Test: Lenovo YOGA 700

Bærbare d.  26. februar. 2016, skrevet af Pizzadude 4 Kommentarer.  Vist: 27773 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 7795,00
Produkt udlånt af: Lenovo
DK distributør: n/a

Software

Der er pre-installeret lidt forskelligt software, blandt andet McAfee antivirus, som man (desværre) ofte ser. Der medfølger dog også diverse software som man ikke finder på alle computere, og som jeg kort vil beskrive i det følgende. 

Lenovo™ Companion 3.0
Dette er Lenovos bud på et program, der samler alle de informationer og funktioner, som kan holde din bærbar i god form.

 

På startsiden kan man skanne computeren for at optimere ydelsen, samt se en oversigt over diverse guides og nyheder. Fanen Systemsundhed indeholder blandt andet status på lagerdiske, batteri og hukommelse. Hvert punkt indeholder desuden en kort intro til hver type komponent, og diverse artikler som fortæller om relevante emner - f.eks. "Hvad kan du gøre, hvis batteriet ikke oplades?"

  

Under support finder vi blandt andet værktøjer til fejlfinding, garantinformationer og sågar et link til Lenovos diskussionsforum. Andre interessante funktioner er at man kan få oplysninger om enhedens rest-garanti, søge efter systemopdateringer og få forslag til nye apps man kan prøve.
 
Det virker til at Lenovo faktisk har lagt en del i udviklingen af Companion, og selv om det ikke er alt indholdet som er lige relevant, virker det som et brugbart stykke software. Der er en hel del indhold i Companion, som ligger ud over hvad jeg ville forvente, blandt andet række tips og tricks, guides og endda tech-nyheder.
 
Photo Master
Her et program der som navnet antyder, kan holde styr på dine billeder.

 

Der er mulighed for at sortere på diverse parametre som dato, location (hvis billedet har GPS-info) og også på hvilke personer der er på billedet. Det sidste kræver dog, at man manuelt tagger personer på hvert billede - og det er jo noget af et arbejde, hvis man har mange billeder. Programmet har også en funktion, så man kan dele et eller flere billeder på sociale medier som Twitter og Facebook.
 
Indbygget er også en photo-viewer som kan erstatte standardviseren i Windows, hvis man skulle have lyst til det.
 
SHAREit
Her har vi fat i et program, hvormed man via den tilhørende app, kan sende filer mellem computer og smartphone ved at oprette et lokalt trådløst netværk med telefon eller PC som vært eller via et eksisterende trådløst netværk. SHAREit er i øvrigt fuldstændig gratis og kan hentes af alle.
 
 
  

 
Opsætningen er relativt nem, man henter appen til sin smartphone, vælger profilnavn og indstillinger, scanner QR-koden ovenfor, og så er der forbindelse. Hvis man er på samme trådløse netværk, kan også skanne netværket efter andre enheder, det krævede dog for mig lige en enkelt justering i indstillinger, men så finder enhederne fint hinanden. 
 
   
 
Når der er oprettet forbindelse mellem to enheder, er det ret let og ligetil at finde de billeder, videoer eller andre filer, som man ønsker at sende til den anden enhed. Apps kan man også sende hvis man har behovet, og man kan endda få vist en liste over apps på en enhed, som ikke er installeret på den anden - og så vælge dem man vil hente. Overførselshastigheden er godkendt synes jeg, omkring 1MB/s kunne jeg overføre en tilfældig video med. 
 
SHAREit har yderligere et par nyttige funktioner, som at man kan bruge sin smartphone til at kontrollere et Powerpoint slideshow, man kan dele på billeder fra ens smartphone på PC'en og man kan gennemse filer på en PC via smartphone. 
 
 
REACHit
Her Lenovos bud på et program / app, der kan holde styr på de forskellige lagringstjenester man måtte benytte. 
 
 
 
Med Reachit behøver man ikke holde styr på om en fil ligger på den ene eller anden tjeneste, og man behøver heller ikke synkronisere alle filerne til ens computer. Der kan søges efter filer på tværs af tjenesterne, og man kan også flytte filerne mellem lokale mapper eller mellem tjenester. REACHit virker umiddelbart godt, men navigationen mellem mapper er dog til den langsomme side. 
 
REACHit findes også til Android og iOS, og jeg vil sige at det nok primært er på mobile enheder jeg personligt ville finde det brugbart, og selvfølgelig primært hvis man bruger flere tjenester på en gang, og har meget liggende i skyen. 
 
 
 
cmnielsen
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
26-02-2016 14:52:45
Svar/Indlæg:
726/496
Jeg gad godt at have den.


trofast
 
Superbruger
Tilføjet:
26-02-2016 19:48:19
Svar/Indlæg:
286/28
Hvordan klare den sig, hastighedsmæssigt over wifi?


Temp
 
Overclocker
Tilføjet:
26-02-2016 20:43:19
Svar/Indlæg:
196/5
Tak for en fin test.

Lenovo (ibm) = trackpoint, ellers no go for mig 😀


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
27-02-2016 13:05:32
Svar/Indlæg:
5363/442

Hvordan klare den sig, hastighedsmæssigt over wifi?

trofast skrev d. 26-02-2016 19:48:19


Jeg har ikke kørt specifikke målinger på det, men jeg oplevede ikke problemer med at få forbindelse eller med hastighederne.

Tak for en fin test.

Lenovo (ibm) = trackpoint, ellers no go for mig 😀

Temp skrev d. 26-02-2016 20:43:19


Selv tak 🙂