Layout / Design
Her ses kabinettet lidt skråt forfra og det ser faktisk lige så nydeligt og minimalistisk ud som store broderen som jeg selv har, dog er der her et fint vindue.
Så kom vi indenfor og her er der unægtelig ændringer. som man kan se er der kun plads til M-ITX bundkort og det vil så sige at der er en hel del plads i overskud, men det er så beregnet på specielt pumpe og reservoir montering og så giver det jo fin mening. De aflange huller i højre side er til reservoir beslagene, så man kan isætte lange skruer og justere dem op og ned nøjagtig som de nu skal sidde.
På indersiden sidder der i fronten en 140mm blæser når kabinettet leveres. I bunden er der med skruer monteret en speciel flange som kan bruges til forskellige formål. Primært er det til at montere diverse vandpumper og der er boret huller til dem i forvejen, alternativt kan der også her monteres en 3,5" harddisk. Den kan naturligvis også fjernes helt hvis man hellere vil montere en 120mm blæser i bunden.
Her er det PSU pladsen der kigges på og der er 4 støttepunkter med gummidimser som PSU'en kommer til at hvile på. PSU'en monteres indefra. Der er på bagsiden også en fractal design 120mm blæser og under den ses de 2 stk. hvide ventilerede dækplader til PCI pladserne.
Selve akrylruden er monteret fra bagsiden af pladen og flugter med selve stålpladen udvendigt. På indersiden holdes den på plads af 8 stk. ombukkede kroge som er en del af stålpladen og det fungerer ganske udmærket.
Fra højre side er kabinettet endnu mere minimalistisk der er kun en glat stålplade.
Sidepladen i højre side er ligesom venstresiden af typen man med forkanten sætter ind i en rund kant, og derefter svinges pladen ind på plads og fingerskruerne spændes. På indersiden er der monteret lyddæmpnings materiale.
Bag højre sideplade finder man pladserne til 2 stk. SSD'er i højre side og eventuelt en 3,5" harddisk i venstre, der kan selvfølgelig også monteres en SSD yderligere i holderen på venstre side. Begge holdere afmonteres nemt med fingerskruer. Heromme finder man også de 3 velcrobånd som skal holde ledningerne fra kabinettet og PSU'en på plads. Lige bag bundkorts pladen er der 17mm plads til ledninger, og længere henne er pladen bukket indad for at give plads til harddisk montering. Her kan der sagtens ligge en del yderligere ledninger, for der er 35 mm plads at gøre godt med.
Kabinettets drevholdere afmonteres nemt ved hjælp af fingerskruer, men drevene skal stadig skrues fast på pladerne med 2-4 skruer på hver enhed. Pladen der kan holde 3,5" drev har gummityller mellem drev og skruer så eventuelle resonanser dæmpes.
Her ses kabinettet fra fronten og ligesom på storebror er fronten lavet af plastik, med en struktur så det skal ligne børstet aluminium. Der er absolut intet på fronten end ikke et lille logo.
Når fronten er hevet af afsløres en filterholder som sidder fast med 2 magneter i højre side. Der er sågar også et fint lille håndtag at tage fat i når filteret skal rengøres og da det hele er af plast så tåler det fint en tur under den lunkne hane. Når filteret er væk ser man slidserne til montering af enten en 240 eller 280mm radiator.
På toppen af kabinettet sidder der en plastplade med 6 stk. snaplåse som låser ned i huller hvor man eventuelt kan montere blæsere eller en 240mm radiator. Det kalder fractal design for moduvent og det er en plade med lyddæmpning på indersiden, så toppen er lyddæmpet så længe denne plade er monteret.
Betjenings panelet er placeret på toppen ligner til forveksling det man finder på Define S. Først de 2 audiostik, så en reset knap, herefter den store startknap i midten og på højre side af den de 2 stk. USB 3.0 stik.
På bagsiden af Define Nano S er der først det velkendte hul til I/O skjoldet og ved siden af kabinettets 120mm blæser til udblæsningen. Den kan justeres op og ned i slidserne ved skruerne, så det lige kommer til at passe. Så følger de 2 dækplader til PCIe pladserne og nederst ses hullet til en ATX PSU.
Så nåede vi bunden igen og hernede ses de 4 støttepunkter som alle er med gummiindlæg for resonans dæmpning. Hernede er der også 2 lange plastikstyr til det lange bundfilter som dækker hele bunden. Jeg må indrømme at fractal design har tænkt sig lidt mere om med hvordan filteret udtages her på Nano S, for det er selvfølgelig ud ved fronten og ikke som på storebror bagfra på bagsiden.
Tak til fractal design for fotos uden Hwt logo
På næste installeres et M-ITX system.