Kabinetter d. 02. august. 2016, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer. Vist: 16948 gange.
Det er et særdeles lækkert udtryk dette kabinet har med den røgfarvede/tonede glasplade der stort set dækker hele venstre side af kabinettet. Luften til kølingen suges ind hele vejen rundt i kanten af kabinettet gennem sort meshgitter. Denne udgave har sølvfarvet stribe hele vejen langs kanten da det er silver modellen. Personligt kan jeg godt lide sort/sølvfarven, men kabinettet fås også i udgaver med orange og sort kant samt samme temaer indenfor.
Her er side glaspladen så fjernet, den sidder fast med 4 fingerskruer som skrues ned på en gummitylle som klemmer udad på glasset. I øverste højre hjørne ses drev holderen til 2 eventuelle optiske drev. Holderen kan naturligvis fjernes hvis man hellere vil montere en stor radiator.
Her ses de 7 individuelle drev holdere/skuffer til 3,5" eller 2,5" drev eller SSD'er. Der er plads til enten en 3,5" harddisk eller 2 stk. 2,5" SSD'er i hver skuffe. Alle skufferne er forsynet med gummiindlæg for at dæmpe eventuel resonans fra drevene. De er naturligvis ligesom de 3 lednings gennemføringer fremstillet i gråt gummi for at det skal følge silvertemaet i kabinettet.
Selve skufferne, som er af sort metal og ret kraftige, sidder spændt med fast med tre fingerskruer - en i overkanten og to i underkanten.
Sådan ser drevholderne ud når der monteres et drev i dem. Som man kan se er det nærmest en stålkasse til 3,5" drevene. Ovenpå ses hullerne til SSD/2,5" drev, der er tilsvarende huller i bunden af kassen.
I venstre side nederst ses flangen til PSU monteringen, den sidder så lidt forsænket inde bag et par meshgitter plader på bagsiden. Derfor det forlængede strømstik på indersiden. Der er naturligvis også en afbryder i meshpladen på bagsiden af kabinettet.
Her ses den justerbare bundkorts plade med for monterede stag. Der er også en tabel at gå efter når eventuelle stag skal monteres eller flyttes, hullerne er også mærket efter bundkort størrelsen. Øverst til venstre er det be quiets egen og nye SilentWings3 blæser på 140mm som i praksis er stort set lydløs selv når den flytter luft.
Sådan tager kabinettet sig ud fra højre side. Der er en stor plade på siden og det er en ventil der kan åbnes ca. 5-6 mm hele vejen rundt så kabinettet kan få mere luft ind her hvis det er nødvendigt. Ventilen er naturligvis udstyret med filter så der ikke kommer støv ind i kabinettet ad den vej.
Når sidepladen kommer af ses det at bagsiden af bundkorts pladen er vinklet og det er her igennem man trækker PSU'ens ledninger. Der er ca. 15 mm at gøre godt med. I forvejen er ledningerne til frontstik og blæsere trukket herigennem.
Her er det indersiden af den højre sideplade. Den er beklædt med 2-3mm tykt dæmpemateriale. Ventilations lemmen løsnes ved at skubbe de 2x2 låsepaler ind mod midten af pladen i hver ende og trykke dem udad. Der sidder en mesh metal plade som filter når ventilen er åben. Der kan eventuelt monteres 2 stk. 120mm blæsere her.
Kabinettet er forsynet med en hub til styring af op til 8 blæsere (4 stk. PWM styrede og 4 stk. uden PWM). De 2 stik i underkanten af printet er til de medfølgende 2 LED striber. Selve strømmen til hubben tages via et Sata stik.
Det er muligt at flytte pladen som bundkortet er monteret på alt efter hvilken konfiguration og størrelse bundkort der skal monteres (de gule cirkler viser skruerne hertil). Der er ligeledes 3 skruer på den anden side som holder PCI pladserne som skal fjernes. Der kan således være flere variationer/positioner af pladen og dermed også antallet af PCI pladser fra 6 til 8. Det er også muligt på den måde at skabe plads i overkanten over bundkortet til radiatorer i forskellige tykkelser, helt op til 55 mm. Er det et inverteret bundkort man har, er det også en mulighed at konfigurere kabinettet til sådan et, da man kan flytte hele harddisk holderen om på den anden side, så dette kabinet er afgjort særdeles universelt i sin opbygning.
Fronten er helt clean der er kun et logo på fronten og det er firma navnet i let hævet sølv skrift. Frontlågen åbnes ved at trykke foroven på lågen i venstre og selve lågen er fremstillet i plastik med en stålplade limet på fronten. På indersiden er lågen beklædt med lyddæmpende materiale. Frontlågen kan i øvrigt vendes hvis man ikke er tilfreds med siden der åbnes til. På den anden side ses filteret til de to SilentWings 3 140mm blæsere i fronten. Filteret afmonteres ved at tage fat i håndtaget i overkanten og vippe ned og trække ud. Det er fremstillet i plastik så en tur under hanen kan det sagtens klare. Under filteret og den nederste blæser ses "håndtaget" til at udtrække det meget lange filter som dækker hele bundens længde. Selve bundfilteret vises længere fremme.
I toppen af fronten over blæserne ses de 2 dækplader til optiske eller lignende. Der trykkes blot ind mod midten på låsepalerne i hver side for at frigøre dækpladerne. Ovenover dem ses blæser styringen som har en skyder til at justere på hastigheden af alle de tilsluttede blæsere. Knappen er til de medfølgende LED striber. Der kan tændes og slukkes samt skiftes farver på LED striberne. Mulighederne i farverne er hvid, rød, blå, grøn, gul og så kan der selvfølgelig slukkes helt for lyset.
Øverst på fronten finder vi kabinettets stik og knapper. Fra venstre 2 stk. USB 3.0 stik, så audio stikkene, en meget stor start knap i midten med gennemsigtigt plastik på midten og langs alle kanter. Så mon ikke der er LED lys i den når jeg får fyret op for et system i kabinettet? Ved siden af knappen sidder der en mindre reset knap som på højre side har en Led til HDD aktivitet. Til sidst er der i højre side 2 stk. USB 2.0 stik.
Her er frontdækslet helt afmonteret og for at det kan lade sige gøre er det nødvendigt at udtage det lange filter i bunden af kabinettet. Selve plastik frontpladen klikkes af da der er 8 kraftige plastlåse der låser fronten til gennem de 8 firkantede huller i selve stål kabinettet. Ved hjælp af den medfølgende flange, er det muligt at montere en ekstra 120/140mm blæser eller en 420mm radiator her i fronten.
Sådan ser filtrene fra fronten og bunden ud. Det lange filter dækker hele bunden og tager PSU'en med og filtrerer faktisk al indsugningen også for eventuelle yderligere blæsere man måtte montere hernede.
Toppen er også meget clean at se på. Der er udluftnings riller i bagkanten og her på toppen. Plastikfeltet som ses nærmest betjenings panelet er faktisk et oplade felt til trådløs opladning af smartphones som understøtter dette. Det er dog en funktion der kun er inkluderet i Pro versionen af kabinet.
Så kom toppen af kabinettet og den er som lågen og den ene sideplade belagt med støjdæmpende materiale. Toppladen er ligesom frontens plade lavet af plastik med en pålimet stålplade. Der er igen 8 kraftige låsepaler man lige skal trykke indad bagfra for at kunne få topladen helt af. Omvendt er den dog også, ligesom frontpladen, meget let at genmontere, da den klikker på plads ved et let tryk. I toppen er der plads til en 420mm radiator, alternativt 4 stk. 120mm eller 3 stk.140mm blæsere.
I sin grundkonfiguration ser kabinettet bagfra ud som på billedet. Øverst til venstre ses det velkendt hul til I/O skjoldet og til højre herfor ses yderligere en SilentWings 3 blæser på 140mm som kabinettets udstødnings blæser. På midten ses de 8 PCI dækplader, de er i metal og med ventilationshuller. Over pladserne ses et større område med grovmasket meshgitter med sekskantede huller. Nederst ved PSU'en ses 3 stk. dækplader i det samme meshgitter, den ene har strømstik og kontakt til PSU'en indbygget. De bruges hvis man flytter bundkort pladen nedad. Når den sættes ned bliver der hul/luft foroven på bagsiden, så der flytter man så en eller begge de små dækplader. De er monteret med en enkelt skrue i siden. Alle pladerne skal fjernes for at man kan montere en PSU og selvfølgelig skal man huske at sætte PSU'ens indbyggede tænd/sluk kontakt på tændt inden man monterer forlængerledningen og mesh pladerne igen.
Så nåede vi atter bunden og hernede finder man kabinettets støttepunkter. De er fremstillet i kraftig plastik med sølvfarve, så her følges silver temaet også.
Hver fod/støttepunkt har et gummi indlæg limet på, så eventuel resonans fra kabinettet eller hardwaren yderligere reduceres yderligere.
På næste side sættes der hardware i kabinettet.
Anmeld
Information