med PCB'et.
 

          


Som noget nyt i denne generation af kølere, har Arctic udover den traditionelle GPU-køler også vedlagt en køler til bagsiden af grafikkortet. Vi har allerede set dette på deres Twin Turbo III model og 280(X) udgaven af kortet som vi for har haft til test her på HWT, hvor det faktisk gav nogle pæne resultater. Køleren er i bund og grund ment som en erstatning til de mindre heatsinks man normalt limer eller taper på VRM moduler osv på oversiden af grafikkortet. I modsætning til den forrige løsning er det her monteret på bagsiden og det er gjort helt uden brug af lim, tape og andre lignende midler som er mere eller mindre permanente. Som før nævnt er der dog også en hage ved løsningen, køleren fylder nu både på forsiden og bagsiden af PCB'et og gør derfor kortet en del tykkere end før, faktisk nærmer vi os de 5 udvidelsesporte, hvilket må siges at være en del. Og Jeg vil vove at påstå at det er umuligt at installere to kort med denne køler i samme computer.
Desuden er vægten med denne løsning temmelig høj (330 Gr. mere end den forrige model), hvorfor Arctic derfor også har valgt at vedlægge en skinne som skal holde grafikkortet, og ikke mindst køleren på plads i kabinettet. Denne løsning optager dog yderligere et par udvidelsesporte i kabinettet. Som det kan ses på billedet til højre havde jeg i installationen nogle problemer med at få denne skinne til at sidde rigtigt. Den er lige en kvart millimeter for bred til at skruehullerne kan flugte med gevindet i vores Corsair Carbide 500R kabinet. Det var dog muligt at skrue kortet fast, dog blev skruerne ikke skruet helt lige i, hvilket selvfølgeligt ikke er optimalt. Jeg kan dog ikke sige om dette problem kun er i dette kabinet, eller om det er et problem med vores test-kabinet eller kabinet modellen generelt.


På næste side tager vi et kig på installationen og testen af køleren.

Hapsdog1
 
Overclocker
Tilføjet:
24-10-2014 10:01:46
Svar/Indlæg:
294/19
wow det ser voldsomt ud i det kabinet 😲 , jeg ville nok ikke købe en køler som fylder så meget. Men gode resultater