Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 885,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Overclocking

 

http://valid.canardpc.com/bs5n90

 

Selv om chipsettet officielt fra Intel ikke understøtter overclocking har ASUS valgt at gøre det muligt alligevel. Jeg har derfor overclocket CPUen og kørt en omgang test med den nye hastighed. Selve bundkortet klarer faktisk overclock ganske godt, og jeg tror at de fleste vil finde at det har rigelig med strømfaser til at levere et hygge overclock på enten luft eller vand. Jeg er imponeret. 

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.



 

Ved at overclocke får vi et stort point boost i Ice Storm testen samt et mindre i de næste test. Med overclock er der en sejer til H97 chipsettet i alle test.

 

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges Open CL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score.



 

Igen et lille boost ved at overclocke 

 

Cinebench R15:

Tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test der til sidst viser gennemsnits FPS.



 

Her er der også noget at vinde, dog ikke nok til at kunne løbe med en sejer.

 

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks".



 

Overclocket giver også en stor fordel her. Men igen ser vi at andre bundkort løber hurtigere selv uden overclock.

 

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde.



 

Med overclocket ser vi at H97 bundkortet faktisk løber med sejren.