Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Ronin2300
Oversættelse: Ronin2300

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1390,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Komplett.dk

Overclocking

Overclocking på Gigabyte Z170X-Ultra Gaming kortet var en anelse besværlig, hvis jeg holder det op imod de sidste par kort jeg har arbejdet med. Op til omkring 4,6 GHz gik det uden problemer, men for at komme op og ramme de samme 4,8 GHz, som har været maximum ind til nu, krævede det en højere spænding end jeg normalt vil finde betryggende. Jeg ramte til sidst de magiske 4,8 GHz med 1,44 Volt på vcore spændingen.

 

3D Mark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.



 

Selv om vi ser forbedringer så ændre det dog ikke på at Gigabyte kortet stadig ligger bagud i forhold til de andre kort i testen.

 

PC Mark:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system. Hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks".



 

I PCMark 8 ser vi Gigabyte bundkortet komme en anelse bagud i Home og Creative testene, til gengæld er det suverænt i Work testen.

 

BasemarkCL:
Basemark CL er en test, der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges Open CL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score.



 

Jeg føler jeg ender med at gentage mig selv lidt her. På trods af forbedringer så indhenter Gigabyte dog ikke de andre kort.

 

Cinebench:
Cinebench tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test der til sidst viser gennemsnits FPS.



 

Så ser vi en test hvor alle tre kort stort set ender med identiske resultater.

 

AIDA64:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der leverer resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency.



 

Her ser vi som før en test hvor Gigabyte følger godt med og kun ses slået af ASUS.

 

CrystalDiskMark:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. Også selv om det i princippet foregår gennem det fysisk samme chipsæt på alle bundkortene.



 

Her er der ikke den helt store forskel, dog er Gigabyte bundkortet lidt bagud i mange af testene,og lige med i et par af testene.

 

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde.



 

Resultatet afspejler ret godt standard resultaterne.

 

Det var grafer nok for denne gang. På næste side samler vi sammen til en konklusion.

Anonym20219355916
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-08-2016 06:53:03
Svar/Indlæg:
6181/270
De elsker virkelig røde LEDs.
Bundkortet ser stilfuldt ud.


JustOne
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-09-2016 20:02:26
Svar/Indlæg:
453/31
træls det kun er intel bundkort :no:


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
13-09-2016 18:02:38
Svar/Indlæg:
2045/273
#2
Ah vi tester da også AMD bundkort når producenterne har noget nyt at fremvise, men det har på det sidste ikke været det helt store. Men der vil utvivlsomt komme masser af nye AMD bundkort her når AMD's nye CPU'er frigives i Q4 i år. 🙂