Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2087,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: DCS

Chipset X299


Intel's nye chipset er lidt underlig, da X299 kan bruges både som forbruger OG entusiast platform.



 

I CPU'en ser vi en masse "op til", og det er her hvor X299 bliver både underlig og en smule uoverskuelig. Platformen giver nemlig understøttelse af alt imellem 4 kernet CPU'er til 18 kernet CPU'er, hvor de små CPU'er kun har 16 PCIe 3.0 baner mens de store har 44, de små CPU'er har også kun dual channel RAM, hvor de store understøtter quad channel RAM.

Kigger vi på selve chipsettet springer Intel Raid Storage Technology with RAID, som en udvidelse, i øjnene på mig. Chipsettet understøtter altså kun RAID 0 ud af boksen, skal man have RAID 1 eller 10 skal der er lille nøgle til, og vil man have RAID 5 skal der endnu en nøgle til. Noget vi hidtil kun har set på Intel's server platform. Smart Connect giver systemet mulighed for at vække sig selv op og opdaterer hele systemet uden interaktion fra mennesker, hvilket igen er en udvidelse.

Chipsettet har også fået op til 24 PCIe 3.0 baner til brug af udvidelseskort som lydkort eller til M.2 og U.2. Om CPU'en bestemmer hvor mange PCIe 3.0 baner chipsettet får, kan jeg ingen steder finde, da dette er skrevet inden udgivelse af platformen. Det samme gør sig gældende med USB 3.0 porte, hvor vi ser "op til 10 USB 3.0 porte".
Det der dog ser ud til at være konstant er 8 x 6Gb/s SATA porte, integreret 10/100/1000 netkort og Intel's High Definition audio.

Alt i alt en platform der kan give dig alt mellem himmel og jord, afhængig af din pengepung selvfølgelig.