Test: Shuttle SN21G5

Barebones d.  14. september. 2006, skrevet af Polarfar 0 Kommentarer.  Vist: 19657 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Shuttle
DK distributør: n/a

BIOS



BIOS er også en gammel kending - Phoenix Award.



Da jeg startede maskinen første gang larmede den som en hårtørrer, så det var hurtigt ind i settings og finde ud af hvor jeg skruede ned for orkanen.



Der er flere forskellige muligheder. Man kan enten køre med fast antal rpm på blæseren og så håbe på at det kan holde temperaturen nede, eller man kan sætte styringen til holde en bestemt temperatur på cpu. Det sidste bevirker at blæseren spinner op hver gang du krydser det fastsatte gradtal, og personligt finder jeg det ret forstyrrende. Jeg har kørt med maskinen på "low" indstilling uden problemer, og her er systemet så godt som lydløst.

Den interressante del af festen foregår under advanced settings menuen.



Der er mulighed for at tweake lidt på sin cpu hvis man har de lyster.



Vcore der går til 1.7 Volt virker meget fornuftigt, og max fsb er sat til 300MHz.

På ramsiden er der ligeledes mulighed for at pille, dog ikke voldsomt mht Vdimm.



2.9 Volt er beskedent men til at leve med.

Blandt andre instillinger der er værd at nævne finder vi PCIe frekvens og mulighed for at øge spændingen på nordbroen.



Jeg har ingen erfaringer med nforce 410 chipsettet mht overclocking, men da det er et budget produkt skal vi nok ikke forvente det helt store selvom BIOS'en lægger op til sjov.




Software



XPC tools

På Shuttles hjemmeside kan man hente en lille windows utility til systemovervågning og overclocking, XPC tools. Programmet virker dog kun på de nyeste modeller af barebones, men det opdateres jævnligt med både nye og ældre modeller, så har du en barebone kan det være en god ide at holde lidt øje med udviklingen. SN21G5 er på listen over understøttede modeller, med undtagelse af OC funktionen. Her er et par screenshots.







Fremragende lille utility som jeg har savnet på et par af de tidlige Shuttle modeller, og som kan anbefales hvis man har et eksemplar der er understøttet.