Grafikkort, AMD/ATI d. 09. december. 2016, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer. Vist: 17384 gange.
Testmaskinen:
Testsoftware:
3DMark 2011
3DMark 2013
Heaven benchmark 4.0
Tomb Raider
Hitman Absolution
Bioshock Infinite
Crysis 3
Battlefield 4
Rise Of The Tomb Raider
Til sammenligningen er brugt:
OBS:
Bemærk at grafikkortene er testet med forskellige drivers, da benchmarkene er kørt ved hver enkelt anmeldelse. Der kan derfor være afvigelser i den målte ydelse kontra de tal, der ville komme, hvis alle kort var testet med samme driver.
3DMark 2013:
En ny version af Windows ledsages gerne af en ny version af 3DMark. Denne gang har Futuremark fokuseret på at lave en benchmark, der kan bruges på alle platforme. Derfor er der 3 individuelle tests: Ice Storm, som er til tablets og langsomme computere, Cloud Gate, der er lavet til den almindelige PC og bærbar og sidst Fire Storm, som er lavet til at teste gamer PC'en til 20.000 kr. Vi tester i standard indstillingerne for alle benchmarks.
Unigine Heaven benchmark 4.0 tool:
Heaven benchmark var den første benchmark til at benytte DirectX 11 - få dage efter udkom STALKER: COP og de tilhørende nye features som Tessellation og Shader Model 5.0. Testen er baseret på Unigine-motoren og kan tvinge alle de testede grafikkort i knæ.
1: DirectX 11 - Quality: High - Tesselation: Moderate - Anti-aliasing: 2x - Resolution: 1920x1080
2: DirectX 11 - Quality: Ultra - Tesselation: Extreme - Anti-aliasing: 4x - Resolution: 1920x1080
3: DirectX 11 - Quality: High - Tesselation: Normal - Anti-aliasing: 2x - Resolution: 2560x1440
4: DirectX 11 - Quality: Ultra - Tesselation: Extreme - Anti-aliasing: 8x - Resolution: 2560x1440
Hitman DX 12:
Hitman er gået tilbage til rødderne og det nye spil minder mest af alt om bestselleren Blood Money. Nåh ja, og så er der naturligvis DirectX12 understøttelse.
Hitman Absolution:
Hitman Absolution er et spil, hvor det mest af alt gælder om at gå i skyggen og være stille. Absolution er 5. spil i Hitman serien, og kører på IO Interactive's Glacier 2 engine, som gør brug af DirectX 11 API'en og ser rigtig flot ud. Derudover er det dansk, og en bedre argumentation for at benytte det til benchmark kan vi ikke komme på.
Bioshock Infinite:
Spillet er udgivet af 2K Games som også udgav Duke Nukem Forever og Borderlands. Bioshock Infinite bruger den velkendte Unreal Engine 3, der gør brug af DirectX 11 API'en.
Crysis 3:
Crysis er tilbage og ligesom i de forrige spil er grafikken banebrydende. Med indstillingerne på Very High er Crysis 3 det flotteste computerspil på markedet. Dette gør også spillet meget krævende og derfor ideelt til benchmark. Vi tester i Medium, High og den meget krævende Very High setting.
Battlefield 4:
Et spil, der næppe kræver nogen introduktion. Vi ser endnu mere imponerende grafik end Battlefield 3, der leverede en fantastisk grafik. Den brugte spilmotor er Frostbite 3, som er en af de flotteste på markedet.
3DMark Timespy:
3DMark Timespy er nyeste skud på stammen af tests fra Futuremark og den kører på DX 12
Opsummering af benchmarks:
Som det ses af graferne ligger RX 470 ikke helt i toppen af de testede kort, men det er bestemt også en helt anden pris, man giver for GTX 1080 kortene. Dette kort klarer sig ganske fornuftigt i mellemklassen, men halter efter GTX 1060. Hvis man ikke skal have leveret +50 FPS og alt bling'et sat til i 2560x1440, så leverer dette kort en ganske fin ydelse.
Overclocking og støj:
Det var, hvad det kunne blive til på dette grafikkort, desværre ville CPU-z ikke vise resultatet. Standardfrekvensen i Gaming mode er 1206 og jeg kunne nå 1360 MHz på Chippen og næsten 7000 MHz på Rammen. Det er 154 MHz på selve GPU frekvensen, så det er et meget beskedent overclock, der kan laves på dette RX 470 kort. Når RX 470 skal levere godt med FPS, så kan man godt nok høre blæserne, men jeg synes nu ikke, det var helt ulideligt at høre på.
Strømforbrug og temperaturer:
Generelt er strømforbruget i Load næsten på linje med eller lidt over GTX 970 kortet, men i idle bruger systemet lidt mere end GTX 1060 kortene omkring ca. 35 Watt+. Igen skyldes det højere forbrug nok, at jeg har monteret en harddisk til spillene og den hiver det samlede forbrug opad, men igen ser man tydeligt ASUS STRIX køleløsningen være ret suveræn især ved load.. På temperatursiden ligger ASUS STRIX RX 470 meget fint ved load og noget lavere end mange af de andre kort ved idle.
Konklusionen følger på næste side.
Anmeld
Information