Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 730,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

BIOS

 


 

Når man trykker på f.eks. delete tasten under opstart mødes man af MSI's Click BIOS 4 i form af dette billede. BIOS'en kan betjenes med både mus og taster. Her får man let et godt overblik over systemets øjeblikkelige status, for øverst er der info om tid, dato, temperaturer og bootdrev. Det er muligt at vælge sit bootdrev ved at rykke rundt på ikonerne for USBdrev, CD-drev eller harddisk/SSD herfra og det vil mange nok være tilfredse med hvis alt skal køre på "auto". I hver side ses 3 store "knapper der oplyses i kanten når man fører musen over, og i det følgende gennemgår jeg lige de 6 knappers overordnede funktion.



 

Når man trykker på "settings" ser man dette billede og der er så 5 punkter som man kan gå ind i og det gør jeg i det følgende.


 
 

Systemstatus her vises systemets øjeblikkelige indstillinger. I punktet Advanced indstiller man alt hvad der har med bundkortets forskellige enheder at gøre f.eks. valg af grafikadapter og slå enheder som COM port til/fra alt dette mere avancerede foregår herunder.


 
 

Under punktet Boot sættes prioriteten på Boot enhederne og der er både USB BBS, Harddrive BBS og UEFI USB BBS. På det andet billede vælges forskellige indstillinger der vedrører sikkerhed.



 

Sidste punkt under Settings er Gem og luk/genstart. Der er selvfølgelig her man gemmer sine indstillinger og genstarter. Her kan man også genskabe standard indstillinger med "Restore default" og endelig kan man her vælge at forbigå Boot med en anden enhed.



 

Så nåede vi frem til den side der hedder OC og det er her alt det sjove begynder for det er på denne side at al overclocking kan foretages. Her stilles både frekvenser og spændinger for både CPU og nordbro, så der er så rigeligt at justere på.



 

For lige at vise hvor man kan Overclocke gangefaktoren så sker det i "Adjust CPU Ratio under OC knappens indstillinger. Skalaen vil vise 20 når man første gang vil justere på den og så er det kun at prøve sig frem. Skalaen springer med en halv ad gangen.



 

I "CPU Voltage" er det vcore spændingen der justeres på en skala der starter fint med beskedne justeringer og man kan så vælge en negativ eller positiv offsetspænding man mener passer til OC'et.



 

Her i M-Flash er det muligt at både gemme sin nuværende BIOS eller opdatere til en ny BIOS hvis det bliver nødvendigt. I givet fald gemmer man BIOS filen på et USBdrev og flasher den så med dette glimrende værktøj.



 

Når man trykker på første punkt i højre side fremkommer dette billede og her er der også mulighed for at gemme sin profil på USB eller hente den fra et USB drev



 

På knappen Hardware Monitor kan man overvåge og finindstille på alle systemets blæsere og samtidig aflæse de øjeblikkelige temperaturer og blæser hastigheder.



 

På den sidste af de 6 knapper får man dette system billede op på skærmen og her kan man se hvad der er tilsluttet hvor på bundkortet. Kører man musen over f.eks. soklen får man at vide at det er en CPU med det og det nummer, og ligeså med alle andre tilsluttede enheder. De sokler der er monteret hardware i er fremhævet med rødt.

 

Sørensen
 
Overclocker
Tilføjet:
14-01-2015 20:35:24
Svar/Indlæg:
95/11
Det må hver en dovn cpu i har, min 8320 køre 4800 Mzh på auto og på luft på et GB 990fa-ud3


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
15-01-2015 00:33:46
Svar/Indlæg:
2045/273
#1

Som jeg så tit har skrevet ved diverse tests af bundkort så er jeg også nødt til at tage hensyn til det setup jeg tester mod. Det duer jo ikke at det kører 4,7 på det ene bundkort og 4,8 på det andet så ryger sammenligningen.

Men der er jo også forskel på CPU'er.


Anonym2021815192642
 
Elitebruger
Tilføjet:
19-01-2015 00:25:01
Svar/Indlæg:
2418/151
jeg tænker mere skal AMD ikke snart have ny chipset og socket??? 🤣


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
19-01-2015 07:43:06
Svar/Indlæg:
2045/273
#3
Nej de bruger heldigvis ikke penge på at skifte socket og chipset i tide og utide for at genere kunderne som Intel. 🤣