Test: Gigabyte AORUS 850W 80+ Gold modular PSU

Strømforsyninger d.  09. oktober. 2018, skrevet af Polarfar 0 Kommentarer.  Vist: 6694 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på  0,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: n/a

Design / Layout
 

Der står AORUS på kassen, og så har Gigabyte med det samme lagt op til at du ikke bare modtager endnu en sort anonym klump, med lidt kinesisk indmad og en stor farveladeblæser som pynt. Der er gjort ekstra ud af designet i form af et flot logo, blæsergitteret der er skåret ud i stålpladen og siderne der har logoet stående på toppen af et relief. Farverne sølvgrå og orange er brugt som kontrast til den mørkegrå grundfarve.

 


 

Det ser ganske fornuftigt ud rent visuelt synes jeg. Den orange farve er også brugt til bogstaverne der markerer udgangsstikkenes funktion. Der er 5 PCIE/CPU udtag, 3 til periferiudstyr og 2 der forbinder det store 24 pins ATX kabel.

 


Her er et par skud af front og siderne.

 

3

 

Som nævnt er det en design detalje at lave blæsergitteret som udskårne huller i pladen. Jeg vil dog mene at man ud fra et støjdæmpnings synspunkt godt kunne have fundet på noget smartere. Der er ikke noget i luftindtaget der på nogen måde dæmper hvirvler og susen. Men selvfølgelig er det ikke et problem så længe blæseren kører med lave omdrejniger.

Selve blæseren er i øvrigt en gammel kending, en Yate Loon D14BH-12, der også bruges af eksempelvis Corsair i deres AX serie. Det er ikke noget mesterværk udi blæserkonstruktion. Specifikationen siger 135 mm rotor, 12 V og maks 2800 o/min. Lejerne er kuglelejer og der er to af dem. Støjniveauet er opgivet til maks 48,5 dB der er i kategorien lydsvag.


Nu fik jeg rykket låget af, så lad os da lige kigge på elektronikken. AORUS 850 er rigtig fornuftigt skruet sammen i et ledningsfrit design, der gerne skulle eliminere udefrakommende støj. Der er tillige pakket godt op med japanske elektrolyt kondensatorer, der forlænger levetiden og igen holder støjen nede. Det er heller ikke køleribber der er brugt penge på. Det viser bare at vi har med en meget strømeffektiv sag at gøre, hvor der ikke spildes dyrebar el på at varme komponenterne op.

 

Herunder ses de to DC-DC konverterkort der laver 3,3V og 5 V spændingerne uafhængigt af 12 V reguleringen. Det skulle give meget stabile spændinger i den kategori.

 


Og som nævnt en perlerække af japanske kondensatorer. Det er de små brune flasker der ses i ind og udgang. Det er 105 C modeller, hvilket betyder at de holder deres specifikation op til 105 graders Celcius.