Layout / Design
Sådan tager kortet sig ud forfra og selve køleren er lukket inde bag et plastikdæksel. Farven er matsort.
Her lidt fra siden. Kortet er som standard født med 90mm blæsere og det har sorte blade.
Blæserne har en label sat på i midten med XFX's symbol for True Clock, som sikrer (modsat softwareløsninger, som kan snyde under voldsomt load), at kortet altid yder maximalt og styres og optimeres direkte på hardwaren. Det skulle ifølge XFX samlet betyde, at kortet altid er optimeret for max ydelse under alle forhold.
På bagsiden sidder der en stor bag plade af aluminium og beskytter de sarte dele på bagsiden af printet.
Så ser vi på toppen af grafikkortet og der er et XFX logo i hvidt, det kunne godt ligne et område, der ville være oplyst af LED, men det er det ikke. Man ser tydeligt de 3 varmeoverføringsrør, der fordeler sig ud til kølerens mange finner.
Her et fint billede fra XFX, der også viser lidt mere af bagpladen på kortet.
Her er vi så nået frem til bunden af kortet og her ses bunden af varmeoverførselsrørene.
På fronten er der i venstre side en hel række displayport stik og nederst et enkelt HDMI 2.0b stik. I frontens højre side ses det store XFX "hul", der slipper noget af den varme luft ud af kabinettet. Nederst er der et DVI-D stik.
På dette grafikkort er det muligt at skifte blæserne, hvis de over tid skulle blive slidt eller man har lyst til at få lidt LED lys ud fra blæserne. Det sker simpelthen ved at tage fat i de 2 hakker, der er på blæserne og trykke dem ind og løfte blæseren væk, det kan ovenikøbet gøres, mens de kører. Her er blæseren lagt på hovedet, så man kan se kontaktpunkterne, som man trykker blæseren ned over med låse hakkerne.
Grafikkortet har også indbygget 2 BIOS'er og det er ret smart, da man så faktisk kan have en som er ydelsesoptimeret og en hvor vægten er lagt på at være mere dæmpet i lyden fra blæserne. BIOS filerne og flash programmet kan hentes hos XFX og der er også på samme side en youtube video, der viser, hvordan man bruger programmet. Jeg har sat en gul ring om den lille kontakt, der bruges til at skifte mellem BIOS'erne. På dette billede ses også det 8 benede stik, som kortet er udstyret med, så her kan der, hvis det skulle kunne lade sig gøre trækkes 225 Watt, men chippen trækker max. 150 watt, så der er rigeligt at give af.
Her er igen et af XFX's fine billeder af kortet.
Med til dette kort var der 3 æsker med hver et sæt blæsere i henholdsvis i farverne rød, blå og hvide LED'er. Det er selvfølgelig ekstra blæsere, der kan tilkøbes senere, hvis man får lyst eller behov for at skifte.
Her ses blæserne, som de ser ud fra æsken. Modsat blæserne, som medfølger kortet, har disse gennemsigtigt hvide blæserblade, som kan udstråle LED lyset, når de kører. I stedet for at skrive om LED blæserne, vil jeg lade videoen tale sit mere tydelige sprog i billeder, tryk på linket herunder.
http://www.xfxforce.com/en-gb/products/xfx-hard-swap-fans/xfx-hard-swap-fan-kit-blue-ma-ap01-bled
Jeg tester kortet på næste side.