Test: Creative SoundBlaster Roar 2

Lyd d.  23. december. 2015, skrevet af Ronin2300 5 Kommentarer.  Vist: 10735 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Ronin2300
Oversættelse: Ronin2300

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1270,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

 

Jeg har testet Roar med en god blanding af forskellige musik genrer og tilslutninger, men primært fra min iPhone 6 via Bluetooth. 
 
Det første jeg lagde mærke til med Roar 2, var den solide vægt den havde sammenlignet med andre Bluetooth højtalere jeg har haft fingrene i. Den solide byggekvalitet og det lækre udseende var et plus allerede fra starten af, fra et ret æstetisk synspunkt. Når man tænder for Roar 2 bliver man mødt med en lille velkomsttone. For at parre den med min telefon holdte jeg Bluetooth knappen nede i ca. to sekunder, hvorefter man med en nydelig kvindestemme for at vide at man nu er i ”Parring Mode” og Bluetooth lyset på Roar skifter fra grønt til en hurtigt blinkende hvid. Med et klik på telefonens Bluetooth indstilling, var de to forbundet, med et lille bip som tilkendegivelse fra Roar 2. Samtidig skifter Bluetooth lyset til fast hvidt. Herefter gik alt lyd fra min telefon via Roar 2 inkl. lyd fra Facebook videoer, opkald, beskedtoner osv. 
 
Det er muligt at slå alle voiceprompts fra, hvis man får dårlige nerver af den slags. 
 
 
 
 
Jeg gik naturligvis hurtigt til musikken, da jeg var nysgerrig på hvordan ydelsen var her og mit første indtryk var ikke skuffende! På trods af sin lille størrelse var der utrolig spark på lyden og den spillede med lethed min stue op, uden at lyde for meget som en dåse undervejs. Jeg var specielt positivt overrasket over bassen, der havde en utrolig god bund og ved højere volumen tydeligt kunne mærkes i bordet, hvor jeg havde stillet Roar 2 op. Både høj og mellemtonerne var dog også klart definerede og gode, uden at jeg oplevede nogen nævneværdig forvrængning eller lign. selv om volumen blev presset helt op. Ved bastung musik kan det dog være svært at ramme den rigtige lyd uden at bassen bliver en anelse mudret i sin lyd. Volumen er bestemt også værd at nævne. Den kan indstilles i 18 trin, og på max klarede den uden problemer at spille min middelstore stue op. Hvis Roar 2 er ved at løbe tør for strøm skruer den selv ned for volumen, for at strække batteriet lidt længere. Da højtalerne alle peger i en retning er det værd at bruge et sekund på at overveje, hvor og hvordan man placerer sin Roar 2, da det kan have indflydelse på hvor godt den spiller et lokale op. Har man sin Roar liggende, kan man med fordel placere den centralt i lokalet i en lavere position, mens den på højkant fint kan placeres lidt højere ved en væg.
 
 
 
 
Roar 2 er lavet i et design med to forstærkere, i modsætning til de fleste andre transportable højtalere, der kun har en. Dette er gjort for at give en bedre definition af både lav, mellem og høje toner, uden at det går ud over kvaliteten af nogen af dem isoleret set. Der er altså en forstærker til lav og mellemtoner, mens den sidste tager sig af de høje. Det er med til at give en utrolig veldefineret lyd, som jeg ikke har oplevet i andre lign. højtalere. Vokaler stod klart og tydeligt og der var en god klang og nuance i lyden, hvor det var muligt at fange selv de mindre detaljer i lyden. 
 
Ud over standart indstillingen, er det også muligt at vælge to andre indstillinger nemlig Tera Bass og Roar, som man kan skifte imellem, med knappen på siden af enheden.  Tera Bass booster som navnet antyder bassen i musikken og er perfekt, hvis man foretrækker mere bund i sin musik. Det bedste resultat er dog ved lav til medium volumen, da Tera Bass funktionen kommer lidt til kort, hvis man skruer helt op. Man mister lidt af nuancerne i bassen og den bliver mere mudret. Som Creative selv skriver, fungerer Tera Bass bedst, ved at forstærke det reducerede bas niveau, som mange opfatter ved lavere volumen, uden at det går ud over de andre sider af lyden. 
Roar funktionen indstiller lyden så den giver et lidt lysere og bredere lydspektrer, som er specielt egnet hvis man skal høre musik udendørs eller et sted, hvor musikken skal trænge igennem anden støj som fx mennesker til en fest. Af de to indstillinger synes jeg klart bedst som Roar indstillingen, da det for mine ører gav et bredere lydbillede i forhold til standart indstillingen, og det på ingen måde føles som om der manglede bas niveau i musikken af den grund.
 
Man skal dog være opmærksom på, at brug af Tere Bass og Roar funktionerne, betyder at man dræner batteriet hurtigere, end man ellers ville have gjort. Creative anbefaler selv i deres manual, at man benytter strømadapteren når man bruger Tera Bass funktionen. Creative opgiver selv batteritiden til otte timer, hvilket mine erfaringer stemte meget godt overens med, når der blev lyttet til musik ved lav til middel volumen. Hvis man skruer op eller benytter nogen af de to lydfunktioner, skal man regne med at skulle barbere et par timer af levetiden, og mere end det med Tera Bass slået til. 
Det er muligt at oplade Roar 2 via både USB fra en oplader eller computer, men også via den medfølgende strøm adapter, og her skal man regne med ca. to en halv time til en fuld opladning. Det er muligt at spille musik på Roar 2 mens man oplader, men kun hvis det er via strømadapteren. 
 
En anden lækker funktion er muligheden for at benytte USB udgangen på Roar 2, til at oplade sin telefon eller lign. enheder. Med det ligger naturligvis mere pres på Roars indbyggede 6,000 mAh batteri, men er bestemt en god funktionalitet at have med, hvis man har Roar med på farten.
 
 
 
 
En anden mulighed er at sætte et micro SD kort i Roar 2, som understøtter op til 32 GB microSD- eller microSDHC-kort. På den måde er det muligt at afspille musik direkte fra din Roar 2, uden at skulle forbinde den med nogen andre inputs. Det fungerer ret simpelt ved at man forbinder via USB til PC eller MAC, og herefter dukker Roar 2 op som et alm. USB drev,og derfra er det bare at trække den musik over, som man ønsker at have med sig på farten. Det er muligt via knapperne på Roar 2 at skifte imellem, de forskellige nr. og forskellige mapper det måtte ligge i. Man er naturligvis begrænset af, ikke at have noget display at browse efter, så det er bestemt ikke altid det letteste af navigerer rundt i filerne, hvis ikke man kender udvalget i forvejen. Det virker dog godt til fx at have en playliste med til festen, eller et fast udvalg af musik man kan lide, uden at være afhængig af skulle tilslutte noget. Som bonus er det også muligt at bruge det installerede SD kort, som generelt lager for filer, hvis man skulle have behov for det. 
 
Roar 2 har også en indbygget mikrofon og kan bruges til at optage lyd på et evt. installeret SD kort. Jeg har svært ved at forestille mig, hvad lige netop jeg skulle bruge denne funktionalitet til, og man må indrømme Roar 2 med sin vægt og størrelse ikke ligefrem udgør en smart diktafon, men omvendt skader det heller ikke, at muligheden er der hvis nogen evt. kunne have brug for en kombineret musikafspiller og skrivebordsdiktafon. Det er muligt at optage både dig selv og det der afspilles på din Roar 2 så længe afspilningen ikke er via SD kortet. Det er også muligt at optage sine telefonsamtaler på denne måde, hvis man har brug for det. Den indbyggede mikrofon er dog ikke super kraftigt, og de ting man ønsker at fange på sine optagelser skal været i umiddelbar nærhed af Roar 2. 
 
 
 
 
En noget mere funktionel anvendelse af mikrofonen, er at benytte den til at besvare opkald fra den tilsluttede telefon. Knappen der anvendes til Bluetooth parring, fungerer også som knap til at besvare opkald. Herefter fungerer Roar 2 som højtaler, hvorfra samtalen kan køres, så længe telefonen er forbundet. Funktionen fungerer fint og man får en acceptabel lyd fra den i den anden ende. Man går også fint igennem til dem på den anden ende og lydkvaliteten er acceptabel, men ikke prangende og man har en tendens til at lyde, som om man er langt væk. Den indbyggede mikrofon er som sagt ikke den bedste, og det er derfor en rigtigt god ide at tale direkte vendt imod Roar 2.
 
 
  
 
Tilslutter du din Roar 2 til din PC eller Mac via USB, er det også muligt at anvende den som ekstern lydkort. Tilslutter man Roar 2 og installerer de medfølgende drivers, dukker den i Windows automatisk op som lydoutput, og fungerer fint og kan bruges til at give fx laptops en betydelig opgradering af lyden, mens man stadig er mobil. Den medfølgende software giver dig mulighed for at indstille lyden, og giver adgang til at vælge en række forudindstillede equalizerindstillinger, eller giver dig fuld kontrol til selv at indstille dem efter din egen smag. Det er endnu en funktion, der er med til at adskille Roar 2 fra mange af sine konkurrenter, og her mærker man tydeligt at Creative har en baggrund som producent af PC hardware.
 
 
 
 
Et lille bump her var dog at jeg ikke fik denne funktion til at virke i Windows 10, da den blev ved med at sige jeg ikke have noget understøttet hardware tilsluttet. Ifølge Creative skulle deres software ellers virke i Windows 10. Da jeg skiftede over til Windows 7 var der dog ingen problemer, og det hele gik smertefrit.  
 
Bluetooth forbindelsen på Roar 2 var rimelig fast og stabil, og jeg oplevede kun udfald, hvis jeg bevægede mig i den modsatte ende af min lejlighed, med en massiv murstensvæg imellem. Med mindre massive skillevægge og lign. oplevede jeg ikke problemer med at bevæge mig rundt i min 78 m2 lejlighed.  Testet udendørs uden forstyrrelser, skulle jeg op på omkring 12-13 meter, før jeg begyndte at opleve problemer med forbindelsen. 
 
På næste side ser vi nærmere på en samlet konklusion. 
 
Gamer_Kate
 
Nørd
Tilføjet:
24-12-2015 08:37:02
Svar/Indlæg:
304/3
Rigtig fin gennemgang af den højtaler og har ledt efter en Bluetooth højtaler jeg kan bruge til noget. Vi har libratone på mit arbejde og jeg er ikke synderligt begejstret for prisen. Lyden lever ikke op til min standard, men den her lille brølende højtaler fra Creative er lige mig. :yes:
At man så kan bruge den som eksternt lydkort, er jo et kæmpe plus da, jeg så kan slippe af med den, efter min mening, dåseagtige lyd fra Realtek kort. 🤣

Prisen er lige i skabet og har kun gode erfaringer med Creative, mit surround-anlæg er over ni pr gammelt og spiller stadig, som var det nyt og lydkortet med. Lækker kvalitet. 😀
Jeg bor i et bofællesskab og mangler netop sårn en højtaler her, når jeg laver mad til de andre beboere. 🙂


Igen rigtig god test og god jul.
P.s hvis der er en stavebøf, er det fordi jeg har skrevet det her på min iPhone 6. 🤣


Ronin2300
 
Overclocker
Tilføjet:
27-12-2015 14:36:10
Svar/Indlæg:
188/45
Tak for en god tilbagemelding 🙂 Altid rart når der kommer lidt feedback på tingene.


bauner
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
28-12-2015 12:49:50
Svar/Indlæg:
853/71
Rigtig god test. Den giver mig faktisk lyst til at købe en af dem, selvom jeg faktisk ikke har noget at bruge den til :)


Ronin2300
 
Overclocker
Tilføjet:
28-12-2015 20:14:07
Svar/Indlæg:
188/45
#3 he he har det lidt på samme måde... Har egentligt aldrig følt jeg har manglet en Bluetooth højtaler men det synes jeg pludseligt jeg gør 🤣


crankyrabbit
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-12-2015 22:00:09
Svar/Indlæg:
7765/230
http://www.4sound.dk/studie/st...
❤ ❤ ❤ ❤ :yes: