Test: Gigabyte AB350-Gaming 3 bundkort

Bundkort, AMD d.  03. maj. 2017, skrevet af Renissen2 2 Kommentarer.  Vist: 17679 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 812,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Fourcom

Layout / Design



 

Sådan tager bundkortet sig ud oppefra og temaet er sort, hvid og rød.



 

Bundkortet har følgende stik, sokler og jumpere:


 



 

I venstre side forneden ses Lydkortet som er et Realtek med ALC 1220 codec. Det giver et signal til støj forhold på 120 dB. Det har også en headset forstærker som automatisk detekterer dit headsets impedans. Selve lydchippen er gemt under et metal skjold med teksten AMP-UP AUDIO. Derunder ses 7 Audio kondensatorer i høj kvalitet. Bundkortet har også lys i de striber der på hver side af AMP-UP metaldækslet, som en indikation af at lyddelen er fysisk adskilt fra det øvrige bundkort. Lyset er naturligvis med i RGB LED styringen.



 

De 2 første PCIe slots til grafikkort har en stål armering sat udenpå plastikdelen og det giver en langt større holdbarhed på PCIe slottene. Mellem de 2 slots ses M.2. Soklen og de fire huller til staget som støtter SSD'en. Der er plads til en SSD på op til 110 mm i længden og NVMe PCIe 3x4 er naturligvis understøttet ligesom almindelige SATA SSD'er.



 

I højre side af bundkortet sidder Chipsæt køleren som er fremstillet i en aluminiums profil. Den er sort og udstyret med GIGABYTE GAMING i hvid tekst og en pil ovenover i rød og hvid. Selve profilen er ret lav. i underkanten ses 4 af bundkortets i alt 6 SATA 6GB/s porte.



 

Næsten hele vejen op langs siden i højre side, sidder der en gennemsigtig plastikliste med et mønster støbt indeni. Denne liste oplyses i hver ende af en kraftig lysdiode som sender lyset ind igennem selve plastiklisten og fremhæver det karakteristiske mønster. Selve listen er monteret på bundkortet med et par låse paler som man trykker igennem huller i bundkortet, det får et par kroge til at udvide sig på bagsiden så listen sidder urokkeligt fast. Disse låse paler kan dog ret nemt hives op igen så man kan montere en anden liste med et andet mønster (kan købes som tilbehør). De 2 lysdioder styres i øvrigt af RGB fusion softwaren. Til venstre for 24pin PSU stikket ses de resterende 2 SATA 6GB/s porte.



 

I højre side foroven ved siden af CPU soklen sidder RAM soklerne som der her er 4 stk. af. De har låse i begge ender og der er som det kan ses 2 stk. røde og 2 stk. sorte. Totalt kan der altså monteres op til 64 GB RAM med en hastighed af op til 3200 MHz.



 

Her er det et kig på CPU'ens strømforsyning som faktisk ikke er særlig imponerende, faktisk har den kun 7 Faser, men alligevel klarer den at Overclocke på CPU'en som jeg senere gør det i testen. Som det kan ses mangler der faktisk en køleprofil på de tre VRM moduler i toppen af bundkortet, men GIGABYTES VRM moduler behøver den åbenbart heller ikke. Den køleprofil der sidder på de andre 4 moduler er heller ikke specielt voldsom i dimensionerne. Profilen er som den på Chipsættet sortmalet og med en rød pil i venstre side og navnet GIGABYTE i hvid skrift længere nede.



 

Et kig ind fra siden af køleprofilen viser dens meget begrænsede mulighed for at være mere massiv, da der gemmer sig kondensatorer på bagsiden af den.



 

I I/O afdelingen finder man følgende stik:


 

Lidt om selve BIOS'en følger på næste side.

 

 

The
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-05-2017 07:30:19
Svar/Indlæg:
1406/100
Det ser rigtig godt ud med ydelse på bundkort, og prisen kan man ikke klage over


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
04-05-2017 11:44:47
Svar/Indlæg:
2045/273
#1

Jeps, med det her bundkort og en Ryzen kan man hurtigt og billigt få samlet sig en godt ydende PC. 🙂