Test: ASUS ROG G551 - Gaming-laptop

Bærbare d.  12. februar. 2015, skrevet af Renissen2 10 Kommentarer.  Vist: 26953 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 8499,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Konklusion

Det har været en fornøjelse at have denne ROG 551JM kørende i testperioden og i forhold til G750 serien som har noget af en kamp vægt, så er denne mindre udgave bestemt bærbar. Hardwaren er "state of the art" og design og bygge kvalitet er helt i top. Det eneste man behøver er at trykke på start så er man godt kørende med denne højtydende ASUS ROG G551JM.

Innovation/Teknologi - 4
Der er trods alt en del nytænkning i denne "lavvægts gamer" så ASUS må have brugt en del tid på at udvikle kølesystemet som yder fint og ikke lyder som en billig støvsuger. Materialevalget og samlemetoderne er velkendte, men alligevel er det her lykkedes at samle en bærbar der er fri for knirke lyde og i det hele taget ikke kan vrides noget som helst på grund af den ret tykke aluminium som pladen til tastaturet er fremstillet i.

Bundle/Tilbehør - 3
Der er lige akkurat det med der skal bruges for at komme i gang og ikke mere. Det er der heller ikke noget galt med, men da det er en gamer bærbar synes jeg nu der burde medfølge et spil eller 2.

Design/Layout - 5
Jeg synes personligt at designet på denne bærbare gamer er rigtigt lækkert. Jeg kan godt lide de rundede hjørner og aluminiumspladen som tastaturet og højttalerne sidder i. I det hele taget føles den bærbare som et ganske stabilt og gennemtænkt designmæssigt stykke højtydende hardware.

Software - 4
Jeg synes ikke der er vildt meget spændende software med, men til gengæld er de software løsninger som ASUS har installeret rigtigt gode og velfungerende. Det er primært software til styring af skærmens indstillinger, lyden og tilpasning af en ASUS ROG mus, men som sagt er de velfungerende og i princippet er der da heller ingen grund til at fylde den bærbares SSD med dårlig software.

Ydelse - 4
Ydelsen kan der ikke sættes en finger på, da den yder næsten som de helt store ROG Gamer bærbare i 750 Serien. Dog er der her skruet en anelse ned for varmen og støjen fra blæserne i en 750. Selv vægten er blevet reduceret til næsten det halve af G750 og den yder jo trods alt ikke helt som en 750 derfor et 4 tal

Pris - 4
Prisen er jeg rimeligt tilfreds med, det er trods alt rigitg lækker hardware og materialer der er brugt hele vejen til opbygningen af denne ROG Bærbare.
 



 

UK summary

I has been a plasure to have this laptop running duringf the tests and compared to the G750 that is pretty heavy, this G551JM is absolutely mangeable. The hardware inside is "state of the art" and both design and build quality is top class. All you have to do to get going is a press on the start button and you are flying with this ASUS G551JM.

 

 

Innovation/Technology -4
A lot of innovation must have been put into this low weight gamer laptop, so ASUS must have used some amount of time developing the cooler for this laptop because it really performs excellent and for sure it does not sound like a cheap vacuumcleaner as well. The choice of materials and assembly methods are wll known and yet ASUS has manged to assemble this gamer in a matter so that you do not hear any squieking anywhere and besides that the case and screen feels robust thanks to the rather thick aluminum plate that holds the keyboard.

Bundle/Accessories - 3
Here in this category you get ecsactly whaat is needed to get laptop going an nothinf more. I find that to be allright but since this is a gamer laptop I also find that at least a game or two should be bundled.

Design/Layout - 5
Personally I am very pleased with the design and layout of this laptop. I am very fond of the rounded corners and the aluminiumplate that the keyboard and the speakers reside in. All in all the feel of this laptop is top class and very stable. A laptop that both design wise and even layout wise is a piece of high performing hardware with a very nice feel.

Software/BIOS - 4
You will not find any breath taking software in this laptop. However the software solutions that ASUS has built into the gamer are really goog and well working. It is primarily software to tweek or adjust the screen, the sound and the ASUS ROG Mouse if you own one. These programs are very well working and in reality there is no meening in filling the laptops SSD drive up with junk applikations. So well done ASUS. However this laptop does not perform as an ASUS G750 so here I give a four.

Performance - 4
The performance is absolutely in the top, and it perform rather like the bigger G750 ROG Gamer laptop. However in this model a bit has been cut of the performance and heat radiation compared to the G750, even the weight has been cut to almost the half of G750.

Price - 4
I am very pleased with the price, afterall you get a lot of nice wellperforming hardware and all the way though the laptop you find only the best of materials too.

 

 




Test: ASUS ROG G551 - Gaming-laptop
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør3
Design - Layout5
Software - BIOS4
Ydelse4
Pris4
Samlet80%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
bamselinen
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-02-2015 09:00:35
Svar/Indlæg:
2145/218
Jeg ville nok vælge en Lenovo Y50 istedet, men det er en smag sag, også forstår jeg simpelthen ikke at de bliver ved med at smide CD/DVD drev i de her maskiner.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
12-02-2015 10:22:55
Svar/Indlæg:
2045/273
#1
Skal jeg være helt ærlig havde jeg nu også forventet BluRay drev i sådan en bekostelig maskine. 🙂


Gamer_Kate
 
Nørd
Tilføjet:
12-02-2015 13:05:22
Svar/Indlæg:
304/3
#2 Jeg ville også klart foretrække Blu-ray drev da en del af mine film ligger på blu-ray.

Men ellers lækker sag :yes:


Fearless
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-02-2015 16:28:08
Svar/Indlæg:
4536/104
Endnu en piv elendig test... i gør det dælme dårligere og dårligere med tests.

1. MAN Tester sku da ikke i MAX fps i spil i disse dage, det er MINIMUM fps der har betydning.

2. AT GIVE den 5 i ydelse når den får spank af alle dem i tester mod, + i IKKE tester mod tilsvarende hardware fra andre mærker (DELL/ACER/MSI mm). er jo rent til grin. Der hvor det netop er interassandt er jo IKKE om bærbaren klare sig godt/skidt mod en 14000+ krs bærbar.
men om den kan levere vs en tilsvarende prissat model fra modstanderne(acer/dell/MSI mm).

seriøst, hvorfor laver i disse tests, de viser jo intet sammenlignings grundlag overhovedet.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
12-02-2015 16:35:20
Svar/Indlæg:
2045/273
Ja så er det lige det med at se ordentligt efter og læse lidt om hvordan de forskellige tests nu engang er opbygget. Man kan nu ikke ændre på at en test tester Max FPS. Desuden testes der i BF 4 gennemsnits FPS.

I øvrigt kan det være lidt af en opgave at finde andre bærbare at teste mod da der testes på forskellige måder og med forskellige programmer af de enkelte skribenter.



Fearless
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-02-2015 17:48:39
Svar/Indlæg:
4536/104
#5 så må du jo høre dig ad hvordan alle de andre (store) review sites laver tests der tester minium fps på diverse setups så.

Det må jo kunne lade sig gøre når andre kan det gøre det.

Og til problem nr.2 så kan det jo ikke tages seriøst, såfremt man vil teste bør man jo have et ordentligt test grundlag.

ellers er jeres fps/game test af en GAMING laptop jo nærmest intet værd.

sry at jeg lyder muggen og sur, men jeg ser bare ingen grund til at forsøde jeres test forsøg, hvis de mildest talt fortjener at blive kritiseret. Jeg har intet mod og forstår sagtens at i arbejder uden løn osv når i tester og laver reviews, men man bør ikke lave et review/test af et produkt, hvis man ingen god test sammenligning har.


bamselinen
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-02-2015 10:48:07
Svar/Indlæg:
2145/218
Jeg mente at jeg ikke kan forstå de bliver ved med at bruge plads i maskinen til dvd/blueray drev hvorfor ikke bare smide et eksternt med og brug pladsen til noget bedre såsom sli mulighed eller ekstra hdd drev


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
14-02-2015 10:56:37
Svar/Indlæg:
2045/273
#7 ahh så bliver det vist noget rod med et eksternt drev for den skulle jo gerne være til at tage med under armen samlet og ikke i flere enheder. 🙂


bamselinen
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-02-2015 14:56:28
Svar/Indlæg:
2145/218
Hvor tit har du egentlig et behov for et drev i dag..???

Jeg har ikke brugt et dvd/blueray drev i ca. 1½ år derfor mener jeg at pladsen i kabinettet på laptops er bedre brugt til en ekstra hdd bay, bedre køling eller bare til at gøre maskinen mindre.

Dertil vil jeg sige det er yderst sjældent at jeg har min laptop med under armen som regel ligger den i min der tilhørende taske som også rummer plads til lader og mit eksterne dvd drev samt min mus.





Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
16-02-2015 15:57:07
Svar/Indlæg:
2045/273
#9
Ja ja sådan vil du altså helst have det og fred med det, men da meget software stadig sælges på DVD såååhhhh varer det nu nok lidt inden fabrikanterne helt fjerner det i bærbare. 😀