Test: LIFX + pære med nightvision

Diverse d.  01. juni. 2018, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 17978 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 699,00
Produkt udlånt af: LIFX
DK distributør: n/a

Test


Første tests med manuel styring af lyset, var en rigtig positiv oplevelse, lyset reagerer meget hurtigt (hurtigere end IKEAs løsning) og der er mange muligheder for at vælge den rette nuance. Særligt kunne jeg godt lide effekterne (som nok skal finde anvendelse til halloween), og funktionen med løbende farveskift som kan give en fin baggrundsbelysning med lidt spil i.  

Jeg må dog sige, at jeg havde lidt startvanskeligheder med automatisering af lyset, da de ikke umiddelbart så ud til at tage effekt. Det viste sig dog, at man skal planlægge en smule ud i fremtiden, så pærerne har en chance for at synkronisere op mod skyen. Interfacet er umiddelbart rimelig intuitivt, dog skal man holde tungen lige i munden for at holde til styr på de ting man kan sætte op. Særligt med flere pærer kunne de mere avancerede pærer komme til sin ret, da hyggehjørnet så kan få sin belysning, køkkenet en anden, og sofagruppen en tredje.

Jeg kan ikke lade være med at være lidt imponeret, af de muligheder der er, hvis man virkelig vil det. LIFX integrerer ikke kun med smart-systemer som IOS homekit og Google Assistant, men også med Logitechs Harmony produkter og via IFTTT har man nærmest uanede muligheder for integrationer. Jeg har af gode grunde ikke testet dem alle, men via Google Assistant fik jeg aktiveret stemmestyring. Man skal lige forbi Google Assistant for at sætte det op, men herefter kunne jeg f.eks. slukke alt lys, eller skrue op og ned for individuelle pærer - selvfølgelig med de obligatoriske fejl i stemmegenkendelsen nu og da. 
 

Lys

Med sine 1100 lumens svarende til en 75w standard glødepære, er det en relativt kraftig pære vi har med at gøre. Jeg har nedenfor taget en række billeder, der viser pærens lys, både hvidt lys med forskellig farvetemperatur og andre farver. 
 

LIFX+ kan justeres i farvetemperatur fra 2500 (til venstre) til 9000 kelvin (til højre). Det er et ganske pænt spænd, og særligt på de kolde farver (høj kelvin) kan pæren komme rigtig højt op. Fidusen ved at kunne justere farvetemperaturen er, at man kan tilpasse den til brugen. De kolde nuancer er for eksempel bedre til arbejdslys, mens de varme toner kan give en mere hyggelig stemning.  
 

Der er som nævnt rige muligheder for at vælge mellem alverdens farver og nuancer. Farvelyset er rigtig flot, og det er også særligt her, at den kraftige pære kommer til sin ret. Som det måske kan fornemmes på billederne ovenfor, lyser en enkelt pære rigtig godt op, og der skal faktisk ikke mere til for at ændre markant på hele belysningen i rummet. 
 

Nightvision

Det specielle ved +-versionen af denne pære er, at der er indbygget infrarødt lys, som slår til når lyset er under 8% i styrke. Det gør at overvågningskameraer med nattefunktion, kan give et bedre billeder. Herunder har jeg med mit Arlo Pro overvågningskamera taget to billeder, et med LIFX + i loftslampen slukket og på 1% med nightvision slået til. 
 

I denne test gør det ikke den store forskel, om det infrarøde lys er tændt eller slukket. På begge billeder er detaljerne relativt gode, i forhold til at det er taget i fuldstændig mørke. For at det virkelig gør en forskel, skal vi formentlig ud i, at den skal belyse dele af synsvinklen som er længere væk fra kameraet.