Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2256,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Fourcom

Layout / Design

Gigabyte har valgt at benytte sig af hvide, røde og sorte farver, hvilket jeg rigtig godt kan lide personligt. Bundkortet er også udstyret med rigtig mange LEDs, hvor man kan vælge præcis hvilke farver disse skal have, hvilket også betyder at kortet her kan passe i de fleste farvetemaer.

 

Som altid på X99 ser vi at soklen er meget klemt inde mellem RAM pladserne, men det var bestemt ikke svært at komme til at montere vores Antec 920V4 køler, og jeg tror heller ikke det vil være svært at monterer en større køler der bruger sin egen montering.

 

Vi ser i alt 10 SATA 6Gb/s porte, hvor 2 af disse kan bruges til en SATA Express port. De første 4 porte kan ikke bruges i RAID sammen med resten. Gigabyte har ikke specificeret hvorfor desværre. Til slut ser vi en U.2 port der kører PCIe 3.0 x4 og leverer helt op til 32Gb/s.

 

Gigabyte har valgt ikke at lave mulighed for 4 grafikkort, medmindre man er en smule kreativ med de sidste to porte, da disse sidder lige ved siden af hinanden. Det betyder også at de to første porte sidder med 3 pladsers mellemrum, og gør plads til hele 3 grafikkort der fylder 3 pladser, eller mulighed for at give 2 pladsers grafikkort lidt mere luft. Designet her kan jeg bestemt godt lide, da det er de færreste, selvom man køber X99 platformen, der benytter sig af muligheden for at bruge 4 grafikkort. Og med bundkortets mange tilslutningsmuligheder for SSD'er der benytter sig af PCIe baner giver det endnu bedre mening, da der er baner tilbage til disse.

 

Uden køler og afdækningsplader ser bundkortet en smule bart ud, men vi får afsløret en ganske fin 8 fasers strømforsyning til CPU'en, hvilket skulle være nok til at levere alt det strøm som CPU'en kunne finde på at sluge.

 

Køleren ser ud til at være en smule overdimensioneret som vi ofte ser på bundkort hvor design også er i fokus, men den er faktisk ikke så voldsom stor til strømforsyningen, men strømforsyningen er chipsettet er også forbundet i køleren, hvilket betyder at disse kan dele deres varme og komme af med den mere effektivt.

 

Liste over ind- og udgange:

  1. 1 x PS/2 keyboard/mouse port
  2. 2 x Wi-Fi antenna connector holes
  3. 1 x USB Type-C™ port, with USB 3.1 support
  4. 1 x USB 3.1 Type-A port (red)
  5. 6 x USB 3.0/2.0 ports
  6. 2 x RJ-45 ports
  7. 1 x optical S/PDIF Out connector
  8. 5 x audio jacks (Center/Subwoofer Speaker Out, Rear Speaker Out, Line In, Line Out, Mic In)