Test: Enermax Platimax D.F. Platinum

Strømforsyninger d.  17. oktober. 2016, skrevet af Polarfar 0 Kommentarer.  Vist: 16096 gange.

Korrekturlæser: Verdenshersker
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1022,00
Produkt udlånt af: Enermax
DK distributør: n/a

Kassens indhold


Selve papkassen hører til i den lidt større ende, selvom PSU'en ikke overskrider standardmålene for en ATX model. Det skyldes, at kabler og tilbehør er pakket i en separat kasse.

 

 

Her er et par skud af indholdet, som det tager sig ud lige frisk fra kassen.

 

 

 

Liste over tilbehør / Kassens indhold:

  • Platimax D.F. 600 watt PSU
  • 230 VAC kabel
  • Modulære kabler, sleevede
  • Afstandsstykker/kamme til kablerne
  • Strips
  • Skruer
  • Manual
  • Stofpose til kabler


Netop de sleevede kabler er helt specielle. De er sleevede, dvs overtrukket med stof, enkeltvis, i stedet for som vanligt at man tager hele bundtet og sleever med en enkelt strømpe.

 


Casemoddere er vilde med den slags, da det giver ekstra sjæl til dit build, når man kan fremvise den slags (sædvanligvis) tidskrævende detaljer. Jeg synes, det er max lækkert, at der endelig er en producent, der tager det helt til ende. Der er andre producenter, der tilbyder farvede færdiglavede sleeve-kits til deres high-end produkter, men de koster som regel en bondegård.

 

Specifikationer

Platimax D.F. er naturligvis spækket med alle de rigtige komponenter, og kan prale med 80+ Platinum specifikationen. Det betyder, at varmetabet er minimalt, og at næsten alt det du trækker fra stikkontakten, bliver omsat til DC spænding. Det er godt for el-regningen på den lange bane. 80+ Platinum betyder, at der spildes under 6 % som varme, når PSU'en kører med 300 watt belastning = 94 % effektivitet.


 

Læg oven i det de sleevede kabler, japanske kondensatorer og en blæser, der selv støver af ved at vende blæseretningen de første 10 sekunder, så begynder det at være rigtig interessant. Enermax giver 5 års garanti.

Læg i øvrigt også mærke til, at 3,3 V og 5 V linjerne er forholdsvis svage sammenlignet med andre modeller på markedet. Det kan måske virke underligt, men i realiteten betyder det intet. Stort set al strøm i en moderne PC bliver trukket fra 12 V linjen, så det er kun naturligt, at Enermax har valgt at geare lidt ned for de to små. 

 

Model Number: EPF600AWT
AC Input 100-240VAC
47-63Hz
Input Current 10A
DC
output
Rated +3.3V +5V +12V -12V 5Vsb
16A 15A 50A 0.3A 2.5A
Combined 103W 600W 3.6W 12.5W
TotalPower 600W
Dimension W150 x H86 x D160 mm