Test: Predator Triton 700

Bærbare d.  30. januar. 2018, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 26663 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 28990,00
Produkt udlånt af: Acer
DK distributør: n/a

Layout / Design


Acers Triton 700 ligner ved første øjekast ikke en typisk gaming bærbar, til det er designet lidt "for" stilrent, hvilket jeg ellers sjældent siger om Acers Predator serie. Med en tykkelse på under 2 cm, og et kantet ydre i børste sort aluminium, forestiller man sig ikke umiddelbart at NVIDIAs kraftigste grafikchip gemmer sig i dens indre.
 


 

Det man først lægger mærke til, er den lidt specielle placering af tastatur og museplade, og hernæst selve musepladen hvor man kan ane en blæser og de heatpipes der gemmer sig underneden. Skærmstørrelsen er på fine 15,6", og selv om maskinen føles kompakt i forhold til denne, synes rammen omkring skærmen noget store.  
 


Låget er ligesom resten af Triton ydre udført i sandblæst aluminium, og påtrykt Acers Predator logo. Til forskel fra andre Predator laptops, er den vanlige røde farve omkring logoet skiftet ud med en lidt mindre iøjefaldende lyseblå.  
 


 

Til gaming bruger de fleste nok en mus frem for musepladen, så for at give tastaturet den optimale placering i forhold til dette, har Acer valgt at lægge det tættest på brugeren, så man ikke skal række ind over musepladen. Denne placering har også den fordel, at det giver bedre plads til køling og komponenter i toppen, hvilket igen kan give en bedre køleløsning.  

Tastaturet er noget så sjældent som et mekanisk keyboard, i en meget kompakt form. Det giver ikke den samme følelse som et mekanisk tastatur i fuld størrelse, men jeg må sige at det er blandt de aller bedste bærbar-keyboards jeg har prøvet. Tasterne er en lille smule til den hårde side, men giver en fantastisk feedback, med en kort afstand og et tydeligt klik. Både til at skrive på og til gaming er det virkelig virkelig godt, så kæmpe plus til Acer på den konto.   

Layoutmæssigt er tastaturet rimelig standard, uden ekstra genveje eller andet, dog har man fået plads til et fuldt numerisk tastatur på siden - hvis man mellem sine gaming sessioner lige skal rode lidt med regneark. 
 


Over tastaturet er en ret stor glasplade, hvori musepladen er indbygget. Det er dog kun ca. 70% af pladens areal, som rent faktisk reagerer på input. Dette areal er dog ikke afgrænset fra den omkringliggende del af pladen, hvilket ikke er helt optimalt funktionsmæssigt. Selve overfladen er heller ikke helt perfekt, men den reagerer som sådan fint på input. Funktionen vil jeg komme tilbage til under test-afsnittet. 

Hvad pladen måske ikke helt har når det kommer til funktion, har den hvad angår hvordan den ser ud. I venstre side er der kig til en blæser, og der er endda indbygget en enkelt lysdiode, som giver den et diskret skær i den farve man måtte ønske. Der er endvidere indlagt et par diskrete striber, som giver et lille kig ned til de heatpipes der gemmer sig neden under, hvilket ser ret fedt ud. 

 




 

Tastaturet er, som man måtte forventet for en maskine som denne, baggrundsbelyst med RGB dioder, som kan justeres individuelt til alverdens farver. Belysningen flyder ikke så meget ud under tasterne, men det synes jeg faktisk står godt til resten af designet og giver et lækkert look.
 


 

Hængslet til skærmen er fastgjort i hver side, og virker ganske robust. 
 

    


Kanterne på hver side her lige fået en "ekstra kant" hvilket egentlig ser ret cool ud. Højtalerne på hver side af tastaturet gør ikke meget væsen af sig, men lyder egentlig ganske godt alt taget i betragtning. 
 

På bagsiden gemmer der sig lidt indtag til luften, og de obligatoriske gummifødder til at holde det hele på plads. Maskinen kan åbnes og opgraderes ved at fjerne en række skruer her underneden. Med to M.2 SSD'er og 32GB RAM installeret i denne version, er der dog ikke meget at opgradere. 
 


På venstre side sidder power knappen, en Thunderbolt-port, en USB 3.0 port, LAN og et udtag til blæserne hvorigennem man kan skimte nogle flotte blå køleribber. 
 


På bagsiden er igen udtag til blæserne, og de blå køleribber. Endvidere finder vi indgangen til strøm, samt HDMI og DisplayPort i fuld størrelse. 
 


 

I venstre side er igen et udtag til blæserne, Kensington låsepunkt, indgange til mikrofon og lyd, to USB 3.0 porte og en USB 2.0 port. USB 2.0 porten er nedsænket (her gemt bag et dæksel), og man kan således putte en nano-modtager til en mus heri, uden at modtageren stikker ud - en lækker lille detalje.   
 


 

Ikke så meget i fronten, ud over et blik til hvor relativt tynd maskinen faktisk er.