Test: SilverStone SG01-S

Kabinetter d.  18. maj. 2006, skrevet af B@NG 9 Kommentarer.  Vist: 19556 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: InterData
DK distributør: n/a
Allerede når man ser navnet Silverstone på et kabinet, forventer man høj kvalitet og lækkert stilrent design. Jeg er personligt ret imponeret over nogle af de designs Silverstone har sendt på markedet mht. deres HTPC kabinetter, så mine forventninger til dette design er også ret høje.



Der findes en del SFF-maskiner i dag, men fælles for de fleste er det, at de bliver købt som barebones med bundkort inkluderet. Det er ikke tilfældet her, hvor der kun er tale om et kabinet.
I dag sidder Shuttle på en kæmpestor del af de SFF-maskiner der står hos forbrugerne. Det er fordi de har klaret de to vigtige ting godt; design og kvalitet. Mange andre har forsøgt sig med disse maskiner, men typisk for mange er at de har fejlet på design-siden.

Kabinettet her er som tidligere omtalt i ren aluminium. Silverstone gør altid noget ekstra ud af fronten, der ofte er lavet i meget tyk ALU. Det gør sig også gældende her, hvor der er en tyk ALU front, og resten af kabinettet er udført i en tynd ALU.



Fronten på kabinettet er absolut det vigtigste når man taler design, og jeg syntes personligt at Silverstone er sluppet rigtig godt af sted med denne front. Den får kabinettet til at se rigtig stilet ud.
Toppen af fronten er lavet så den har en rund kant, og man vil hurtigt se at det "runde" går igen længere nede ved USB-portene i fronten.



Knapperne i fronten er også runde og sidder på hver sin side af power- og HDD-dioderne.

Til højre for dem finder vi tilslutninger til:
  • 1 stk. FireWire port
  • 4 stk. USB-porte
  • 1 stk. Mikrofon port
  • 1 stk. Headset port.

    - Man har altså rig muligt for at tilslutte alt, hvad man kunne ønske sig i fronten af kabinettet.
    Det er helt klart noget som man i dag ikke kan undvære, men jeg føler lidt at disse porte burde være gemt bag en klap af en art. Portene er ikke just pæne, og når man kigger på så stilet en front, havde det været pænere med en lille låge i ALU.




    Ovenover portene finder vi pladserne til de to drev. Her kan monteres DVD-brænder, display eller hvad man ellers kunne ønske sig. Løsningen med et display eller en anden informationsenhed er ganske god, og ødelægger ikke designet det mindste, men det gør det desværre, hvis man monterer et DVD-drev som man jo nok gør.
    Der følger nemlig ikke nogen DVD-drev skjuler med af nogen art.
    Det betyder at, hvis man installerer et hvidt eller sort drev, så kan man se det i fronten. En meget uheldig løsning fra Silverstone. Dog kan man løse problemet ved at købe sådan en front, f.eks. fra Lian-Li, der koster en lille hundredekroneseddel.



    Kanten rundt om drevpladserne består af en forkromet kant, hvilket giver dette område et helt specielt look. Ikke mindst når maskinen er tændt, hvor det blå lys fra dioderne spejler sig derop i.
    Men mere om det når vi har fået monteret det hele.




    I toppen af kabinettet kan man se små huller to steder. Disse to områder passer med en blæsermontering som findes inde i kabinettet. Desværre følger der, underligt nok, kun en blæser med til disse pladser.
    I siderne er der huller af samme art, der gør at luften kan trækkes ind denne vej, hvis den skal pustes ud i toppen. Altså er der rig mulighed for airflow i kabinettet.



    På bagsiden af kabinettet kan vi se at der er plads til strømforsyning og fire udvidelseskort.
    Udover disse to steder og naturligvis I/O-området er faktisk også fyldt med huller til at kunne give kabinettet luft. Umiddelbart virker det som om at Silverstone er bange for at tingene overopheder i kabinettet, men man skal også huske på at der kan stoppes utroligt meget hardware i dette lille kabinet, så airflow er vigtigt.
  • red_martians
     
    Moderator
    Tilføjet:
    18-05-2006 16:53:21
    Svar/Indlæg:
    7881/1165
    Endnu engang.... Jeg købte dette kabinet 14dage inden den nye model kom :x Mit har meget mindre ventilationshuller og kun 60mm blæsere.



    |Alfa|
     
    Superbruger
    Tilføjet:
    18-05-2006 17:31:30
    Svar/Indlæg:
    15/2
    jeg har lige bestilt det :)



    flecks1
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    18-05-2006 20:27:54
    Svar/Indlæg:
    3/0
    har også det der hedder "SUGO" og det er et supert kabinet...specielt med EVGA´s nye MATX bundkort med SLI 🙂



    oboke
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    19-05-2006 02:50:43
    Svar/Indlæg:
    63/0
    Fino artikel, specielt når det gælder noget så utaknemmeligt at teste som et kabinet, det er nu engang lidt svært at få masser af kød på - Jeg ville dog gerne lige have set lidt om temps i den her lille tætpakkede sag kontra der hvor dit grej sad før?

    Er der nogle speciel årsag til at du skriver "ALU" med stort, hver gang du nævner grundstof nr. 13? ;)

    /Oboké




    bulldog@privat.dk
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    22-05-2006 12:00:48
    Svar/Indlæg:
    1/0
    ang: Maskinen understøtter Micro ATX bundkort, hvilke er de mindste af slagsen bortset fra mini-ITX, der slet ikke passer heri.

    mini-ITX er micro-Atx kompatible og skulle således kunne passe i dette kabinet!

    Hvilken begrundelse skulle der være for at det ikke passer?

    Det kunne være rart at vide inden jeg køber kabinettet til mit epia-mii-10000 mini-atx bundkort :)

    Ellers en god test, det er pokkers rart at der er nogle der gider teste kabinetter. Det er så nemt at købe noget bras....

    /marsian_bulldog



    B@NG
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    22-05-2006 12:36:40
    Svar/Indlæg:
    3640/1231
    #4 > Nej :r :e

    #5 > Hmmm, jeg kommer lidt i tvivl når du skriver som du gør :l
    Jeg har ikke været i besiddelse af et Epia board godt nok, men jeg har et Mini-ITX herhjemme som i hvert fald ikke passer deri. I hvert fald vil den eneste PCI port som sidder på bundkortet, ikke kunne benyttes.

    Men nu er VIA jo vist også de eneste som egentlig producerer Mini-ITX boards, som kan købes uden samtidig køb af kabinet (barebone) så vidt jeg husker.



    Rednalyn2
     
    Superbruger
    Tilføjet:
    01-06-2006 19:00:04
    Svar/Indlæg:
    558/73
    Hvor høj må ens cpu køler være for at undgå konflikt med PSU'en?



    B@NG
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    01-06-2006 20:07:28
    Svar/Indlæg:
    3640/1231
    Jeg kan ikke give dig det nøjagtige mål på CPU køleren, men jeg kan fortælle dig at der fra bunden af kabinettet og op til der hvor PSU er placeret er knap 10cm. 9,5 eller sådan noget.

    Så der er plads til en 9cm høj køler, minus afstandstykker (dem under bundkort), bundkort og CPU :)

    Så et godt bud vil nok være 7,5cm :)



    Morpheus47
     
    Nørd
    Tilføjet:
    18-08-2009 15:40:50
    Svar/Indlæg:
    35/1
    So ein Ding müssen wir auch haben