Test: ViewSonic PJ406D DLP-projektor

Diverse d.  06. juni. 2006, skrevet af epi^zepto 20 Kommentarer.  Vist: 14647 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: ViewSonic
DK distributør: ViewSonic

ViewSonic PJ406D DLP-projektor



Indledning


ViewSonic er en anerkendt producent med mange år på bag'en. De har produceret displayenheder siden de var små og har blandt andet været meget kendt for deres CRT-skærme og de valgte at fortsætte succesen med deres udmærkede TFT-skærme.



Som noget nyere er ViewSonic også begyndt at producere LCD TV'er, der ifølge rygterne ikke skulle være at kimse af. Desværre har vi endnu ikke fået lov at teste sådan et.

Projektoren her som vi skal snakke om i dag deres lille og kompakte model PJ406D koster i dag ca. 4.800,- så lad os se om den kan noget.

Pakkens indhold


Projektoren kommer i en lille papkasse, hvorpå det tydeligt fremgår at pakken indeholder hardware.



Kassen indeholder:
  • Projektoren
  • Fjernbetjening
  • Bæretaske
  • VGA-kabel 1,8m
  • Composit kabel
  • Audiokabel m/ 2 hanstik (jack)
  • Strømkabel
  • ViewSonic Wizard CD
  • Quick Start Guide



    Dette må accepteres som en god bundle. Der er alt hvad man skal bruge, og de medfølgende ting syntes at være af god kvalitet.
  • Fjolle
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    06-06-2006 23:04:05
    Svar/Indlæg:
    85/2
    Lige et dumt spørgsmål.

    Hvad er meningen med at den kan modtage signaler i hd kvalitet, når den kun kan vise dem i 800x600.. burde den ikke have en opløsning på 720x1280 for at vise disse?



    Emillos
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    06-06-2006 23:13:27
    Svar/Indlæg:
    14079/622
    Fin test, epi. :)
    Det ser jo ud til at være en god projektor til prisen.

    ->#1
    Hvor dumt det end lyder, kunne jeg godt tænkt mig en forklaring på samme ;)



    epi^zepto
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    07-06-2006 14:58:28
    Svar/Indlæg:
    3329/182
    #1 Projektoren har et fysisk pixelformat på 800x600, hvilket man rent faktisk kan se, hvis man trækker projektoren langt nok fra væggen :)

    Når man så kommer med et HD-signal der kan være i 1280x720 eller 1920x1080 bliver det simpelthen skalleret ned til de 800x600 pixels som projektoren kan vise.

    Så egentlig kan man sige at det kun er for Hr. og Fru. Jensen at man skriver at den kan vise high definition pictures så de ved at den kan bruges til fremtidens TV og desuden afspilning af HD DVD'er.

    Andet er der sådan set ikke i det :p :e



    JacobHL
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    07-06-2006 15:19:47
    Svar/Indlæg:
    1776/116
    Så selvom den kan tage 720p og 1080i så er den ikke HD-ready(hvis vi ser bort fra manglende HDCP). Den skalerer bare signalet ned, lige som mange plasmaskærme?
    HD-ready kræver minimum 720 vertikale pixels, right?(uskaleret)

    Hvad er pointen med en VGA out? Jeg fatter det ikke..

    Syntes den virker lige en tand for billig, og feature-mangelfuld. Dog syntes jeg det er fedt med de 4000 timer på pæren(hvis det passer).
    Hvordan står man rent garantimæssigt mht. pæren? Ved at flere producenter kun giver 200 timer/3 måneders garanti.



    BorisTheBulletdodger
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    07-06-2006 19:36:51
    Svar/Indlæg:
    29/0
    Der skulle måske lige læses lidt korrektur. Udover de mange gramatiske fejl er der simpelthen sætninger der ikke giver mening.
    Desuden synes jeg det er en rigtig dårlig test af et produkt, I åbenlyst ikke har forstand på at teste.....Hold jer til Computer relaterede produkter fremover.
    Det ville også være upassende og et udslag af manglende selvkritik, hvis hifi4all.dk testede computere. :l



    Lars
     
    Superbruger
    Tilføjet:
    07-06-2006 19:50:28
    Svar/Indlæg:
    1633/76
    Det er sku en stenet projektor.. 4:3 format, forholdsvis low-res, og så er lumens/kontrast forholdet lidt underligt. Det er som om Viewsonic ikke helt har kunnet bestemme sig om den skal være til business-brug, eller til hjemmebiograf.
    Ikke noget jeg ville købe :l

    #5
    Synes måske du er lidt tarvelig i din kritik, det kan jo være at de næste anmeldelser bliver bedre. Desuden er jeg ret sikker på at Hifi4all.dk laver en anmeldelse af en HTPC en dag :i



    Huddy
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    07-06-2006 20:43:46
    Svar/Indlæg:
    1881/217
    #5

    Hvad er det som du synes er dårligt ved testen? - testen omfatter det som den skal, set med mine øjne.

    Mht. korrektur og gramatik, ser jeg gerne nogle eksempler, som du mener er ringe korrektur og gramatisk opsætning.

    Som #6 også skriver, så går der ikke længe før at Hifi4all.dk har HTPC´er på pinebænken.
    Og nu er projektore gået hen og blevet en stor del af den computer relateret verden.
    Du kan eks. ikke sige projektor uden at sige LCD TV og kan ikke sige LCD TV uden at sige computer fladskærm - den næste i rækken behøver vist ingen introduktion - på den måde har det stor relation til hinanden.

    Jeg synes nu engang, at epi^zepto skal have credit for at ligge 2 fulde dage i at teste denne projektor, da der ikke er andre der har gjort det.
    Men du skal selvfølgelig være velkommen som skribent, hvis du mener, at du kan teste og levere en bedre artikel end epi^zepto har fremlagt her.



    Huddy
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    07-06-2006 20:46:30
    Svar/Indlæg:
    1881/217
    #4

    VGA-out, bruges til, at splitte signalet, så man kan have en monitor til som man så kan følge med i hvad der bliver smidt op på læddert af projektoren, mens man står med ryggen til læddet :)



    B@NG
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    07-06-2006 20:57:52
    Svar/Indlæg:
    3640/1231
    #5 > Vi spreder os på de områder som vi finder relevante indenfor IT/Hardware. Eftersom at MediaCenter for alvor er begyndt at gøre sit indtog, vil det være naturligt at trække LCD TV og Projektor med indenfor, da de udgør en væsentlig del af et MediaCenter.

    Din kritik er meget svær at tage til efterretning, da den ikke indeholder noget brugbart :l
    Hvis der er en del grammatiske fejl, eller usammenhængende sætninger, eller hvis vi har store fejl eller mangler i artiklen, så du mener bør rettes eller tilføjes, må du komme med andre eksempler.

    Eller bare "nogen" eksempler...



    epi^zepto
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    08-06-2006 12:52:30
    Svar/Indlæg:
    3329/182
    #4 Et produkt kan sagtens være HD-ready selv om det skallere billedet ned. Den kan jo fremvise et HD-signal. Hvad kvaliteten bliver er en helt anden sag.

    Mange fladskærmstv har også kun et fysisk pixelformat på 1366x768 - dvs. at HD oplæsningen 1920x1080 vil blive skalleret for at passe til skæmen

    Mht. pæregaranti så kan jeg ikke helt huske det. Men der var et eller andet. Produktet er desværre sendt retur så har ikke lige mulighed for at tjekke op på det. Men der er kun begrænset garanti på pæren og ikke i ret lang tid.

    #5 Begrund endelig dine påstande og jeg skal glædeligt kommentere. Din kommentar er desværre ikke meget værd uden argumenter.

    #8 Korrekt - det giver lidt flere muligheder i en eventuel præsentation.





    BorisTheBulletdodger
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    08-06-2006 23:29:01
    Svar/Indlæg:
    29/0
    #6
    #7
    #9
    #10
    Da det af en eller anden grund ikke kan lade sig gøre at copy/paste i anmeldelsen er det lidt svært for mig at smide citater ind i min kritik.
    Men der mangler generelt nutids "r"er i slutningen af de fleste ord hvor det skal benyttes. Ét eksempel er i konklusionen: "Tilmed er den billig og levere(R) et hæderligt resultat"
    Et sætning uden mening er som følger: Den levere(R) i 80% af tiden et godt billede, men hvis du ser film kan der opstå seancer, hvor det kunne have været en lille smule billede".....Den sætning giver da ingen mening. Hvad er det for en "seance" og hvorfor skulle det have givet en lille smule billede....?
    Som sagt så kan jeg ikke lave copy/paste, men hvis det KAN lade sig gøre må I gerne fortælle mig hvordan og jeg skal glædeligt komme med flere eksempler, da der jo er nok at tage af.
    Ang. testen, så er der mange oplysninger der mangler, såsom: hvilken type lærrede blev der brugt, er der tale om et "high contrast" eller er det en "mathvidt" eller måske noget tredje?
    Hvor stort er lærredet?
    Hvor langt væk skal projetoren være fra lærredet for at fylde det ud?
    Er det et 16:9 eller 4:3 lærrede?
    Var der mørklagt under testen eller var der ambient light?
    Var der strølys fra projektoren?
    Hvilken scaler er der brugt i projektoren?
    Hvad er der brugt af udstyr i testen. Altså afspiller og andet?
    Er der overhovedet brugt måleudstyr til at foretage målinger der kan bakke eventuelle påstande op?
    ...I ved "vigtige ting" i en anmeldelse....

    #Huddy
    Jeg kan desværre ikke hjælpe jer med at teste projektorer gratis, da det rent faktisk er en del af mit normale arbejde og jeg derfor ville ende med at lave mit arbejde gratis.....Og det tror jeg ikke min kone og barn ville værdsætte, da vi i så fald måtte sælge vores lejelighed og bo på gaden.

    Når I nu efterlyser eksempler, ville det måske være en god ide at læse artiklen igennem og se om der måske var noget om det i stedet for bare at affeje det med: Kom med eksempler. Det er jo nogle ret åbenlyse fejl og mangler.

    Når alt dette er sagt, så håber jeg da I vil tage kritikken til jer. Og mht. mediacenter på hifi4all, så har I nok ret.....De er heller ikke til at stole på :e



    donsby
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    09-06-2006 01:24:30
    Svar/Indlæg:
    2/0
    Jeg synes det er fint at i tester projektorer. Uden at tage stilling til den lidt heftige kritik i øvrigt, så synes jeg der er en klar mangel ved testen, nemlig, at der ikke er testet en afvikling af et PC-signal, med skærmsider og drop-down menuer og the works. Den skal vel ikke kun spilles Doom og vises Batman på eller hvad? Jeg har klart behov for at en projektor f.eks. effektivt kan vise en Photshop session, og at alt på siden kan læses, også det med småt. VH Steen 8)



    JacobHL
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    09-06-2006 06:58:05
    Svar/Indlæg:
    1776/116
    #10 - Klart den kan skalere det ned, eftersom den kan tage 1080i og 720p inputs :)

    Men mener bare ikke at en 800*600 projektor kan blive klassificeret som HD-ready(igen.. vi ser bort fra HDCP) fordi den ikke har det påkrævede antal vertikale pixels. Mener det kræver mindst 720 pixels i højden(den opløsning du snakker om har over 720 jo..).

    Det er ikke kritik af artiklen på nogen måde, bare mig der skal have forståelse for high-definition :)



    Huddy
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    09-06-2006 08:30:46
    Svar/Indlæg:
    1881/217
    #11

    Grunden til, at jeg giver dig muligheden for at komme ind i vores crew som skribent, er netop, for at lade dig vide, at vi crew (Læs; Vi = ALLE) arbejder helt og andels gratis.
    Og rigtig mange af os, har også børn, kone og arbejde der skal passe ved siden af.
    Så når epi^zepto frivilligt rykker to dage ud af kalenderen for at teste den projektor, skal vi bare prise os lykkelige.

    Eks. arbejder jeg som Sysadm til dagligt, men også på HWT er jeg ansvarlig for serveren - PLUS, at jeg tester netværks udstyr og en masse andet gear, der står også en kone bag min ryg og vi har to små ble-børn på 6 måneder og 22 måneder.

    Mht. til de ting du skriver om lærrede og måleudstyr, så skal du tænke på, at vi ikke har økonomiske midler til at købe hverken lærrede eller måleudstyr, så vi er nødt til at ty til de ting, som producenten sender med produktet, og læserne er nødt til at forbarme sig over os pga. disse manglede genstande.

    De andre ting du nævner vil vi selvfølgelig tage til efterretning til den næste test vi vil lave omkring projektore.


    Mht. til Copy/Paste, så kan du markere teksten og trykke "Ctrl + C" for at kopiere det og "Ctrl + V" for at sætte det ind.
    Du kan også gå lidt op på siden og vælge "Nej" til "Højrekliks menu".



    BorisTheBulletdodger
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    09-06-2006 10:11:57
    Svar/Indlæg:
    29/0
    #14

    Tak for tippet med højrekliks menu..... :D

    Jeg er, som du jo kan læse, klar over at I arbejder gratis, hvilket er prisværdigt. Men det bør ikke være en undskyldning for ikke at gøre jobbet ordentligt.
    I laver jo heller ikke en anmeldelse af et computer produkt uden at have de rigtige remedier ved hånden. Hvis det var tilfældet kunne man jo lige så godt lade være med at lave testen, da den jo bare vil stille flere spørgsmål end den vil give svar.
    Nu er det jo ikke sådan at jeg vil have jer til at stoppe med at lave tests af projektorer, men jeg mener bare at I skal lave dem bedre.......Og hvis det ikke kan lade sig gøre, synes jeg I skal lade være.
    Hvem der har lavet testen og hvor lang tid han har brugt er sådan set sagen uvedkommende, men måske der skulle være brugt tre dage i stedet for to i dette tilfælde.



    BorisTheBulletdodger
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    09-06-2006 10:14:14
    Svar/Indlæg:
    29/0
    #13
    Ja, du har ret.......Projektoren kan ikke være HD-Ready, da den skal være i stand til at vise 720 horisontale linier i et 16:9 aspect ratio.



    #17
    B@NG
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    09-06-2006 10:33:37
    Svar/Indlæg:
    3640/1231
    #15 > Du har ganske ret, og det med tid og frivillig osv. lander vist i en misforståelse ;) for nej, det er skam ingen undskyldning, og heller ikke en vi ville bruge hvis det var :e

    Jeg har læst artiklen igennem, og der var nogle R'er der manglede :l
    Det vil der sikkert også gøre i andre artikler, da der desværre er smuttere og tyrk-fejl :)

    Det det handler om er vel vores kompetence indenfor dette område.

    Vi vil selvfølgelig udvide vores sortiment, hvis man kan kalde det det, men heller ikke ud til noget vi intet aner om. Dog mener vi (måske vi tager fejl) at vi har rimelig styr på projektorer på dette niveau, men vi ønsker altid at blive bedre.

    Derfor er kritikken mere end velkommen og vil selvfølgelig blive taget til efterretning. Bedre artikler er jo ikke kun noget som i ønsker, det gør vi skam også :)



    K1lroy
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    09-06-2006 10:35:29
    Svar/Indlæg:
    767/119
    Har lige læst testen igennem fra ende til anden, og må, som Boris, også sige at der er en del stave- og formuleringsfejl - MEN, det er muligt at forstå budskabet/meningen i sætningerne, så det er ikke noget stort problem. Det kunne være rart hvis man fik at vide om projektoren bare lyste op på en væg, eller der var et lærrede?

    Men ellers fin test, de små fejl gør ikke testen mindre brugbar - måske bare mindre professionel. :l

    Ellers hold hagen højt CREW, I gør det godt, RIGTIG godt hvis man ser på forudsætningerne!! 8)



    K1lroy
     
    Elitebruger
    Tilføjet:
    09-06-2006 10:42:35
    Svar/Indlæg:
    767/119
    Nooo, lavede lige selv komma-fejl, ja, sådan kan det gå.. x(



    BorisTheBulletdodger
     
    Overclocker
    Tilføjet:
    09-06-2006 22:13:17
    Svar/Indlæg:
    29/0
    #19
    Lol....Ja, det kender jeg. Bittert at kvaje sig, når man påpeger nogle andre kvajer sig. ;)