Test: Lian Li PC-V2100B

Kabinetter d.  09. januar. 2006, skrevet af B@NG 4 Kommentarer.  Vist: 18104 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sd-Data A/S
DK distributør: Sd-Data A/S
Produktet er venligst udlånt af: www.studiedata.dk
Produktet distribueres i DK af: www.studiedata.dk
Link til producentens website: www.lian-li.com/

Udvendigt Design


Design er nøgleordet ved Lian Li kabinetter, så lad os se hvad der gør dette kabinet så specielt.
Kabinettet her findes både i silver og sort model, og det er altså en sort model vi har til test.



Det er opbygget i kraftig ALU og er meget "firkantet". Der er ikke gjort noget for at skabe bløde linier eller hjørner. Det er så kantet og lige som det overhovedet er muligt.
Det har faktisk den ønskede effekt, da dette kabinet på en måde ser både stilet og råt ud.

Fronten er udført en endnu tykkere ALU og minder mere om en tyk panseret dør i stedet.
Der er fræst riller lodret i lågen og det er lidt svært at forklare effekten af det, men det får kabinettet til at se voldsomt robust ud.



I bunden af fronten finder man USB/lyd/Firewire stik. De sidder ikke praktisk der, men det gør ikke noget, for det er design det handler om. Men jeg kunne godt have ønsket at man havde monteret en lille låge til at dække over dem, ligesom på 6077 kabinettet.

Der er ikke meget mere at vise på fronten eller siderne. Det er sort ALU hele vejen rundt, så simpelt som det kan blive!




Lågen



Lågen er helt sikkert det som gør den store forskel på det udvendige design her. Der er ikke vindue eller noget andet fancy lir af noget art på dette kabinet.
På siden af lågen er der en lås, så man har muligheden for at låse fronten. Unødvendig vil mange måske mene, men bruger man den som server, vil man måske sætte pris på at alle (evt. børn) ikke bare slukker for maskinen.



Når man åbner lågen møder man en lille smule modstand. Lågen holdes inde af en lille mekanisme jeg ikke lige ved hvad hedder, men det er en kugle der sidder i bunden og toppen (holdt af en fjeder), som lågen glider ind over.
Når man lukker igen, føles det som når man lukker en bildør i en helt ny bil. Altså som om der er overtryk. Det skyldes den gummiring som er et led i lyddæmpningen i kabinettet. Ganske smart og helt behageligt.



Bag fronten gemmer der sig selvfølgelig alle drevene. Der er monteret en CD-front i kabinettet, så man ikke møder et grimt CD/DVD drev når man åbner lågen. CD-fronten er naturligvis udført i sort ALU.

Under drevpladserne findes tænd/sluk knappen. En stor rund knap som faktisk er helt flot.
Under den er der monteret to dioder. En som lyser blå når computeren er tændt og en som lyser rød under harddisk arbejde. Begge dioder er så små at de dårligt kan ses når de er slukket.




Siderne



Siderne er ganske tunge da de er beklædt med dæmpningsmåtter. De er udført i noget der kunne minde om 2-3mm tyk ALU, altså nogle massive sider.
Der er ikke noget specielt ved designet af siderne, eller næsten da.
De er ikke helt blanke, da man lige kan ane noget lodret struktur i dem. Det hjælper igen til at vise den "rå" stil, som hvis det er upoleret aluminium.



Kanten af siderne hele vejen rundt er "hakket" på en lidt speciel måde.
Der er ikke noget formål med kanten, udover at den er et led i designet. Kanten er magen til den man også ser på V1000/2000 kabinettet.
Om man kan lide det eller ej er en smagssag, men det hjælper igen til at vise en stil, hvor man skal kunne se samlingerne, altså rå ubehandlet ALU.




Bagsiden


På bagsiden finder man ikke en masse skruer, men heller ikke en masse fingerskruer som ellers er meget brugt. Der er kun brugt én fingerskrue til hver side. Og denne skrue kan ikke blive væk.
Den er nemlig et led i et smart lukke-system som jeg kigger nærmere på, på næste side.

Man opdager hurtig at det hele ser anderledes ud bag på dette kabinet. Alt er nemlig byttet rundt i forhold til det kender. Grunden til det er varmen, men det er igen noget som omhandler det indvendige design.



Øverst sidder indstikskortene, efterfulgt i/o panelet, en 120mm blæser-kasse og i bunden finder vi strømforsyningen.

Blæser-kassen giver plads til en 120mm blæser som medfølger i pakken. Blæseren trækker luft ind gennem denne kasse, direkte ind til CPU køleren. Det skal nævnes at blæseren faktisk sidder inde i kabinettet og ikke i denne kasse. Kassen styrer bare hvor luften bliver trukket fra, nemlig nede fra.
Det gør den for det første, fordi at det koldeste luft altid er nede, da varmen stiger til vejrs. Men også fordi at meningen med dette design er at den varme luft skal slippe ud oppe ved indstikskortene. Hvis kassen ikke var der, ville blæseren her suge den varme luft ind igen, og den ville så bare bruge den samme luft igen og igen.

I bunden er strømforsyningen monteret i et lukket rim for sig selv.



At finde hjul på kabinetter i serverklassen er ikke et særsyn. Der er naturligvis også hjul på dette kabinet. På hjulene findes der en bremse som sikkert kan gøre god nytte hvis man ikke ønsker det skal stikke af 
KIJ
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-01-2006 14:17:47
Svar/Indlæg:
499/767
Fin test...

Kan dog ikke forstå din irritation over den manglende "reset"-knap, jeg har endnu ikke set en "rigtig" server med en reset knap, og jeg mener som sådan heller ikke at en sådan hører sig hjemme på en server... :)



B@NG
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-01-2006 10:19:40
Svar/Indlæg:
3640/1231
Tak :)

Vil heller ikke sige jeg er irriteret ;) Nu har jeg yderst sjældent brug for den, men mange vil nok blive generet (især ved ustabile comps) af at skulle vente de 3-4 sekunder det tager at holde tænd/sluk knappen inde for at lukke ned.

Men... Det kommer sig faktisk kun af, at Lian Li ikke sælger deres kabinetter som server kabinetter. Det er jo stadig server/tower.
Så man må gå ud fra de vil dække begge områder med denne kategori, og det gør de nu også meget godt :)



moskms
 
Overclocker
Tilføjet:
29-01-2006 20:48:04
Svar/Indlæg:
1/0
Ja fin test,

Men et af de store mangler i dette kabinet er at ledningerne i fronten til USB og lyd ikke kan nå stikkene på motherboardet ( suk ).

Endvidere at man ikke kan vende døren således at den kan åbnes til den modsatte side ( suk ).

At man ikke kan bytte om på top og bund således at udtagene til USB og andre stik sad i toppen ( suk ).

Og til sidst men ikke mindst at der burde have været en MB skuffe så man ikke skal sidde inde i kabinettet og skrue det fast der.




AbelBendel
 
Superbruger
Tilføjet:
07-04-2007 03:27:23
Svar/Indlæg:
11/1
Dette er uden tvivl et server-kabinet og har derfor selvfølgelig ingen reset-knap(som i server-håndbogen, er at sammenligne med hulemandsstadiet) ..no matter how.. man bruger IKKE en reset-knap på en server.. punktum! :)

At det ikke har en masse extra lir, skyldes igen at der er tale om et prof. server-tower - Lir "sælger ikke" på det profesionelle markede!
Kabler kan vel forlænges eller hvad?!?

moskms: Alt det du efterspørger her, finder man heller ikke på nogen af de andre producenters SERVER-afdeling...
Men hvis du lige går over i afdelingen for alm. kabinetter, vil du som alle andre steder, finde mange af de ting du efterspørger - samtidig bliver det automatisk meget billigere i pris(alt afhængig af dit valg selvfølgelig!)
Men personligt kan jeg finde rigtig mange lækre og gode kabinetter i 500-1000krs klassen ..og endnu flere luxus-kabinetter i 1000-1800krs klassen - Alle sammen Lian Li-kabinetter!

Det jeg har oplevet med Lian Li er, at man skal være meget "målrettet"/vide hvad man går efter, når man skal købe nyt - netop fordi de henvender sig til stort set alle niveauer af prismarkedet og klientellet!

Så groft sagt, er din anmeldelse god/brugbar ..set med en profesionel købers(firma) øjne - fordi kabinettet focusere på det vigtigeste inden for serverområdet(som det også henvender sig til), uden en masse "pjat" ..og samtidig er udført i de bedste materialer!
Men for den almindelige læser, der er interesseret i kabinetter til ham selv, er vi med dette kabinet i den HELT forkerte afdeling!
Dermed kommer man også "helt galt i byen/helt ud på lars tyndskids marker", hvis man begynder at vurdere dette server-kabinet ud fra en alm. hjemmebrugers kriterier(features han efterspørger og tillæger værdi)

Men ellers en solid gennemgang af kabinettet, der belyser en masse(generelle - for os der kender Lian Li) fortræffligheder ved denne producent. Der er dog mange flere og bedre eksempler på, "mere passende" hjemmebruger-kabinetter fra Lian Li(som rammer bedre i dette markede)