Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1940,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Layout / Design

 



 

Her er selve bundkortet set ovenfra og farverne er Sort, beige og army metalbrun. Selve armeringen er den der er farvet army metalbrun, så det vil sige meget af overfladen på bundkortet. Armeringen er lavet af et letvægts metal som kunne være aluminium. Det sorte dæksel der dækker over I/O afdelingen er udført i plastik.

På midten har bundkortet et dæksel med TUF logoet og det er et matteret hvidt vindue hvor igennem LED lyset kommer ud. Chipsætkøleren er ovenpå forsynet med ASUS logoet og derudover har den et camouflageagtigt mønster på resten af de 2 halvdele logoet deler køleren op i. I venstre side ses et gult område og det er kun pynt, jeg troede i starten at LED lyset også ville kunne ses her men nej. The Ultimate Force er letlæseligt mellem de 2 første PCIe sokler. Der sidder en aftagelig plade efter det andet PCIe slot og herunder monterer man en af de 2 M.2. SSD'er som bundkortet har plads til. Derudover har bundkortet følgende Stik, knapper og sokler:


 



 

Her er det de 4 RAMsokler vi ser ind på. Der er 2 sorte og 2 beigefarvede så totalt kan der her monteres op til 64 GB DDR4 RAM med en hastighed op til 3866 MHz. Skulle RAMmen ikke køre perfekt i første hug så kan man trykke på finger på skjoldet, der sidder til højre for 24pins PSUstikket, så aktiverer man en kontakt og starter MEM OK systemet som så prøver at optimere den isatte RAM. Ganske smart.



 

Bundkortet er på audiosiden udstyret med et Realtek S1220A lydkort som leverer en rigtigt god lydoplevelse med et støj til signal forhold på 120 dB. Lydkortet har også indbygget headphones/højttaler forstærker.



 

Strømforsyningen til CPU'en er helt pakket ind i skjoldet på oversiden og der er ventilations huller i. Synes man ikke helt kølingen er tilstrækkelig PÅ VRM modulerne kan en lille 40mm blæser tilkøbes og monteres under dækslet med TUF logoet i I/O plastikdelen. Derudover kan man lige akkurat ane bunden af VRM modulerne under skjoldet og der er 10 faser at gøre godt og det er rigeligt til en super stabil levering af spændinger til CPU'en også ved heftigt OC.



 

På bagsiden af bundkortet sidder den egentlige stålforstærkning i form af en kraftig stålplade og den gør sammen med skjoldet på oversiden at man kan stille en 10 kg tung ting ovenpå bundkortet uden at det vil bøje eller blive påvirket overhovedet at det. Det kan man da kalde en armering der vil noget.



 

SATA 6Gb/s stik er der 6 af og de er placeret lige foran bundkortets Q-LED indikatorer som kan være en stor hjælp under fejlfinding på bundkortet. Der er fire dioder i hver sin farve så det letter hvilken en af dem det er der lyser. Lysdioden helt til venstre lyser altid når der er tændt for strømmen. Det er også her ved siden af SATA stikkene at bundkortet har en hel del af sine mange blæserstik.



 

Når eller hvis man vil installere en M.2. SSD skal man først afmontere det dæksel som skjuler en af SSD soklerne, en enkelt skrue holder det på plads. Skulle BIOS batteriet svigte ad åre så er det også hernede man finder det.



 

Vil man udnytte den anden M.2. plads på bundkortet er det muligt at montere en opretstående M.2. SSD. Man monterer først holderen og så SSD'en ned i soklen. SSD'en holdes nede på holderen af en medfølgende plastikdims som både er lås og stag for SSD'en samtidig.



 

I I/O området har bundkortet følgende stik:


 

 

BIOS'en følger på næste side.