Test: MAD CATZ R.A.T TE Mouse

Styre-enheder d.  30. januar. 2015, skrevet af Gerner 0 Kommentarer.  Vist: 8380 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: Gerner
Oversættelse: noXpert

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 467,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

 

Nu vi er kommet til selve testdelen af musen, så har jeg valgt at dele testen op i flere forskellige kategorier, som er som følge:

  • Gaming
  • Normal browsing
  • Fotoredigering (Photoshop)

 

Gaming

Nu har jeg spillet lidt forskellige spil, hvor både FPS- og MMO-genren har været indblandet, da mange spiller begge genrer. Spil jeg har haft kørende er bl.a. World of Warcraft - Warlods of Dreanor, Battlefield 4, Diablo II - Lord of Destruction og Diablo III. Nu da jeg ikke er den største FPS-spiller, så spiller jeg mest MMO, hvor jeg faktisk synes musen klarer sig utroligt godt. Var lidt skeptisk i starten, da jeg ikke mente at designet på R.A.T musen ville passe til min store hånd, men da jeg har et "Finger tip grip", så var der ingen komplikationer der. Musen glider rigtig godt henover min - nu meget gamle - ICEMAT glas musemåtte, hvor jeg må indrømme, at det er en af de bedste mus, hvad angår modstanden når du bevæger musen. De "puder", der er brugt nedenunder, gør musen utroligt nem at kontrollerer, da den uden nogle problemer glider fra hjørne til hjørne. Når vi så kommer til FPS spil, så kommer musen først til sin fulde ret, da det er her, at musen viser sine rette egenskaber. Når en mus glider dejligt nemt på musemåtten, så sigter man også bedre synes jeg, og det er præcis hvad jeg oplevede med denne mus. Sad jeg som sniper, så var det intet problem at få sigtekornet sigtet let og elegant hen på modstanderen, hvilket jeg kan takke "Precision Aim"-knappen på siden af musen for. Jeg havde på forhån selv valgt en hastighed på musen, hvilket gjorde det mere behageligt at sigte med knappet trykket ind, da det var en hastighed, jeg kunne leve med. DPI knappen ved scrolleren brugte jeg ikke synderligt, da jeg ikke synes den var brugbar, hvilket nok har været pga. knappen på siden. Ofte bruger man DPI knappen når man skal sigte, hvilket jeg brugte knappen på siden til i stedet. 

 

Normal browing

Til de dagligdags ting, såsom browsing, dokumentskrivning osv. så fungerer musen faktisk også fint nok. Nu er behovet for en mus med mange features ikke så relevant til normalt brug af ens computer. Hvad jeg så godt kunne lide ved alligevel at have denne mus var, at den faktisk var utrolig rar at bruge i længere tid. Det hænder nemlig, at man får ondt i hånden eller fingrene ved brug af for små mus.

 

Fotoredigering (Photoshop)

Nok ikke den mest relevante kategori, da vi trods alt har med en gamermus at gøre, men nu bruger man ofte ikke kun musen til at game med, men også til andre gøren på computeren. Jeg selv bruger meget tid på at redigere billeder i Photoshop, hvilket gør at jeg har brug for en mus, der både kan bruges til at game med, men også kan bruges til fotoredigering. Efter lidt tid i Photoshop, så synes jeg faktisk at musen klarer sig okay, da en blanding af designet og musen "puder" gør det meget nemt at rendere billeder i Photoshop. Precision Aim knappen virkede faktisk også positivt godt i Photoshop, for det sker, at man har brug for at være ekstra præcis, hvilket man derfor kan ved hjælp af knappen.