Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Verdenshersker

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1173,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: DCS

Layout / Design

Bundkortet fremstår meget sort med en smule rød, sikkert for at indikerer, at dette er et spillebundkort. Det har fået formfaktoren ATX, hvilket betyder, at det passer fint i de fleste kabinetter.

 

Generelt ser vi en fin plads omkring CPU soklen, hvilket gør montering af en større køler med egen montering ganske nem. Det er klart, at bundkortet ikke er lavet til ekstrem overclock, da vi ikke ser en større strømforsyning end 10 faser. Skulle man dog have lyst til at lege lidt, ser det ud til at være nemt at isolere.

 

Lige under chipsetkøleren ser vi en M.2 sokkel. Denne sokkel understøtter både SATA og PCIe SSD'er.

 

Her ser vi lyddelen af bundkortet. Det er afskærmet fra resten af kortet for at undgå elektrisk støj. Selve lydchippen er en Realtec ALC1150 og lægger under EMI skjoldet med navnet "SupremeFX". ASUS har samtidig smidt en 300 Ohm forstærker til headsets, således at der også kan spilles højt. Vi ser desuden Nichicon kondensatorer.

 

ASUS har valgt kun at gøre brug af chipsettets SATA mulighed, hvilket betyder, at vi ser enten 1 SATA Express port og 4 SATA 6Gb/s porte, eller den ene SATA Express port kan laves om til 2 6Gb/s SATA port for samlet at kunne få 6 SATA 6Gb/s porte. Alle porte understøtter RAID 0, 1, 5 og 10.

 

ASUS har uden tvivl brugt alle mulighederne i Z170 chipsettet ved at lægge 3 PCIe x16 3.0 porte på bundkortet. Den øverste kører x16 hastighed, indtil der bliver sat noget i port nummer 2, så vil disse dele båndbredde og gå ned på x8. Benytter man sig af den sidste PCIe x16 port, vil nummer 2 port dele sin båndbredde, således man får x4 hastighed på de to nederste PCIe x16 porte, og x8 hastighed på den øverste.Vi ser også 3 PCIe x1 3.0 porte til diverse udvidelseskort som lydkort eller netkort.

 

Noget jeg synes er interessant, er, at ASUS på dette bundkort har valgt at beholde 2 x USB 2.0 porte, det kan være en god hjælp, hvis man ikke har fået lavet sig en windows 7 installation med USB 3.0 drivere endnu. 

Liste over ind- og udgange:
1 x PS/2 keyboard/mouse combo port(s)
1 x DVI
1 x D-Sub
1 x DisplayPort
1 x HDMI
1 x LAN (RJ45) port(s)
1 x USB 3.1 (red)Type-A
1 x USB 3.1 Type-C
4 x USB 3.0
2 x USB 2.0
1 x Optical S/PDIF out
5 x Audio jack(s)