Layout / Design
Selve Roar 2 er leveret i et stykke, som en solid højtaler enhed med en vægt på et kg. Designet minder meget om den første Roar højtaler, men er nu 20% mindre end før, og med andre mindre ændringer. Den fås i en hvid/perlemor og grå udgave som er den vi har modtaget, og en sort og sølv udgave. Designet minder lidt om en gammen transistorradio, i en lidt mindre udgave med en afrundet form. Enheden føles solid og har god samlekvalitet og materialevalget er godt med en solid plastikramme og et metalmesh over højtalerne.
I hver ende af enheden sidder der en passiv basenhed, mens de to diskanthøjtalere og den indbyggede subwoffer sidder placeret oven på enheden, under det solide metal gitter. Under afspilning af musik, hvor bassen fylder meget kan man virkeligt se og mærke de to passive enheder på arbejde. Man skal dog nok være opmærksom på dem under transport, da de ikke er beskyttet af noget. De sidder dog i en solid gummiramme, og virker på ingen måde skrøbelige, men alligevel nok noget man lige skal huske inden man smider den ned i en taske på vej til fest. Creative sælger en bæretaske til Roar 2, som kan beskytte den under transport, hvis man har planer om at have den med på tur.
Ved siden af gitteret på toppen finder vi en grå stribe, hvor betjeningsknapperne er placeret. Her er en power knap, to volume knapper og en knap til Bluetooth parring og til betjening af en tilsluttet mobiltelefon. Lige under den er der en lille diode, der lyser grønt når enheden er tændt, men skifter til hvid hvis der er en Bluetooth parring. Yderligere er der en diode, der angiver når man optager, og tre der viser batteristatus.
Hvis vi kigger på siden finder vi en række in- og output muligheder. Øverst er en knap, hvor det er muligt at angive, om man ønsker at bruge et evt. installeret Micro SD kort som lager, eller om man vil afspille kompatible lydfiler fra det. Så har vi en knap hvor det er muligt at skifte imellem tre indstillinger for lyden fra den alm. til en Tera Bass og en Roar indstilling. Begge dele kommer vi mere ind på i selve testen. Her under finder vi tre knapper til betjening, hvis der afspilles lyd fra et installeret Micro SD kort og under dem knapper til betjening, hvis man ønsker at optage lyd på samme kort, via den indbyggede mikrofon.
Endeligt har vi in- og output området hvor vi finder muligheden for at installere et Micro SD kort på op til 32 GB , et mini USB stik til tilslutning til og opladning via PC eller MAC, USB DC out til opladning af fx mobiltelefoner, 3,5 mm jack stik som lyd indgang og endeligt strømstikket til opladning med den inkluderede strømadapter.
I bunden af enheden er der to gummilister, der løber i hele enhedens længde, og som sikre et godt stabilt greb mod underlaget. Udgangspunktet er, at enheden skal stå på disse under brug, men ønsker man i stedet, at den skal stå på højkant har Creative inkluderet to mindre gummilister, der kan sættes på siden modsat betjeningsknapperne, så der også sikres et stabilt underlag i den position.
På næste side ser vi nærmere på en test af Roar 2