Test: ASUS NX500

Bærbare d.  10. april. 2015, skrevet af Pizzadude 1 Kommentarer.  Vist: 22036 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 19999,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Software

ASUS er en af de producenter, som har for vane at inkludere en del forskelligt software pre-installeret, når man køber en af deres bærbare. NX500 følger samme trend, og jeg vil i dette afsnit gennemgå en del af de inkluderede programmer. 

ASUS FaceID

Dette program gør det muligt at låse Windows ved hjælp af sit ansigt i stedet for en adgangskode. 

 


Oprettelsen af en ny bruger går ret let. Man skal blot vælge den Windows bruger, man vil tilknytte ansigtsgenkendelse og indtaste koden. Herefter tages 8 billeder med det indbyggede webkamera, som så bruges til genkendelsen. I programmet findes også en log-fil, hvor man kan se hvem der senest har prøvet at logge på computeren, både med og uden succes. 
 

 


Umiddelbart virker programmet ganske godt og kunne genkende mit ansigt efter få sekunder. Nogen dybdegående test blev det dog ikke til, så jeg skal ikke kunne sige, om resultatet ville være anderledes hvis man skifter frisure eller lign.
 

Function key setting

Et lille program, der lader en skifte mellem F-tasternes standardfunktion:
 


Det er fint at man har muligheden for at skifte primærfunktionen, men det kunne man lige så let have lavet via en genvejstast. 
 

ASUS liveupdate

Som navnet antyder, et lille program til at søge efter diverse opdateringer til blandt andet drivere.
 

 

ASUS On-Screen Display

Her får man muligheden for at aktivere eller deaktivere On-Screen display.
 

 
Med On-Screen display slået til, kommer der et lille billede frem midt på skærmen, der viser indstillingen hvis man via en genvejstast f.eks. skruer op for skærmens lysstyrke eller deaktiverer touchpadden. 

AudioWizard

Til at styre lydindstillingerne har ASUS inkluderet det lille program AudioWizard, som indeholder en række pre-definerede lydindstillinger. På den måde bliver det lidt lettere at tilpasse indstillingerne, så de passer til den type lyd man vil afvikle.



Ideen er ikke ny, men egentlig fin nok, da det jo trods alt er de færreste som fin-tuner lydkortet, hver gang man skifter f.eks. fra spil til en film. Omvendt er min egen erfaring med den her slags programmer, at man alligevel aldrig får skiftet rundt, selv om det kan gøres let via et program som AudioWizard.

 

ASUS Splendid Technology

I samme boldgade som AudioWizard finder vi ASUS Splendid:
 


Dette lille program gør det lettere at skifte imellem forskellige skærmindstillinger, efter om man ser film, surfer på nettet, eller noget helt tredje. Det er farvetemperaturen som stilles på, og igen ikke et program, som de fleste ikke kan leve uden.

 

bauner
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
15-04-2015 09:39:04
Svar/Indlæg:
853/71
Fin test af en sprød maskine. Men til 20 lapper ville jeg helt sikkert vælge en MBP.