Test: Medialine 37" LCD TV

LCD TV d.  26. april. 2006, skrevet af epi^zepto 0 Kommentarer.  Vist: 23090 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: eSys Consumer Electronic
DK distributør: eSys Consumer Electronic

Design



Jeg er ret vild med designet. Den sorte ramme giver god karakter til TV'et og får det til at se dyrt ud. Det aflange højttalersystem under kanten får TV'ets design til at minde om B&O, hvilket bestemt ikke er en ulempe.
Tilmed skaber det meget god kontrast når man bryder to elementer med disse farver og øjnene vil automatisk fokusere på midten af panelet og det føles faktisk rigtig rart med den store mørke ramme rundt omkring til nærmest at holde alt andet "ude".
Jeg må indrømme at jeg aldrig har haft det sådan med et TV før, men den sorte ramme på dette TV er også meget bred i forhold til hvad jeg tidligere har arbejdet med over længere perioder.



Generelt for resten af designet er også at det er simpelt og knapperne er holdt væk fra fronten og i stedet placeret på højre side af TV'et sammen med DVD-afspilleren der blot har en lille låge i toppen.
Så at sige er det eneste man finder på fronten en LED lampe og modtager øjet til fjernbetjeningen.
Et lille logo indikerer også at TV'et er produceret af Medialine og et andet at det øjensynligt er HD-ready.



Så firkantet som TV'et er, burde det virke meget bombastisk, men det er rent faktisk ikke tilfældet. På fronten er der stort set ikke andet end firkanter i designet. Kun de små huller ved højttalerne har fået en lille bue og modtager øjet i midten har fået runde ender.
Foden på TV'et er naturligvis også rundt, men faktum er at alt det firkantede gør TV'et simpelt og det er sådan noget design jeg personligt er helt vild med samtidig med at det er meget moderne.



Materialerne er plastik. Både den sorte ramme og det lyse grå chassis rundt om skærmen. En lidt mørkere grå farve er anvendt på bagsiden af skærmen. Bagsiden er faktisk værd at tale om. Medialine har anvendt sig af forskellige låger at til lukke kablerne inde med så de sidder pænt sammen og samtidig er gemt væk. Det vil sige at det er et TV, hvor man sagtens kan have bagsiden synlig.
Jeg syntes denne ide er yderst genial. Det er nu muligt at holde styr på sine kabler og der er ingen undskyldning for at det hele sidder rodet og ubekvemt. Det er en stor bonus til innovation.



Medialine har ligesom AlfaView valgt at designe deres menusystem så det fremstår spændende og elegant. Her er tale om lyseblå farver omgivet af to grålige bjælker med et "krussedulle"-mønster. Jeg syntes det er et flot design og det er bestemt mere underholdende at se på end menusystemet til det Viewpia TV vi tidligere har testet på Hardware-TEST. Her skal Medialine altså også have ros.
Det er desuden ganske nemt at navigere rundt i menusystemet. Det gøres nemt via kryds navigationen på fjernbetjeningen, hvor tasten 'Enter' bruges til at acceptere med.
Der er desuden hele tiden anvist, hvilke knapper der kan bruges i bunden af menuen, så der burde altså ikke herske nogen tvivl om at det er nemt at bruge menusystemet.







Fjernbetjeningen er også ganske stilfuld. Den er lille og tynd og opbygget på en sådan måde at den har en "fod" i bagenden den kan stå på. Det gør at remoten rent faktisk "svæver" over bordet, hvilket giver en fed effekt.
Designet er holdt rimelig simpelt og der er anvendt grå og sort plastisk til at holde den sammen. Knapperne er i hvidt gummi og føles ganske behagelig at trykke på.
Der er monteret en lille LED-pære som blinker når man fjernbetjeningen har opfattet at man har trykket. Så kan man bl.a. se når fjernbetjeningen trænger til nye batterier.

Øverste del af fjernbetjeningen er forbeholdt til TV'ets egne funktioner. Her er 'picture in picture' også at finde.
Midterst har vi menu funktionerne og nederst DVD-funktionerne.
Alt i alt en rigtig godt gennemtænkt fjernbetjening. Der er ikke noget jeg umiddelbart savner.