Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1599,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Layout / Design



 

ASUS ROG STRIX Z270I GAMING ser ikke ud af meget med sine 17x17 cm i størrelsen. Men der ser ud til at være de ting man kan forvente af et M-ITX bundkort og så lige en smule mere om ikke andet så på Storage området.



 

Et kig på CPU soklen og omgivelserne afslører en beskeden CPU strømforsyning med 8 faser, så det bliver spændende at se om bundkortet kan levere varen i form af en næsten lige så god ydelse som dets ATX modspil.



 

Da det er et ROG bundkort er der selvfølgelig lidt ekstra lækkerier med til Gamerne og det er her i form af Supreme FX lydkort. Det er godt nok skrumpet en del i forhold til det vi så på ATX bundkortet, men der er da en enkelt kvalitets audio kondensator her midt i billedet. Man har også prøvet at bevare den adskillelse der er "fysisk" af audio komponenterne på de større bundkort. Her det så blevet til et lille stykke adskillelse lige foran PCIe porten til højre forneden på printet.



 

Der er 4 SATA porte til SATA 6 Gb/s enheder. Det afhænger dog helt af hvor mange og med hvilket interface man eventuelt bruger M.2. Sokkelerne.



 

ASUS ROG STRIX Z270I GAMING er udstyret med 2 stk. M.2. sokler som begge kan køre med PCIe x4 hastighed. Den ene sokkel på oversiden er også udstyret med et varme aflednings skjold så SSD'en ikke bliver for varm, det fungerer samtidig som chipsæt køler og M.2. SSDen bliver lagt ned mellem de 2 køledele, lidt ala en sandwich og en ret smart måde at klare kølingen fra begge dele på.



 

Her ses bagsiden af bundkortet og det er heromme den anden sokkel befinder sig på undersiden af bundkortet.



 

Til at køle MOSFET'erne i CPU'ens strømforsyning har bundkortet 2 kraftige aluminiumskøleprofiler som er fremstillet i en skinnende udgave med et lilla skær. Der står STRIX henover den ene i sort skrift.



 

Bundkortet er også udstyret med AC Wi-Fi og Bluetooth 4. Der medfølger selvfølgelig også en velegnet antenne som ses på dette billede.



 

På bagsiden af bundkortet er der også blevet plads til 12 RGB lysdioder, så der er lidt at lege med ved hjælp af softwaren AURA. Til højre for 24 pins PSUstikket sidder der 4 fejlsøgnings lysdioder i farverne grøn, hvid, gul og rød så det er nemt at finde rundt i dem.
 

BIOS'en følger på næste side.

 

 

bmwnp
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-05-2017 09:15:44
Svar/Indlæg:
611/4
Det kunne være lækkert hvis de lavede dette kort med et X370 chipset også... Og Ekwb lavede en monoblok,det ku være fedt... 🤡


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
01-05-2017 09:21:54
Svar/Indlæg:
2045/273
#1

Ja det kunne det og der ville helt sikkert være et marked for det, men det varer desværre nok lidt endnu. 😛


dMITIj
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-05-2017 08:11:21
Svar/Indlæg:
1864/156
Fint test 🙂

jeg går og leger med tanken om at gå M-ITX vejen til fordel for mit ATX og dette mobo er klart det jeg skal have hvis det bliver aktuelt, jeg har kun læst godt om det og hvad det kan.

Eneste jeg ikke kan gøre mig klog på er M-ITX kabinetter, synes alle har mangler og det hurtig bliver med et stort kompromis ift. køling til både CPU og GFX ellers koster det 1800,-+ og det er lige i overkanten for et så lille kabinet 😛 .


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
08-05-2017 08:48:07
Svar/Indlæg:
2045/273
#3

Ja men det er bestemt også et lækkert M-ITX bundkort. Det eneste jeg manglede var et USB 2.0 stik til styringen af den AIO køler jeg brugte, så jeg måtte ud og købe en adapter fra USB 3.0 stikket, men det kan man ikke i et kabinet hvor de uden tvivl skal bruges på fronten af kabinettet.

Man er nok nødt til at vælge det kabinet der kommer nærmest ens ønsker og så gå på kompromis med resten. 🙂