Test: be quiet Dark Rock TF køler

Køling d.  25. august. 2015, skrevet af bauner 2 Kommentarer.  Vist: 10041 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: bauner
Oversættelse: bauner

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 738,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

 

Installation

Det var gråvejr da jeg skulle installere den, men jeg tog chancen og rykkede udenfor (igen). Mest fordi udendørs billeder gerne bliver bedre, og jeg ikke er særlig godt til, at fotografere med flash.
Det holdt tørvejr den halve time jeg var ude :)



 

Jeg havde, ærlig talt, ikke set frem til installationen. Måske fordi jeg havde spottet den lille fastnøgle blandt tilbehøret. Eller også var det efterveer fra den tidligere testede be quiet! Shadow Rock LP, som jeg bestemt ikke var begejstret for.
Efter at have læst manualen igennem, så jeg noget mere positivt på det hele. Manualen forklarer det hele, med gode instruktioner og billeder. Den ser ikke ud af meget, men det er altså hvad man får med.



 

AMD´s standardbeslag skal ikke bruges til denne køler. Dem havde jeg heller ikke brugt til sidste test, så der var ikke noget at fjerne.
Den medfølgende backplate skal lige have fire skruer igennem, og så ellers bare sættes løst på. Fire plastic afstandsstykker sættes på skruerne på den anden side, så det hele sidder nogenlunde fast.



 

Selve køleren klargøres ved at montere de to AMD-brackets på den. Disse skal fange de fire skurer fra backplaten. Inden du begynder, at rode med selve køleren er det en god idé lige at sætte y-splitter stikket fast på bundkortet. Pladsen bliver ret trang, når den store køler skal skrues fast.



 

Selve køleren skal skrues fast fra bagsiden. Har du ikke udskæring til CPU-området i dit kabinet, skal du altså have bundkortet ud. Heldigvis er der dét i vores Define R5.
Da køleren er både stor, tung og uhandy, valgte jeg at ligge kabinettet på siden, med ca. halvdelen ragende ud over bordet.
Herefter var det bare at "sigte" efter de skruer jeg kunne se. Køleren gik i "hak" i første hug, og så var det ellers bare ned i knæ og skrue den fast, samtidig med, at jeg trykkede ned på køleren.
Som altid skrues den fast diagonalt, så vi ikke udsætter CPU´en for et ujævnt tryk.
Alt i alt gik det over al forventning, og jeg kunne sætte mig, og nyde synet af det færdige arbejde.



 

Køleren kan vendes, så heatpibes vender mod RAM-soklerne, hvis man har et bundkort med kæmpe MOSFET´s osv. Har man høje RAM-moduler, som i vores testmaskine, kan de lige være der.



 

Den fylder godt, og stjæler billedet fra de andre komponenter i vores testmaskine.



 

 

Test og overclocking på næste side.


 

loopdk
 
Superbruger
Tilføjet:
25-08-2015 09:29:09
Svar/Indlæg:
1351/206
Gode resultater men for pokker det Er en stor køler!


EasterKanin
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-08-2015 09:45:12
Svar/Indlæg:
4337/121
Og hold op en voldsom pris 😢

-200Kr ville pynte og Holst her ville trykke på køb knappen 🙂