Test: Medialine 37" LCD TV

LCD TV d.  26. april. 2006, skrevet af epi^zepto 0 Kommentarer.  Vist: 23087 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: eSys Consumer Electronic
DK distributør: eSys Consumer Electronic

I brug


Det første man naturligvis gør når man modtager et LCD TV er at få det koblet til og som jeg før har nemt er det rigtig dejligt at se de forskellige låger holde sammen på kablerne så de ikke bare hænger og sidder i vejen.
Der er desuden god plads og jeg kan godt lide at man kobler tingene til i siden af TV'et frem for i bunden - så skal man nemlig ikke ned på knæ, men kan nøjes med at stå oprejst mens man montere kablerne.

Når man tænder TV'et kommer der en monoton lyd ud gennem højtalerne der siger noget i stil med: "Dyt, dyyt, dyt". Den bryder jeg mig ikke om, den kommer for øvrigt igen når man slukker TV'et.
Den kan heldigvis slås fra i menuen. Jeg ved ikke, hvorfor Medialine har valgt at implementere denne funktion. Jeg kan simpelthen ikke få øje på det gode eller nødvendige i denne lille melodi.

Herefter skal kanalerne findes. Auto programming vælges i menuen og der går et par minutter, hvor TV'et arbejder med at søge hele frekvensområdet igennem. I mellemtiden kan man jo lige skimme manualen igennem, men den burde ikke være nødvendig for de fleste. Menuen er virkelig simpel og overskuelig. Stor ros til Medialine. Den er godt nok ikke på dansk, men i dette tilfælde betyder det ikke noget.

Skanningen efterlader kanalerne i et virvar. TV'et gemmer kanalerne i den rækkefølge det finder dem i og jeg er et ordensmenneske lige på det område. DR1 skal ligge på nr. 1, DR2 på nr. 2, TV2 på nr. 3 osv. osv. Der er et ganske bestemt mønster og det er hurtigt og faktisk ganske nemt at arrangere sine kanaler efter ønske ved at gå ind i 'program edit' i menuen, hvor man kan bytte rundt på kanaler, slette kanaler, udelukke kanaler så de ikke vises når man zapper rundt.

Nu er basiselementerne sat op og man er klar til at se TV. Det kan naturligvis være nødvendigt at justere kontrast og lysforhold. Men Medialine TV'et står ret godt indstillet ved modtagelsen så justering er kun minimalt og for øvrigt ganske simpelt. Der er også mulighed for at vælge en af de indstillinger der er tilgængelige fra fabrikken.

Billedekvaliteten er god. Tuner elementet virker desværre ikke helt i topform eller har aldrig været det. Der kan være anelser af flimmer omkring objekter og billedet kan af og til virke gnidret. Jeg er altså ikke helt tilfreds. Tilmed har jeg oplevet skygger, men disse forekommer kun med TV-delen, så det tyder altså på at Medialine har valgt en TV-tuner af ringere kvalitet end AlfaView. Det kunne også have hjulpet hvis kontrasten var større end det panelet levere på kun 600:1. Jeg havde gerne set vi var helt oppe i 1000:1, hvor billedkvaliteten altså ofte er væsentlig bedre.





Vælger man derimod at se DVD-film eller tager jeg mig et spil PlayStation oplever jeg ikke skygger og billedkvaliteten fremstår væsentlig bedre. Skærmen reagere prompte og jeg har ikke problemer med opdateringshastigheden. Billeder heraf kan ses under afsnittet 'Testen'. Nedenfor et billede af skærmen ved PC tilstand.



Jeg roste under gennemgang af features 'picture in picture' for at være lidt "begrænset". Det gjorde jeg fordi at andre producenter har det med at putte uoverflødige funktioner og muligheder i deres TV som man ikke skal bruge og så kun lave én knap til at bladre igennem dem alle sammen før funktionen slukker.
Derfor er jeg glad for at der kun er to forskellige på dette TV. De virker fortrinligt, men jeg havde gerne set der var dual TV-tuner så det var muligt at se to TV-kanaler samtidig. Medialine kan altså ikke få helt så meget ros her.


Lille billede i et af de fire hjørner.



50 / 50.


Lyddelen i TV'et er til gengæld enormt god. Det kan spille ret så højt, men subwooferen har desværre sine begrænsninger, hvis man skruer lidt op for bassen. Der er dog tilstrækkelige kræfter til mit forbrug og jeg kan godt lide at skrue op for musikken og hvis ikke det er vildt baskrævende kan man sagtens gå op over 70% af TV'ets lydniveau uden problemer og så burde alle også kunne høre musikken.
Der er mulighed for at vælge mellem standard, music, speech og user i menuen for at man får den bedste lyd ud af systemet. Jeg syntes personligt at det lyder bedst når 'music' er slået til hele tiden, men dette er naturligvis en smagssag.

DVD-afspilleren er jeg blevet rigtig glad for. Den fungerer upåklageligt og læser gerne både originale og backup DVD'er. Det er ret simpelt at bruge funktionerne på fjernbetjeningen under visningen af filmen, hvor man bl.a. kan have mulighed for at ændre undertekster, lyd eller skifte kapitel. Alt sammen sker nemt takket være en simpelt opbygget fjernbetjening.
Jeg har intet at komme efter på dette område heller.