Test: ASUS NX500

Bærbare d.  10. april. 2015, skrevet af Pizzadude 1 Kommentarer.  Vist: 22031 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 19999,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Layout / Design

Det er ikke svært at se, at NX500 er en del af Zenbook-serien, hvor høj kvalitet og design er i højsædet. På high-end bærbare som denne er det efterhånden blevet standard med et unibody design skåret af ét stykke aluminium, og det giver altså også bare en hel speciel følelse af kvalitet. 
 


Låget er en anelse mørkere end resten af maskinen, men ikke så meget som det kunne se ud på billederne herunder. Forskellen skyldes måden de to typer overflader reflekterer lys, hvor låget er blankt og resten af maskinen er mere mat i det. 
 

 


Selv om NX500 ikke ligefrem er en lille bærbar, er den alligevel ret "portabel" idet den kun er 19 mm høj og vejer 2,27 kg. Designmæssigt har den mange af de samme styrker som en MacBook, og der er også mange ligheder mellem dem, f.eks. at låget er fastgjort på underdelen med et enkelt stort hængsel midt på, frem for to mindre i hver side. I sammenligning med en MacBook Pro 15" er NX500 en smule større og vejer lidt mere, men kvalitetsmæssigt er ASUS i mine øjne helt på højde med et tilsvarende produkt fra Apple. 
 


 

Tastaturet er af chiclet-typen med helt flade taster adskilt fra hinanden. Layoutet er stort set standard, dog med den undtagelse at power-knappen sidder som en integreret del af tastaturet i øverste højre hjørne, hvor delete som oftest sidder. Det har medført nogle utilsigtede nedlukninger i testperioden, og selv om det givetvis er et spørgsmål om tilvænning, undrer placeringen mig alligevel. 

Kvaliteten er ikke mindre end fremragende med lige den rette feedback og fasthed fra tasterne. Layoutmæssigt synes jeg dog, at det er en anelse for kompakt; det kunne sagtens have fyldt lidt mere, og der kunne også godt have været lidt mere afstand mellem tasterne. 
 


Tastaturet er selvfølgelig baggrundsbelyst og har flere forskellige lysniveauer, man kan vælge imellem. 
 

 

Touchpadden har en pæn størrelse, og to indbyggede musetaster er diskret afgrænset af en lodret streg. 
 

  


På hver side af tastaturet er højtalerne fra Bang & Olufsen firmaet ICEpower. Højtalerne gemmer sig i et cirkelmønster, der får det til at se ud som om de strækker sig ind under tastaturet. Det er dog ikke tilfældet, men flot ser det ud. 
 



I fronten af maskinen er der ikke så meget ud over et par indikator LED'er. 
 


I højresiden er der en kortlæser, jackstik til mikrofon/højtaler/headset og to USB-porte. 
 


I venstre side er der indgang til opladeren, mini Display Port, HDMI og et stk. USB port. 

bauner
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
15-04-2015 09:39:04
Svar/Indlæg:
853/71
Fin test af en sprød maskine. Men til 20 lapper ville jeg helt sikkert vælge en MBP.