Test: ASUS VivoPC - VM62N

Komplet System d.  28. januar. 2015, skrevet af Pizzadude 4 Kommentarer.  Vist: 19974 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 4000,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Software

ASUS har været rundhåndede med pre-installeret software på maskinen, og jeg vil her kort gennemgå de ekstra programmer. 

ASUS HomeCloud

ASUS har i softwarepakken lagt meget vægt på at binde VivoPC'en sammen med hjemmets andre devices. ASUS HomeCloud er en samling af tre programmer, der gør dette på hver sin måde.
 


Med ASUS HomeCloud Server, som er det ene af de tre, kan man oprette sin egen private "cloud", ved at bruge VivoPC'en som server. Det er desværre et betalingsprogram, der kun er gratis de første tre måneder, så det vil jeg ikke beskrive nærmere. De to andre programmer hedder Media Streamer og WiFi GO!, og beskrives her nedenfor. 
 

Media Streamer
 


Navnet siger egentlig det hele, for med dette program kan man streame musik, foto og video mellem forskellige devices. Programmet eller tilsvarende app til Android og iPhone skal selvfølgelig være installeret på alle enheder, som der skal streames imellem. 

 

Wi-Fi GO!

Wi-Fi GO! har fire funktioner. Gennem den første funktion Cloud Go!, kan man tilgå ASUS Webstorage, Google Drive, Dropbox og SkyDrive et centralt sted fra. Dog synes jeg interfacet er lidt for langsomt og foretrækker egentlig bare at bruge de forskellige løsninger hver for sig - eller nok nærmere bare holde mig til en enkelt af dem.

Til de tre andre funktioner hører en app, som muliggør forskellige former for interaktion imellem computer og smartphone/tablet. App'en findes selvfølgelig til både iOS og Android men endnu ikke til Windows Phone.
 

 
 

WiFi Go! muliggør via den tilhørende app forskellige former for interaktion mellem computer og tablet/smartphone. Funktionerne er, at man kan tilgå og styre VivoPC'en via fjernskrivebord på ens device, overføre filer frem og tilbage, og som en sidste funktion kan man bruge sin tablet/smartphone som en erstatning for mus og tastatur. 


AI suite 3

AI suite er hvad ASUS kalder en central hub, der samler de forskellige ASUS-programmer et samlet sted.
 


 

Gennem AI-suite har man adgang til systeminformation, EZ update og WiFi Engine. Som navnet antyder, giver systeminformation adgang til data om systemet i form af data omkring bundkort, processor og RAM. De to andre programmer beskrives nedenfor. Nederst i alle skærmbilleder samles diverse real-time informationer om processoren, frekvens, voltage/vcore, temperatur og blæserhastighed.

 

WiFi Engine

Et stykke software til at konfigurere det trådløse netværk. 

 
 

Gennem dette skærmbillede kan man komme til konfigurering af netværket gennem kontrolpanelet i Windows, eller man kan bruge VivoPC'en som et access point og skabe et trådløst netværk.
 

EZ update

Et lille program, der gør det nemt at søge efter og installere BIOS-opdateringer.
 


 

Umiddelbart et ganske brugbart lille værktøj, der gør den ellers lidt besværlige manøvre at opdatere BIOS - noget nemmere.
 

AudioWizard

Til at styre lydindstillingerne har ASUS inkluderet det lille program AudioWizard, som indeholder en række pre-definerede lydindstillinger. På den måde bliver det lidt lettere at tilpasse indstillingerne, så de passer til den type lyd man vil afvikle.
 


Ideen er ikke ny, men egentlig fin nok, da det jo trods alt er de færreste, som fin-tuner lydkortet, hver gang man skifter f.eks. fra spil til en film. Omvendt er min egen erfaring med den her slags programmer, at man alligevel aldrig får skiftet rundt, selv om det kan gøres let via et program som AudioWizard.

 
KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
28-01-2015 09:45:06
Svar/Indlæg:
4295/306
Det undrer mig virkelig at de vælger at lave den med 3.5" disk, når et minimalistisk design skriger på bare at holde sig til 2.5". De kunne have lavet den endnu mindre hvis der bare var 2.5" enten HDD eller SSD fra starten.

Hvordan er støj niveauet på den? Jeg går ikke ud fra den er 100% passivt kølet lige som Shuttles mini computer I testede? Som medie center er støj ret afgørende.


trofast
 
Superbruger
Tilføjet:
28-01-2015 18:21:54
Svar/Indlæg:
286/28
ved I om det er til at skifte cpu i sådan en - har selv en ældre model med en langsom celeron.


xkalibur
 
Superbruger
Tilføjet:
29-01-2015 10:50:42
Svar/Indlæg:
739/62
syntes ikke jeg kan finde noget om hvad lyd den er i stand til sende ud :)
det er jo ret vigtigt hvis den skal bruges som mediecenter!

en test med eksterne BD drev kunne være interessant i hvert fald for mig :)


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
03-02-2015 18:35:42
Svar/Indlæg:
5363/442

ved I om det er til at skifte cpu i sådan en - har selv en ældre model med en langsom celeron.

trofast skrev d. 28-01-2015 18:21:54

Den er i hvert fald ikke bygget til det, om det praktisk kan lade sig gore med lidt finesse ved jeg desværre ikke.

syntes ikke jeg kan finde noget om hvad lyd den er i stand til sende ud :)
det er jo ret vigtigt hvis den skal bruges som mediecenter!

en test med eksterne BD drev kunne være interessant i hvert fald for mig :)

xkalibur skrev d. 29-01-2015 10:50:42

Ja der er den vist lidt begrænset, i og med den kun har en almindelig lydudgang + det kan sende via HDMI.