Test
Som med modellen vi tidligere har testet (
VC60V), har oplevelsen under test-perioden været rigtig god. Der lader til at være helt styr på køling og stabilitet, som ellers ofte kan være et problem, når hardware pakkes ind i små størrelser. I denne model er der lagt lidt mere vægt på grafikken, hvilket gør, at man trods alt kan bruge den til lidt mere grafiktunge opgaver - dog ikke større spil.
På lydsiden har ASUS faktisk gjort lidt ud af højtalerne, der faktisk spiller helt anstændigt. Det fornægter sig dog ikke, at det rent fysisk er svært at få virkelig god lyd ud af små højtalere gemt i en lille boks, så helt godt bliver det aldrig. Hvad angår støj er det der larmer mest faktisk harddisken, der er af den mekaniske slags. Modellen vi tidligere har testet var med SSD, og ved lav belastning er forskellen mellem de to faktisk ret stor, selv om ingen af dem larmer noget særligt. Under belastning er lydniveauet dog nogenlunde det samme.
Så er det tid til at sætte nogle tal på ydelsen med nogle benchmarks.
Programmer:
SuperPI 1M
wPrime
3Dmark03
3Dmark05
3Dmark06
3Dmark Vantage
Cinebench 11.5
PCmark Vantage
Til sammenligning af test-resultaterne har vi følgende:
Intel DC3217IYE
CPU: Intel Core i3 3217
Grafikkort: Integreret Intel HD4000
Ram: 4 GB DDR3 1333 MHz SDRAM
Lager: Intel 310 80 GB mSATA SSD
ASUS VC60V
CPU: Intel Core i5 3320M
Grafikkort: Integreret Intel HD4000
Ram: 4 GB DDR3 SDRAM
Lager: Sandisk U110 128 GB SSD SATA600
MSI AG220 AIO
CPU: Intel Core i5 4200
Grafikkort: Nvidia GTX 860M 2GB
Ram: 8 GB DDR3 1600 MHz SDRAM
Lager: 1 TB HDD 2,5” SATAIII 7200RPM
Cinebench 11.5 64bit (højere er bedre)
Cinebench tester processoren og OpenGl-ydelsen.
Processoren er lige lidt langsommere end MSI og den anden VivoPC, men lidt hurtigere end Intel maskinen. Resultatet stemmer godt overens med det man måtte forvente. Når det kommer til OpenGL klarer testmodellen sig godt, og slår klart de to maskiner uden dedikeret grafik.
SuperPI 1M (lavest bedst)
Så gælder der processorydelsen med en enkelt kerne, når PI udregnes med 1 million decimaler.
Rækkefølgen er den samme som i Cinebench processortesten, dog slår vores testmaskine kun Intel maskinen med en smule mere end et sekund.
wPrime (lavest bedst)
Så er det wPrime, der, til forskel fra SuperPI, kan udnytte flere kerner på en gang.
At testen kan udnytte flere kerner på en gang rykker ikke nævneværdigt ved konklusionen. Igen bliver det til en tredjeplads.
3Dmark:
Lad os se hvad den dedikerede grafikchip kan, når det gælder 3Dmark:
VivoPC'en med 820M grafikkortet fra nVidia indbygget slå klart de to maskiner, der kun har integreret grafik. Jeg havde dog forventet, at forskellen mellem integreret og dedikeret var en smule mere markant, og MSI AIO'en er der meget langt op til.
PCmark Vantage:
Da PCMark Vantage har lidt problemer med Windows 8, er det ikke alle resultaterne der er kommet med. Vores testmaskine lægger sig dog sidst i alle tests, hvilket givetvis skyldes den mekaniske harddisk, da netop PCMark lægger rigtig meget vægt på hastigheden af harddisk/SSD.
Temperatur:
Testmaskinen lægger sig nogenlunde på samme niveau som den anden VivoPC, lidt højere i ubelastet tilstand og lidt lavere under belastning. Niveauet er dog rigtig fint, og i begge tilfælde ligger temperaturen et godt stykke under Intel-maskinen.
Strømforbrug:
I idle-tilstand bruger alle tre nogenlunde den samme mængde strøm, men under load slår det dedikerede grafikkort for alvor igennem, og bruger 10 ekstra watt ift de to andre. På trods af dette, må man alligevel sige, at maskinen bruger en del mindre strøm en en standard stationær computer.