Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Ronin2300
Oversættelse: Ronin2300

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1390,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Komplett.dk

Layout / Design

Første øjekast på kortet afslører et kort med et umiddelbart diskret design, lavet i overvejende sort med sølv detaljer spredt ud på kortet bla. på forstærkningen på PCIe portene og omkring RAM pladserne. Kortet ser utroligt lækkert ud, og har også afdækket de bagerste I/O udgange med et lækkert sort metal skjold.

 

Af indre tilslutningmuligheder har kortet i alt fem tilslutninger til blæsere fordelt med de fire fordelt i toppen af kortet og en enkelt i bunden. To af stikkene er tilpassede med specielle funktioner til brug sammen med pumper.

 

På højre side af kortet finder vi naturligvis RAM pladserne, som her er en del af Ambient LED systemet og der er lys indlagt imellem de enkelte pladser.
Til højre fra RAM pladserne finder vi 24 pins ATX stikket samt det ene blæserstik. Her finder vi også USB 3.0 stikket til brug med front USB stik eller lignende.

 

Bevæger vi os lidt længere ned langs højre side af kortet kommer vi et Thunderbolt stikket, der er placeret lige over SATA portene.

 

På lager siden er kortet forsynet med to SATA Express porte, som dog kan benyttes som fire alm. SATA porte, en U.2 port og så igen yderligere to SATA porte.

 


Fortsætter vi langs bunden af kortet kommer vi til tilslutningerne til frontpanelet som med fordel kan bruges sammen med den inkluderede Q-connector. Lige over den sidder en Clear CMOS jumper, så man kan nulstille BIOS, hvis det bliver nødvendigt.

På bunden af kortet er også to USB 2.0 udgange, endnu et blæserstik, stik til front monteret lyd og til sidst et stik til brug med evt. udvidelseskort eller andet fra Gigabyte.
Langs venstre side af kortet op mod de bagerste I/O udgange sidder Realtek ALC1150 lyddelen af kortet, der er isoleret fra resten af kortet.  

 

Kortet er udstyrret med tre PCIe x1 porte og tre PCIe x16 der kører henholdsvis x16, x8 og x 4. Både X16, x8 og x4 portene er udstyret med de forstærkede PCIe porte.

 

Over PCIe portene sidder M.2 porten som understøtter M.2 drev af typerne   2242, 2260, 2280 og 22110.

 

Af tilslutninger på bagsiden har vi fra toppen:

  • 2x USB 2.0
  • 1x PS/2 port
  • 1x Thunderbolt 3 / USB 3.1 Type C
  • 1x USB 3.1 Type A
  • 1x Mini-DisplayPort In
  • 1x Mini-DisplayPort
  • 2x USB 3.0
  • 1x HDMI
  • 1x LAN
  • 2x USB 3.0
  • 6x Audio porte

Det er en sammensætning af udgange der bla. gør det muligt at bruge skærme med understøttelse af thunderbolt. Så forbinder du dit grafikkort direkte med  bundkortet via Mini-DisplayPort in stikket og så derfra videre til skærmen via type C stikket der i nogen tilfælde kan sende både strøm billede og lyd videre til skærmen.

 

På den mere visuelle front af kortet fylder Surround LED systemet naturligvis lidt på kortet. På undersiden af kortet langs siden sidder en række LED dioder der sørger for at lyse undersiden af kortet op og giver det fint spredt lys langs kanten. Dele af kortet er også lavet så lyset skinner igennem dele af kortet bl.a. ved den isolerede lyddel af kortet.

 

Lyset går også igen ved RAM pladserne hvor der er indlagt LED lys imellem. Alt efter hvilke RAM moduler man bruger kan det dog varierer lidt hvor tydeligt det er.

 

Der er også lys langt PCIe portene og under køleblokkene. I det hele taget er der ret mange lyszoner men lyset er holdt ret dæmpet og er ikke alt for påtrængende og hvis man synes det så er der naturligvis mulighed for at slå det fra via softwaren.

 

På næste side kigger vi nærmere på den inkluderede BIOS. 

Anonym20219355916
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-08-2016 06:53:03
Svar/Indlæg:
6181/270
De elsker virkelig røde LEDs.
Bundkortet ser stilfuldt ud.


JustOne
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-09-2016 20:02:26
Svar/Indlæg:
453/31
træls det kun er intel bundkort :no:


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
13-09-2016 18:02:38
Svar/Indlæg:
2045/273
#2
Ah vi tester da også AMD bundkort når producenterne har noget nyt at fremvise, men det har på det sidste ikke været det helt store. Men der vil utvivlsomt komme masser af nye AMD bundkort her når AMD's nye CPU'er frigives i Q4 i år. 🙂