Test: Logitech Harmony 895

Tilbehør d.  29. juni. 2006, skrevet af foo 15 Kommentarer.  Vist: 28975 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech

Installation


Jeg har i denne test valgt, at lægge mere vægt på opsætningen af fjernbetjeningen, og brugen af den medfølgende software, end på selve brugen af fjernbetjeningen, (ud over det ergonomiske selvfølgelig). Dette kan måske godt virke en smule underligt, men som jeg ser det så ligger al funktionaliteten i fjernbetjeningen i dens programmering, selve dens funktion siger sig selv.

Når man isætter den medfølgende CD, fremkommer en rimelig traditionel InstallShield Wizard, jeg ikke vil gå så meget i dybden med.


Man bliver spurgt. hvor man have programmet liggende, og så kører det bare derudaf.

Dernæst kommer selve opsætningen af ens brugerprofil. Logitech har valgt, at lade al indstilling af fjernbetjeningen foregå over internettet, hvilket er smart da man så har mulighed for de seneste opdateringer osv. nemt, men også lidt en akilleshæl, hvis man som bruger ikke har internet. Er det tilfældet er man prisgivet med Harmony 895.






Efter endt firmware opgradering, er man klar til at indstille sin fjernbetjening.

Jeg fandt modelnumrene frem på mit gamle TV (Phillips) og min billige BlueTinum DVD-afspiller, fik dem tastet ind og så gik den ellers i gang med at opdatere.


Efter den omgang bliver man blot stillet videre til forsiden i programmet, og den ser således ud:

Troubleshoot: Fejlsøgning af fjernbetjening og funktioner i den
Activities: Indstil hvad der skal ske under Activities
Devices: Rediger eller tilføj i fjernbetjeningen tilføjede enheder.
Remote Preferences: Generelle indstillinger for fjernebetjeningen, tid inden lys skal slukke aktiver Tilt Sensor o.lign.
Get Support: Support fra Logitech
Update Remote: Opdatering af gemte indstillinger.

Alt i alt så går installationen utrolig nemt, og meget smertefrit. Samme tur kommer man igennem med den ekstra medfølgende RF extender.

Under Devices kan man vælge om det skal være fjernbetjeningen, eller den trådløse extender man bruger til at styre sit TV, DVD osv. Jeg må da sige her, at det virker over alt forventning. Extenderen opdateres på lige fod med fjernbetjeningen, og første gang man bruger fjernbetjeningen efter, fortæller den lige, hvad man skal gøre da den er blevet gjort opmærksom på, at der er kommet en RX Extender med i systemet - virker virkelig genialt.

Installationen af fjernbetjeningen er et stort område, da der er installationen af selve softwaren på sin PC, såvel som der er opsætning og installation af enheder på fjernbetjeningen.


Efter endt opdatering, kan man blot tage USB fra fjernbetjeningen, og begynde at bruge den. Har man sat enheder til RF extenderen, finder den selv ud af at konfigurere denne til brug. Det hele virker bare, og det virker nemt.


For lige at vende tilbage til forsiden et øjeblik, så vil den lille man i nederste hjørne, hele tiden gøre dig opmærksom på ændringer el. lign. En af fordelene med programmet er, at man kan gøre klar til opdateringer, og så derefter blot tilslutte fjernbetjeningen når det passer en for opdatering. Har man gjort en klar vil han sige, at der ligger en opdatering klar. En meget smart lille ting i programmet, som jeg syntes rigtig godt om.

Logitech har her gjort et rigtig godt stykke arbejde i hele software og installationsdelen af denne fjernbetjening, og det er yderst positivt. Det hele virker fint og logisk opbygget.
jesus1414
 
Overclocker
Tilføjet:
29-06-2006 09:40:27
Svar/Indlæg:
6/0
Hey...

Fin test vil jeg da bare sige, men der er dog en ting som skuffer mig.

895 skulle have mulighed for at styre en HTPC. Derfor ville jeg gerne ha ønsket at i havde testen den på sådan en også...
Det kunne ha været en udfordrig for den i og med at den skulle evt. tænde både for HTPC, Recierver og TV samtidig og være nemt at betjene imellem de forskellige ting.
Så jeg håber da at i vil lade fjernbetjeningen løbe igennem en test med evt. Windows MCE...

Jeg tænker selv at købe sådan en fjernbetjening inden alt for lagt tid, netop pga. muligheden for at styre HTPC, Reciever og TV i én....

Men ellers fin beskrivelse af produktet...

Mvh.
Janus Beck Christensen



foo
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-06-2006 11:44:09
Svar/Indlæg:
1685/240
Jeg havde mange overvejelser omkring denne fjernbetjening, og er stadig af den overbevisning af den uden problemer skulle kunne køre alt som der findes med IR/RF interface. Programmeringen af den er så simpel, og så alligevel så avanceret at den kan indstilles til ALT, for listen er virkelig virkelig lang - dermed ikke sagt at jeg ikke forstår dit ønske, men det var desværre ikke muligt for mig at få adgang til en HTPC mens jeg havde produktet.

Uden at love for meget vil jeg mene du kan købe den og være ganske rolig for det nok skal spille sammen, den er nem at indstille til at tænde flere ting, og det største problem skulle være at få lagt lige netop de funktioner ind man ønsker i hovedmenuen ;)

MvH



B@NG
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-06-2006 11:54:30
Svar/Indlæg:
3640/1231
Harmony har muligheden for at clone sig til en "Microsoft MCE remote" også :)

Har selv en 525 og den fungerer glimrende med Windows MCE :)

Det er rigtigt som foo siger, den kan fungere som alle fjernbetjeninger, og hvis ikke de findes online, kan man altid selv konfigurere den til det :)



jesus1414
 
Overclocker
Tilføjet:
29-06-2006 13:09:14
Svar/Indlæg:
6/0
#3
Kan man hente Microsoft MCE Remote konfigurationerne direkte på nettet hos logitech? Eller skal man selv klone dem?



B@NG
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-06-2006 14:17:24
Svar/Indlæg:
3640/1231
#4 > Man kan hente MCE konfigurationen :)
Den er lidt tricky at finde, jeg kom i hvert fald til at gøre noget forkert :e

Men den er derinde, jeg fandt den :p



jesus1414
 
Overclocker
Tilføjet:
29-06-2006 15:44:43
Svar/Indlæg:
6/0
#5 okay... Kræver den så også at man skal bruge en IR modtager?



B@NG
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-06-2006 16:58:29
Svar/Indlæg:
3640/1231
Ja, du vil altid skulle bruge en modtager, og i dette tilfælde vil det være MCE remotens. Hvis du har et TV kort med remote eller et kabinet med remote, tror jeg - TROR jeg dog godt man kan bruge den modtager. Det er ikke noget jeg har fået rodet med endnu desværre...



jesus1414
 
Overclocker
Tilføjet:
29-06-2006 18:20:05
Svar/Indlæg:
6/0
Det er squ da lidt øv at man skal til at bruge den:(
Jeg har godt nok en liggende, men havde nu håbet på at den ville ha virket via den normale trådlæs forbindelse som Logitech også bruger i deres trådløse mus...



beatmore
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-06-2006 19:14:11
Svar/Indlæg:
3943/44
#8 gør den vist også, du kan i hvert fald købe sådan en dims til den.
http://computerne.com/p/102880...



jesus1414
 
Overclocker
Tilføjet:
29-06-2006 19:44:48
Svar/Indlæg:
6/0
#9 så vidt jeg kunne se så er den dims allerede med i pakken...
Så der var derfor jeg gerne ville ha #0 til at teste den med en HTPC:P



#11
foo
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-06-2006 19:48:55
Svar/Indlæg:
1685/240
"Dimsen" er allerede med, ja det er rigtigt, og går du ind og copyer en MCE Remote så er det dens modtager du skal bruge, medmindre du, som beatmore også siger, kører gennem RF extenderen....

Fjernbetjeningen har jo ikke nogen "egen" modtager, men kan kun kopiere andre fjernbetjeninger - derfor er du også nød til at bruge deres modtagere, eller som alternativ sende med RF istedet for...

MvH



#12
B@NG
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-06-2006 20:51:05
Svar/Indlæg:
3640/1231
Oh, jeg havde lige glemt at den her har den RF extender :o

Det er dog vigtigt at huske at der vist kun er et par enkelte modeller der kører med RF, alle de små har ikke nogen modtager med ;)



jesus1414
 
Overclocker
Tilføjet:
30-06-2006 21:58:07
Svar/Indlæg:
6/0
Så har jeg lige et andet spørgsmål til den:

Vil det være muligt at selv programere funktioner på den, eks. få den til hver gang man trykker på en knap, reagere som win + e

Kan man det?



#14
B@NG
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-06-2006 22:54:09
Svar/Indlæg:
3640/1231
Du tænker på at kode en hotkey ind på en bestemt tast?
hmmm, du kan jo godt tilføje "win" som en tast og "e" som en tast, men om du kan tilføje dem til én knap tvivler jeg på. Er dog ikke sikker....



#15
bite
 
Overclocker
Tilføjet:
22-11-2006 20:22:00
Svar/Indlæg:
1/0
Ok, jeg er forvirret...

Kan harmony 895 kontrollere en PC direkte UDEN at man skal konvertere signalet igennem andre producenters fjernbetjenninger? Altså går den RF > IR converter som er med i pakken dirkte ind i pc'ens USB?

Der gøres nemlig ikke klart og tydeligt af Logitech selv, at det er en "media center remote".

Synes det er sært hvis man skal købe an anden RF receiver løsning for at bruge Logitechs løsning?

Vil ikke kunne bruge IR heller da HTPC'en vil stå på loftet lige over sofaen - defor overvejer jeg den her:

http://edbpriser.dk/Products/L...

Det ville jo være smartere med en harmony, men jeg vil da ikke give tusindvis af kroner mere for et produkt som ikke kan virke uden et andet?

-bite